tkala píše:George 1 píše:Mimochodem Tomášovi dnes k svátku vše NEJ

Díky.
S Dánama anglicky, s Rakušákama já anglicky a oni Německy.

Fakt nevím, jak je to teď s LR, jen obecně zkušenost je taková, že ceny stejný rozhodně nejsou a dál bývá výrazný rozdíl ve výbavě. I když to se LR nemusí týkat, protože tam je výbava jasně daná S, SE, HSE. Ale i tam může prodejce něco přihodit a jde jen o to se nebát na něj zatlačit. Pak se většinou dějou věci.
Většina lidí si udělá srovnání prodejců v ČR, ale za hranice nejde. A není k tomu nejmenší důvod. Pokud je to dneska s LR tak, že je to jedno, aspoň víš, že je to v pohodě a udělal jsi pro zajímavou cenu a termín dodání všechno.
Jediný kde můžeš mít miniproblém je, že máš auto vedený v asistenční databázi např. jako německý a pak Tě může místní asistence odkázat na Německou...
Tom
Ceníkový ceny jsou stejný jak pro našince, tak pro němce, rakušáky a nevím koho ještě. HSE výbava je však v Německu i přes drobný český pokusy zamlžovat trochu jiná. Třeba plnohodnotný elektronový rezervní kolo je tam standard, u nás stojí pár tisíc. 750€ za předprodejní servis by mi odpustili taky jenom za hranicemi, ale jinak je to na papíře skoro stejný. Skutečný rozdíl v ceně, který považuju za směrodatný se ukazuje až při konkrétní a skutečně vážně míněný poptávce, kterou každej dobrej prodejce rozpozná.
Nikdo z poctivejch dealerů nezveřejňuje zásadní slevu hned do inzerátu. To by z toho skoro nic neměl, protože i na cenu se slevou by zákazník obvzvláště za hranicemi stejně požadoval další slevu. Takhle mají prodejci alespoň nejakou šanci, že jim z kšeftu něco zůstane. Jelikož je jednání s cizinci tak trochu moje práce, byl bych asi praštěnej, kdybych auto za takový peníze nepoptal všude, kde jsem zvyklej se běžně pohybovat.
Sleva 20 - 30% je však dle mé zkušenosti s LR utopie, nebo neumím vyjednávat. Přesto se však při troše štěstí, myslím, můžete dostat u HSE v plný palbě na slevu blížící se 1/4 melounu. Protože jsem slíbil, že nesdělím skutečnou cenu za kterou auto beru (nenám plnou výbavu), napovím jen to, co už je známo. První ceny v česku, které jsem dostal byly ceníkový ceny. Tomu jsem se od srdce zasmál, a poslal jim mailem konkurenční nabídky. Poslední kalkulace se už ale blížila slevě nejlevnějšího německýho obchodníka a kvůli rozdílu 60ti tisíc korun už prostě nebudu jezdit někam za hranice, abych se potom, až budu fakt potřebovat pomoc, sice v rámci evropské záruky..... jak vůl stavěl na konec fronty ve všech českých LR sevisech, kde si mě za to, že jsem auto koupil venku vychutnaj.....
Je to praxe, kterou určitě známe každý a za těch 60tisíc korun mi to fakt nestojí. A chápu ten postoj a nezlobím se za něj. A trochu tím nákupem u nás možná taky přispěju k oživení český ekonomiky...

P.S. Auto platím v eurech, další důvod proč mě vyjde o něco levněji. Eura nenakupuji, je to naše druhá firemní měna.