F2 freelander II.
Moderátor: Safraporte
- airbilly
- tel.: HTC Desire HD
- auto: Freelander 2 SE TD4e
- Kontaktovat uživatele:
Re: freelander II.
Dnes mi auto napisalo, ze o 29 dni chce ist do servisu. Nechapem. Servisny interval je 24000 km alebo 12 mesiacov. Auto mam od augusta.
FREEL2, Rimini Red, park heater, CB ALAN42, BF Winter Slalom KSI 235/65/R17 ( 29" )
VW Tiguan 1.4 TSI 150HP Bluemotion 2WD

- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- zalab
- tel.: 0907813134
- auto: Freelander 1999
...Aááá má niekto z vás na svojom krásavcovy filter pevných častíc?
U nás to nie je povinné ,nevie ako je to v Čechách.

- Kontaktovat uživatele:
Zeby to malo nejaku taku featurku ?tagr píše:asi s tím moc jezdíš v terénu a chce mít výměnu všeho dřív
![]()

FREEL2, Rimini Red, park heater, CB ALAN42, BF Winter Slalom KSI 235/65/R17 ( 29" )

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
A nebo se mu jenom stýská. 

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Žhaviče v B of B mají za pětikilo, k tomu účtují cca 3 hod. práce za jejich cenu (celkem to vyjde na cca 5.tis.).
Protože motor 2,2 DT4 je PSA, jsou podle informace od Kodekaru prý stejné jakou u HDi pro citrona, čičubiši a jiné vozy. Žhaviče jsou ale úzké a dlouhé a je na ně třeba speciání klíč, neboť se prý snadno zalomí pokud jsou zapečené.
Protože motor 2,2 DT4 je PSA, jsou podle informace od Kodekaru prý stejné jakou u HDi pro citrona, čičubiši a jiné vozy. Žhaviče jsou ale úzké a dlouhé a je na ně třeba speciání klíč, neboť se prý snadno zalomí pokud jsou zapečené.
- cyril
- tel.: iphone
- auto: D4,110,130,90,F2,107
Takže žhaviče mi přijdou od PavlaU ze Shopu. S nefunkčními předními stěrači jsem dnes zavítal do BofB v Ostravě, kde nakonec za pomoci žárovky a drátků identifikovali pravděpodobnou závadu - vadný motorek. Diagnostika LR bohužel nic neobjevila. Nový u nich stojí 2500,- tak ten nefunkční vymontuji a pokud nebude někde na povrchu jenom upadlý drátek, objednám nový, nebo jej zkusím sehant tady na fóru. Přikládám fotku Free2, který tam právě při mém příjezdu skládala odtahovka.....nikomu se prý nic nestalo. Auto na odpis.....nebyla to jejich vina, někdo je vytlačil ze silnice, tedy to půjde z povinného ručení toho, co to zavinil. Docela masakr.... 

- Přílohy
-
- 29122010444m.jpg (145.26 KiB) Zobrazeno 7123 x
-
- 29122010445m.jpg (146.61 KiB) Zobrazeno 7114 x
-
- 29122010441m.jpg (155.53 KiB) Zobrazeno 7114 x
-
- 29122010442m.jpg (165.57 KiB) Zobrazeno 7114 x
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
jak vytlačil ze silnice
neměli se dát ,tedy pokud to nebyla plná tatra s kamením 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
No to musela být pěkná pecka... šlo to do sloupu nebo do stromu?
Ale i tak vypadá ta kabina celkem v bezbečí!
Ale i tak vypadá ta kabina celkem v bezbečí!
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
- airbilly
- Kontaktovat uživatele:
Mal si pravdu, dnes som si prečítal servisnú knižku.tagr píše:asi s tím moc jezdíš v terénu a chce mít výměnu všeho dřív
![]()

- tagr
- Kontaktovat uživatele:
No jo ono to asi jakoby měří motohodiny
a nekouká to na km
holt máš olej opotřebovanější a chce to nový 

Pokud by někoho zajímalo, jak odstranit zvonění při nezapnutých pásech na FL2 (platí prý i pro DIII), něco jsem našel na freel2.com :
Zapnout zapalování (nestartovat !!!), u automatu start bez brzdy - musí svítit kontrolky. Potom 10x po sobě zapnout a vypnout bezp. pásy během 1 minuty. Při 9-tém se ozve cinknutí a hláška. Aktivace signalizace totéž znovu. Signálka nezapnutých pásů funguje normálně.
Vzkoušel jsem na sobě a funguje. Na freel2.com se vedla dlouhá diskuze k čemu je to dobré, to ať si každý přebere sám.
Protože z jazyků ovládám pouze severskou moravštinu, vložím freel2.com do vyhledávače googlu a nechám si přeložit stránku. Pak už je to vždy čheezky. To je jen poznámka pro podobně postižené. Pro vlastníky FL2 jsou to docela užitečné stránky.
Zapnout zapalování (nestartovat !!!), u automatu start bez brzdy - musí svítit kontrolky. Potom 10x po sobě zapnout a vypnout bezp. pásy během 1 minuty. Při 9-tém se ozve cinknutí a hláška. Aktivace signalizace totéž znovu. Signálka nezapnutých pásů funguje normálně.
Vzkoušel jsem na sobě a funguje. Na freel2.com se vedla dlouhá diskuze k čemu je to dobré, to ať si každý přebere sám.
Protože z jazyků ovládám pouze severskou moravštinu, vložím freel2.com do vyhledávače googlu a nechám si přeložit stránku. Pak už je to vždy čheezky. To je jen poznámka pro podobně postižené. Pro vlastníky FL2 jsou to docela užitečné stránky.
stalo sa uz niekomu ze vam prestaly svietit parkovacky?ani ziarovky vypalene ,prud tam ide ,ani zaoxidovane.nastartujem chvilu svietia a potom zhasnu.
pre tych co by chcely vyment standardne autoradio za ine.
http://www.dynamicsounds.co.uk/autolead ... 15312.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dynamicsounds.co.uk/autolead ... 15312.html" onclick="window.open(this.href);return false;
popeye píše:stalo sa uz niekomu ze vam prestaly svietit parkovacky?ani ziarovky vypalene ,prud tam ide ,ani zaoxidovane.nastartujem chvilu svietia a potom zhasnu.
No mne nesvietia uplne,ale este som sa nedival,ci tam vobec su ziarovky,alebo v akom stave su.Ale ide to leto,tak bude na case kuknut.
LR Freelander 1,8 , Fiat Ducato obytne auto , Suzuki Samuraj 1,3 , Mercedes C 180 sport coupe kompresor .
Pro informaci: Freelander 2 po 100.000 km ( ruský jazyk výhodou! )
http://www.youtube.com/watch?v=Hpw0vy9oMdw

http://www.youtube.com/watch?v=Hpw0vy9oMdw
Tak dnes ráno jsem překonal hranici 100.000 km
...a musím říct, že zatím bez vážnějších závad! Auto funguje výborně.
Takže děkuji především autu a pak pravidelnému servisu

Takže děkuji především autu a pak pravidelnému servisu

- Přílohy
-
- 100.jpg (89.24 KiB) Zobrazeno 6791 x
Dají se u FL2 nějak předělat světla aby v poloze AUTO svítila po nastartovaní vždy?
Napadá mě zakrytí světelného senzoru, kde je umístěn?
Druhý dotaz, řešil někdo nebo uvažoval o předělávce na facelift?
http://www.freel2.com/forum/topic7917.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Napadá mě zakrytí světelného senzoru, kde je umístěn?
Druhý dotaz, řešil někdo nebo uvažoval o předělávce na facelift?
http://www.freel2.com/forum/topic7917.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Zdravím měl bych dotaz:
Jsem po garanční kontrole a na pc se mi objevila hláška na výměnu oleje.
Olej byl měněn při poslední kontrole asi před 1500tisty kilometry.
Nevíte prosím v čem by mohl být problém a co s tím?
Děkuji
Děkuji

LRfree2 2011, FujiWhite, Winterpacket, 17"orig, blackleather....
Tož já si myslím, že je to jen nějaká elektroprkotina. Nic víc.oner píše:Zdravím měl bych dotaz:
Děkuji
Jako že to smažou na diagnostice a je to. Snad