První pořádný sníh
Moderátor: Miky_CZ
Re: První pořádný sníh
BFG AT nikdy viac! a niesom sam tohto názoru , potom čo ma na mokrej vozovke v miernej zatačke otočili do protismeru , a to nemusí biť ani zima.
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- Frana
- tel.: 608885886, OK3FJ
- auto: Defender 130 HCPU
- Kontaktovat uživatele:
BFG AT je na zimu nesmysl. Teda pokud se na nich ma "jen" jezdit, tak to neni problem, ale brzdeni a zataceni s tim to je horsi... 
(sam jsem si to zkusil)

(sam jsem si to zkusil)
Defender 130 HCPU 300Tdi AT, OME +2", BFG MT KM2 285/75 R16, navijak 6t, Hannibal, Maggiolina, Engel
- tagr
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- Kubrtos
- tel.: +420604671119
- auto: D3 trisko Disko
- Kontaktovat uživatele:
A jak jsou na tom na sněhu a podobnejch sračkáchách vyskytujících se v tomto období MT?
Land Rover Discovery II 2,5TD5, -Drobeček
Range Rover L322 3,0D Vouge
Range Rover L322 3,0D Vouge
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
hledej, už se to tu psal - stučně projedeš všude, ale jenom rovně, včetně všech křižovatek. Prostě na zimu zimní.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
ja se v tom teda nevyznam az tolik, ale napriklad ja taky nemam zrovna ted penize na tri sady gum po 25 tisicich, tak jezdim MT a zatim to jezdi.Prece nebudu chodit pesky.
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
tak vcera sem tahal z prikopy nake sestimetrove iveco daily nastesti byl prazdny a coopery se s tim popraly paradne:-)
Stavros, ja sem ty zimaky koupil loni starsi s 9mm vzorkem celou sadu za 4000, jinak bych taky asi jezdil na mtckach
Stavros, ja sem ty zimaky koupil loni starsi s 9mm vzorkem celou sadu za 4000, jinak bych taky asi jezdil na mtckach
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
RRC 3,9 V8: závodní speciál
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
tiez bojujem s ATckami a zistujem, ze ked clovek rozmysla tak to ide. jazdim pomalsie ako na suchu, rozostupy zhruba dvojnasobne a davam pozor na rozjazdeny sneh v strede cesty.Stavros píše:ja se v tom teda nevyznam az tolik, ale napriklad ja taky nemam zrovna ted penize na tri sady gum po 25 tisicich, tak jezdim MT a zatim to jezdi.Prece nebudu chodit pesky.
najviac sa tesim, ked je kalamita, to su vsetci na rovnakej urovni gripu:-)
presne tak aj v mojom pripade a ked je klzko/ necas tak jazdi MHD.
Dalsia alternativa je priatelkyne auto
Vyzera to tak z konecne po dlhsom case zacina poriadna zima ako ma byt, len dufam ze to nebude ako v roku 1986.
Kde podla pamatnikov, ze Bratislava bola uplne v odstavena...
Rusky meterologovia predpovedali na tento tisicrocnu zimu, tak v aprili uvidime ci mali pravdu...
Dalsia alternativa je priatelkyne auto

Vyzera to tak z konecne po dlhsom case zacina poriadna zima ako ma byt, len dufam ze to nebude ako v roku 1986.
Kde podla pamatnikov, ze Bratislava bola uplne v odstavena...
Rusky meterologovia predpovedali na tento tisicrocnu zimu, tak v aprili uvidime ci mali pravdu...
Byvalka Land Rover Discovery II HSE, r.v. 2003, 2,5TD automat, General Grabber AT 255/65 R16
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Tak já už letos vytáhl asi deset břichoplazů, ale v sobotu jsem zaváhal. Silnice Mnichov - Mariánské Lázně prej neprůjezdná. Je fakt že tam byla bílá tma a nafoukáno až do řiti, ale projel jsem to. Trojka, plnej kotel a zavřený oči
no a když jsem to projel tak mi ze silnice vytlačil autobus...

- Přílohy
-
- 11122010028.jpg
- (214.44 KiB) Staženo 478 x
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- Tomas K (tkala)
Jsem si dneska mohl krásně zanavijákovat, hned 3 auta za sebou v příkopu... A já jel Subárkem.

Tom

Tom
Z tohodle nešlo vyjet ? Vypadá to docela nenápadněTim píše:Tak já už letos vytáhl asi deset břichoplazů, ale v sobotu jsem zaváhal. Silnice Mnichov - Mariánské Lázně prej neprůjezdná. Je fakt že tam byla bílá tma a nafoukáno až do řiti, ale projel jsem to. Trojka, plnej kotel a zavřený očino a když jsem to projel tak mi ze silnice vytlačil autobus...

Technologie pro zahradní jezírka
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Čoveče nešlo. Levý přední kolo bylo ve vzduchu a ten zadek to auto tahal příkopem. Jet se dalo jen dopředu a dozadu, ale nahoru na silnici ne...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
- tagr
- Kontaktovat uživatele:
No jo ony ty pangejty jsou naprd 

Najväčši problem BFG/AT je v odvádzanim vody spod behúňov , čim sa dostanú rýchlo do auqaplaningu. Mne sa to už stalo pri 90km/h a kamošovi s patrolom čo mi hovoril tak isto a nie raz potom sa ich rýcho zbavil .
- visby
- Kontaktovat uživatele:
jop, tiez s tym mavam problem. ked je dazd pre istotu spomalim. uz som zopar krat siel kam som nechcel ist...RisoBa píše:Najväčši problem BFG/AT je v odvádzanim vody spod behúňov , čim sa dostanú rýchlo do auqaplaningu. Mne sa to už stalo pri 90km/h a kamošovi s patrolom čo mi hovoril tak isto a nie raz potom sa ich rýcho zbavil .
rozmyslal som, ze ich dam narezat, aby vznikli kanaliky, ktorymi by sa vodala dostala spod behuna.
To je zajímavé, mně BFG AT na vodě fungují dobře, tedy o nic hůř než jakákoli jiná AT guma. Ovšem jezdit s nimi po zasněžené silnici je kravina. Zkusil jsem to a auto jde snadno v zatáčkách do smyku i ve velmi malých rychlostech. Každopádně velmi pomáhá ( a nejen při jízdě s AT) držet auto i do zatáček a při brždění pod mírným plynem. Kola jsou v záběru a auto je mnohem stabilnější. Nevím jak to funguje u Free, který není plnohodnotným 4x4, ale u permanentních čtyřkolek je dobré si osvojit brždění levou nohou - na sněhu to fakt pomáhá.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
- visby
- Kontaktovat uživatele:
mam prve ATcka, tak neviem porovnat. ale uz som dostal zopar krat aquaplanning na mieste, kde by som na normalnych gumach nemal problem. tragedia to nie je, vzdy sa da spomalit ked clovek nieco ocakava.
na snehu idem naozaj opatrne, je citit tvrdsiu zmes.
taktiez si myslim, ze aj sirka gumy robi svoje. 265ka na prazdnu discoveru je vcelku dost a dost dobre nadnasa.
jedine stastie, ze nemusim vela jazdit. inak by som si asi zobral pozicku na zimaky:-)
na snehu idem naozaj opatrne, je citit tvrdsiu zmes.
taktiez si myslim, ze aj sirka gumy robi svoje. 265ka na prazdnu discoveru je vcelku dost a dost dobre nadnasa.
jedine stastie, ze nemusim vela jazdit. inak by som si asi zobral pozicku na zimaky:-)
me se hodne osvedcilo davat na snehu a ledu mezinapravu. Mam ji tam vlastne porad, kdyz jedu po nejakym snehu. Rozdil ve vedeni auta je znacnej.