Kuriozity ;-)
Moderátor: Miky_CZ
- pooh
- tel.: +421905664537
- auto: P38 4.6 AB, L322 S/C
Re: Kuriozity ;-)
tak dufam, ze ten vodic, kto to cele nakrucal dostane mastnu pokutu. spravil zo seba blbca pred celym svetom. RR potrebuje sa zaradit , blika, a on radsej prida a nepusti ho. kvoli takym ludom vznikaju zapchy - trosku ohladuplnosti a nic sa nedeje.
a to nehovorim len zo solidarnosti kvoli znacke - na sme.sk v diskusie (a urcite este aj inde) je to pekne rozanalyzovane a 3/4 ludi s tym suhlasi. okrem toho na SK je to automaticky pokuta, totiz RR ked to potrebuje dokonca po novom moze obmedzit ( a pritom neohrozit ) druhe vozidlo. ale opakujem, nic by sa nestalo keby len na 3 sec ubral plyn ten drahy kameraman.
a to nehovorim len zo solidarnosti kvoli znacke - na sme.sk v diskusie (a urcite este aj inde) je to pekne rozanalyzovane a 3/4 ludi s tym suhlasi. okrem toho na SK je to automaticky pokuta, totiz RR ked to potrebuje dokonca po novom moze obmedzit ( a pritom neohrozit ) druhe vozidlo. ale opakujem, nic by sa nestalo keby len na 3 sec ubral plyn ten drahy kameraman.
Diagnostika P38, nastavenie a odblokovanie BeCM
- Johny R
- tel.: 730622097
- auto: Defík 90 300Tdi
pooh píše:tak dufam, ze ten vodic, kto to cele nakrucal dostane mastnu pokutu. spravil zo seba blbca pred celym svetom. RR potrebuje sa zaradit , blika, a on radsej prida a nepusti ho. kvoli takym ludom vznikaju zapchy - trosku ohladuplnosti a nic sa nedeje.
No vidíš a já bych zase řekl že ten v RR taky mohl počkat! A to že následně ujel z něj taky nedělá gentlemana hodného RR!
podle mě sou kokoti oba... jeden že ho nepustil, druhej že ho vybrzdil... v čechách prostě jezdí lidi jak zmrdi... v Asii nebo v Africe lidí jezdí daleko ohleduplněji....
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
https://nove.landroverforum.cz/forum/vi ... hp?t=29054
Přesně, naprostý souhlas...Tonny píše:podle mě sou kokoti oba... jeden že ho nepustil, druhej že ho vybrzdil... v čechách prostě jezdí lidi jak zmrdi...
Country boy...
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
Ja to vidim jinak. Kokot v RR sice blikal ale nemel dle zakona pravo ohrozit vedle jedouci auto. To ze mu v jeho pruhu nekdo zacal brzdit, neznamena ze to poslu hned vedle.Nechtelo se mu proste brzdit
Pak se jeste projevil jako kokot kdyz ,,vybrzdil".
Kdo jezdi v Praglu vi o cem to je
Lidi sou nejaky pretazeny a chovaj se jak magori. Ja mam obcas taky ,,blackouty" ale tady bych se omluvil varovnejma a bylo by.Dobre ze ho chytlli.
H.

Kdo jezdi v Praglu vi o cem to je

H.
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
Třeba v Anglii když dám v jednom pruhu blinkr, tak se skoro ani nemusím podívat do zrcátka a lidi za mnou vedle automaticky sundají nohu z plynu, abych se mohl před ně zařadit... ani se neděkuje protože to je tak nějak automatické... aspoň jsem to tak vždy zažil... bylo to velmi milé a osvěžující...
Pán s kamerou mohl být nad věcí a sundat nohu z plynu, projevit jistou dávku ohleduplnosti, pán s RR se nemusel chovat jak prase s tím bržděním... teda aspoň podle mně... v každém případě ale kamera v autě může být poměrně užitečná zdá se...
Pán s kamerou mohl být nad věcí a sundat nohu z plynu, projevit jistou dávku ohleduplnosti, pán s RR se nemusel chovat jak prase s tím bržděním... teda aspoň podle mně... v každém případě ale kamera v autě může být poměrně užitečná zdá se...
Country boy...
- pooh
nechcem tu roztocit zbytocne, ale pozrel som to este raz. mozno nemam pravdu, ale:
auto pred RR zabrzdil, a odbocil. RR sice trosku zbytocne blizko bol, mozete ma ale ukamenit, ale na tom mieste tiez by som vybocil dolava. hlavne ze tam vzhladom na mestsku premavku bolo dost miesta. a vyzeral ze RR chce sa vratit, ale zabrzdil, ale nie kvoli kameramanovi, ale pred nim zabrzdilo strieborne auto - toho zbadate ako nahle tam prejde RR a za nim uz mimo cesty ho vidno.
trosku sa ponahlal, ale urcite nevybrzdil naschval kameramana ale kvoli striebornemu autu - a kameraman vtedy uz davno mal uberat plyn, pretoze on videl nebezpecenstvo a mohol sa tomu zabranit lebo mal na to cas - namiesto toho trubil a dal na web video aj so svojim menom
tak este raz som si to okukal a vyzera to na superb - kvoli tomu zabrzdil. a este k teme, ze preco nezastavil sa za zelenym autom. vsetci vieme ako klame rychlost, myslime si, ze v klude zastavime sa, ale hlavne v meste to tak casto neni. pri rychlosti okolo 50 ak niekto naraz dupne na brzdu a zacne blikat, kym zareaguje, on uz ide len 30 a ty stale 50 - a tu uz prejavi sa rozdiel kolko potrebujes zo 30 alebo 50. zamozrejme RR spravil chybu, ze bol prilis nalepeny zozadu, ale opakujem , ze ja by som tam tiez vybocil, a ak vedla mna zozadu ide normalny vodic, len uberie plyn (vcas) a vsetci ideme dalej.
auto pred RR zabrzdil, a odbocil. RR sice trosku zbytocne blizko bol, mozete ma ale ukamenit, ale na tom mieste tiez by som vybocil dolava. hlavne ze tam vzhladom na mestsku premavku bolo dost miesta. a vyzeral ze RR chce sa vratit, ale zabrzdil, ale nie kvoli kameramanovi, ale pred nim zabrzdilo strieborne auto - toho zbadate ako nahle tam prejde RR a za nim uz mimo cesty ho vidno.
trosku sa ponahlal, ale urcite nevybrzdil naschval kameramana ale kvoli striebornemu autu - a kameraman vtedy uz davno mal uberat plyn, pretoze on videl nebezpecenstvo a mohol sa tomu zabranit lebo mal na to cas - namiesto toho trubil a dal na web video aj so svojim menom

tak este raz som si to okukal a vyzera to na superb - kvoli tomu zabrzdil. a este k teme, ze preco nezastavil sa za zelenym autom. vsetci vieme ako klame rychlost, myslime si, ze v klude zastavime sa, ale hlavne v meste to tak casto neni. pri rychlosti okolo 50 ak niekto naraz dupne na brzdu a zacne blikat, kym zareaguje, on uz ide len 30 a ty stale 50 - a tu uz prejavi sa rozdiel kolko potrebujes zo 30 alebo 50. zamozrejme RR spravil chybu, ze bol prilis nalepeny zozadu, ale opakujem , ze ja by som tam tiez vybocil, a ak vedla mna zozadu ide normalny vodic, len uberie plyn (vcas) a vsetci ideme dalej.
Jezdím v Praze každý den a je to jen a jen o slušnosti a ohleduplnosti...Jenda píše:Ja to vidim jinak. Kokot v RR sice blikal ale nemel dle zakona pravo ohrozit vedle jedouci auto.
H.
ale to už bych se tady mohl rozčilovat nad tím že každý idiot si myslí že může jezdit vlevo ikdyž vpravo má volno, že existuje pravidlo zipu které chápe celá Evropa krom čechů, o předjíždění odbočovacíma pruhama nemluvě..
Def 110 ???, RR 3,6 TDV8, EX D2 TD5, EX Def 90 300TDi, EX Disco 300TDi
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas, lépe bych to nenapsal...pooh píše:nechcem tu roztocit zbytocne, ale pozrel som to este raz. mozno nemam pravdu, ale:
trosku sa ponahlal, ale urcite nevybrzdil naschval kameramana ale kvoli striebornemu autu - a kameraman vtedy uz davno mal uberat plyn, pretoze on videl nebezpecenstvo a mohol sa tomu zabranit lebo mal na to cas - namiesto toho trubil a dal na web video aj so svojim menom![]()

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Kokoti byli oba dva, ale větší je ten s těmi kamerami. Místa měl dost, úmyslně nechtěl pustit toho RR a ještě ho vyprovokoval troubením.
Ten v tom RR měl minimálně zastavit a řešit to. To že by musel takhle hodně brzdit kvůli někomu před ním a pak to ani nechtěl řešit se mi moc nezdá. Vždyť by byl v právu.
Taky nechápu, kde by se vzala škoda za 30tis na autě toho kameramana.
No a taky jsem dneska slyšel poměrně dobrý názor mého kamaráda, který říká, že mu to připadá, že ten kokot s těma kamerama tam jezdil celý den a snažil se někoho nachytat. Taky vozím v autě kameru, ale abych měl vepředu i vzadu a ještě navíc jezdil tak, že se budu snažit nikoho nepustit přede mě a pak na něj ještě budu troubit, no nevím.
Každopádně až na ten Jendův první názor se nedá souhlasit než se všemi ostatními. (ještě nevím jak s tím nutným bržděním toho RR)
V ČR a obzvlášť v Praze je o strach a o nervy jezdit.
A jak píše Rover a není to jen v Anglii, ale třeba i v Německu a Belgii, stačí dát blinkr a člověk skoro ani nemusí kouknout do zrcátka. Stává se mi to často když jedu v Německu po dálnici s vlekem a chci předjet kamion, dám blinkr, kouknu do zrcátka a vidím nějaké rychlé auto jak brzdí z mnohem větší rychlosti jen aby mě pustil. Když si v klidu předjedu, tak na to zase šlápne a zmizí mi před očima. A to všechno bez troubení gestikulací a podobných kokotin.
K
Ten v tom RR měl minimálně zastavit a řešit to. To že by musel takhle hodně brzdit kvůli někomu před ním a pak to ani nechtěl řešit se mi moc nezdá. Vždyť by byl v právu.
Taky nechápu, kde by se vzala škoda za 30tis na autě toho kameramana.
No a taky jsem dneska slyšel poměrně dobrý názor mého kamaráda, který říká, že mu to připadá, že ten kokot s těma kamerama tam jezdil celý den a snažil se někoho nachytat. Taky vozím v autě kameru, ale abych měl vepředu i vzadu a ještě navíc jezdil tak, že se budu snažit nikoho nepustit přede mě a pak na něj ještě budu troubit, no nevím.
Každopádně až na ten Jendův první názor se nedá souhlasit než se všemi ostatními. (ještě nevím jak s tím nutným bržděním toho RR)
V ČR a obzvlášť v Praze je o strach a o nervy jezdit.
A jak píše Rover a není to jen v Anglii, ale třeba i v Německu a Belgii, stačí dát blinkr a člověk skoro ani nemusí kouknout do zrcátka. Stává se mi to často když jedu v Německu po dálnici s vlekem a chci předjet kamion, dám blinkr, kouknu do zrcátka a vidím nějaké rychlé auto jak brzdí z mnohem větší rychlosti jen aby mě pustil. Když si v klidu předjedu, tak na to zase šlápne a zmizí mi před očima. A to všechno bez troubení gestikulací a podobných kokotin.

K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- paramount2
- tel.: 775958013
- auto: LR DI 300, 200
mno....třebas v Mexicu je i zbytečný dávat blinkr...prostě stačí jen naznačit pohyb a pustí...troubení ovšem neustálý, ale spíš jen jako upozornění, že tam jsem....
ale na druhou stranu stačí jen chvilka zaváhání (zastavím abych někoho pustil) a už je pro neznalýho problém se rozjet...v okamžiku kdy se rozjedu, každej pustí....chvilku mi to trvalo, ale pak jsem si na tenhle styl zvykl a musím říct, že mi vyhovoval....ono se tam taky jezdí podstatně pomalejc, hlavně díky všudypřítomným zpomalovacím topes...
to jak někteří borci jezdí u nás někdy opravdu zavání dáním přes držku....
ten kameraman ho měl normálně pustit...času tam bylo dost...to, že okamžitě zatroubil, svědčí o tom, že na to vyloženě čekal....páč když potřebuju udělat nějakej rychlej úhybnej manévr v důsledku ohrožení jiným autem, nemám čas troubit....
ovšem řidič v LR ho zase pak neměl vybržďovat...každej den mě nějakej takovej nasere a kdybych měl pokaždý hned zosnovat odvetu, mám šecky auta votlučený kolem dokola....

ale na druhou stranu stačí jen chvilka zaváhání (zastavím abych někoho pustil) a už je pro neznalýho problém se rozjet...v okamžiku kdy se rozjedu, každej pustí....chvilku mi to trvalo, ale pak jsem si na tenhle styl zvykl a musím říct, že mi vyhovoval....ono se tam taky jezdí podstatně pomalejc, hlavně díky všudypřítomným zpomalovacím topes...
to jak někteří borci jezdí u nás někdy opravdu zavání dáním přes držku....
ten kameraman ho měl normálně pustit...času tam bylo dost...to, že okamžitě zatroubil, svědčí o tom, že na to vyloženě čekal....páč když potřebuju udělat nějakej rychlej úhybnej manévr v důsledku ohrožení jiným autem, nemám čas troubit....

ovšem řidič v LR ho zase pak neměl vybržďovat...každej den mě nějakej takovej nasere a kdybych měl pokaždý hned zosnovat odvetu, mám šecky auta votlučený kolem dokola....

- pooh
Sláma Karel píše: A jak píše Rover a není to jen v Anglii, ale třeba i v Německu a Belgii, stačí dát blinkr a člověk skoro ani nemusí kouknout do zrcátka. Stává se mi to často když jedu v Německu po dálnici s vlekem a chci předjet kamion, dám blinkr, kouknu do zrcátka a vidím nějaké rychlé auto jak brzdí z mnohem větší rychlosti jen aby mě pustil. Když si v klidu předjedu, tak na to zase šlápne a zmizí mi před očima. A to všechno bez troubení gestikulací a podobných kokotin.![]()
K
plne suhlasim. a kedze ja s tym mam skusenosti z tej "druhej" strany, lebo vacsinou ja jazdim tak rychlejsie

horsie je ked trebars na dvojprudovke je hustejsia premavka, tak byva prilis velky rozdiel v rychlosti medzi pruhmi a kratsie vzdialenosti, tak vtedy to je viac problematicke ...
- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Ale on ho naozaj zámerne nevybrzďoval. Vidieť, že pred ním odbočuje strieborné suberb medzi autá kvôli ktorému musel brzdiť. Ono to vyzeralo tak, že tá škodovka tam vojde bez zdržovania, ale nakoniec bolo vidieť, že vychádzala na chodník, takže tam síce na prvý moment plynule vpálil ale musel postáť čo už nie je vidieť z pohľadu kamery. No a na to musel reagovať vodič RR. Potom už len vidieť ako sa tá škodovka, sorry superb, posúva a parkuje na chodníku.paramount2 píše:...
ovšem řidič v LR ho zase pak neměl vybržďovat....
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
https://www.youtube.com/watch?v=Ugs_l8PQWoc" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz
- paramount2
- tel.: 775958013
- auto: LR DI 300, 200
As máš pravdu, tý stříbrný škodovky jsem si před tím nevšiml....Acon píše:Ale on ho naozaj zámerne nevybrzďoval. Vidieť, že pred ním odbočuje strieborné suberb medzi autá kvôli ktorému musel brzdiť. Ono to vyzeralo tak, že tá škodovka tam vojde bez zdržovania, ale nakoniec bolo vidieť, že vychádzala na chodník, takže tam síce na prvý moment plynule vpálil ale musel postáť čo už nie je vidieť z pohľadu kamery. No a na to musel reagovať vodič RR. Potom už len vidieť ako sa tá škodovka, sorry superb, posúva a parkuje na chodníku.paramount2 píše:...
ovšem řidič v LR ho zase pak neměl vybržďovat....

Situace oprvdu pro diskusi , ale asi jen na první shlédnutí. Ten "seriozní" řidič komentující situaci by si měl sám prohlédnout co natočil a být potichu. RR řidič musel přibrzdit , škodovka tam zkrátka byla. A to přidání plynu kameramana jen protom, aby si mohl zatroubit ???? Za mě je především debil kameraman.
Defender 110 Td5 přední a zadní špéra , zvedlý , topení , naviják , sání , spodek zaplechovaný, nějaký kolo navíc , kompresor , zvedací střecha-integrované spaní a krásná S ll ,r. 1967 , benzín , soft top . Civilní ježdění s Ranger Raptor.
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
Prectete si opet vyhlasku. Kokot co to tocil takove krizove situace asi opravdu vyhledaval ale ten s tim RR je klasicky priklad toho jak arogantne se v praglu jezdi. Mam si nechavat takovej odstup abych stacil zpomalit a neohrozil ostatni. Volne vylozena vyhlaska. Ze nekdo nekde pred nim neco, neni vubec podstatny. Ze ujel od nehody,podtrhuje charakter onoho ridice.
H.
H.
It´s not broken, it´s british !
Jendo, nejezdim v praze, ale me prijde ten manevr naprosto v pohode, mista na vjeti do pruhu tam bylo na 2 auta.Pokud mi nekdo takto vjede, nechava me to zcela chladnym... Co se tyka tuknuti - mylsim ze si toho ridic range v podstate ani nemusel vsimnout. Pamatuju jak mroz sroloval na zpatecku nejakou fiestu s DIII a vsiml si ji az troubila...za druhe - odstup si nenechal ten co tocil, ne ten range, ten to proste dobrzdil - tam neni co resit... Treti vec je to stribrny auto, ktery se tam proste motalo... Typek, co natacel, je ubozak a za me by zaslouzil par po hube a trosku vychovat...
"třístovka" je spravna volba, i kdyz obcas zastavkuje :D
Řidič kamionu z jedný CZ firmy trefil v Polsku cyklistu a myslel, že přejel zmrazek sněhu u cesty. Až když zastavil tak si všiml co se stalo - světlo v hájí a plasty co jsou okolo tak pryč nebo rozlámaný. Cyklista naštěstí přežil, ale oni vůbec Poláci jsou zvláštní... EU vede statistiku počtu nehod s cyklisty a Polsko 5x přesahuje evropský průměrHonzan píše:Jendo, nejezdim v praze, ale me prijde ten manevr naprosto v pohode, mista na vjeti do pruhu tam bylo na 2 auta.Pokud mi nekdo takto vjede, nechava me to zcela chladnym... Co se tyka tuknuti - mylsim ze si toho ridic range v podstate ani nemusel vsimnout. Pamatuju jak mroz sroloval na zpatecku nejakou fiestu s DIII a vsiml si ji az troubila...za druhe - odstup si nenechal ten co tocil, ne ten range, ten to proste dobrzdil - tam neni co resit... Treti vec je to stribrny auto, ktery se tam proste motalo... Typek, co natacel, je ubozak a za me by zaslouzil par po hube a trosku vychovat...

A trochu na odlehečení... tady jedno auto co má koule

Land Rover Discovery 2 Td5