Zkurveny lendrouvry :-(

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hanys_a_Kaca
tel.: 775 173 983
auto: DEF110+D2+RRC

Re: Zkurveny lendrouvry :-(

#301 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 12 úno 2013 08:22

To je fakt, chtit pustit blinkr je prehnana naloz :wring

Ja mel s blinkrama neco podobneho, ale opacne. Prepinac "hazard warning" je v defovi tak skvelej, ze kdyz umre a ty ho vyndas, tak normalni blinkry nejdou vubec. Spojil jsem tam dva draty, aby mi sly ty blinkry a pak jsem to trochu poplet a to auto neslo vypnout. Proste bezel motor, vsechny ukazatele atd, ale mohl jsem vyndat klice a odejit a auto porad vrcelo. Kdybych kradl svyho defa, zacal bych od blinkru... :bandit
KDB píše:Jen jestli to spíš není tím, že mu nakládáš víc, než na co byl stavěnej..... :mrgreen:
Hanys a Káča

Land Rover se nekupuje, Land Rover se staví.
O našem výletu: http://www.oneland.cz

Balú
tel.: +421903775011
auto: LR DII 2003

#302 Příspěvek od Balú » 12 úno 2013 14:41

Hanys_a_Kaca píše:
Ja mel s blinkrama neco podobneho, ale opacne. Kdybych kradl svyho defa, zacal bych od blinkru... :bandit
no pekne :ty jeden...: ,prave si zverejnil ďaľšiu časť Achilovho tela Landroverov :hmm:
mám to auto iba pól roka,ale vždy keď doňho sadám tak mám trochu stiahnutý zadok,že čo na mňa zabliká z prístrojovky,a to je maximalne zachované odtiaľto z fôra,a vždy sa oň staralo a aj stará.No potrebujem ho a navyše sa v ňom dobre jazdí a na rozdiel od Toy má čosi doseba,tak zatiaľ mu tie jeho finty odpúšťam,aj keď z kyslým úsmevom

Hanys_a_Kaca

#303 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 12 úno 2013 16:24

Balú píše:
Hanys_a_Kaca píše:
Ja mel s blinkrama neco podobneho, ale opacne. Kdybych kradl svyho defa, zacal bych od blinkru... :bandit
no pekne :ty jeden...: ,prave si zverejnil ďaľšiu časť Achilovho tela Landroverov :hmm:
mám to auto iba pól roka,ale vždy keď doňho sadám tak mám trochu stiahnutý zadok,že čo na mňa zabliká z prístrojovky,a to je maximalne zachované odtiaľto z fôra,a vždy sa oň staralo a aj stará.No potrebujem ho a navyše sa v ňom dobre jazdí a na rozdiel od Toy má čosi doseba,tak zatiaľ mu tie jeho finty odpúšťam,aj keď z kyslým úsmevom
Neboj :cool , neni to nejsnazsi zpusob a myslim ze to neni ani navod. Ten prepinac ma 7 kontaktu a v jedne poloze jich je nekolik sepnutych a v druhe jich je jinych nekolik sepnutych jinak. A ta kombinace, co jsem ji zpusobil, je asi jedna z milionu, nahodou si ji pamatuju, ale porad je jednodussi to auto nalozit na podval nez to zkouset. A jestli se do toho nejaky zlodej pusti s napovedou RAVE, tak mu drzim palce, ja to z tech schemat studoval asi dva dny :chuckle
Hanys a Káča

Balú

#304 Příspěvek od Balú » 12 úno 2013 17:24

to ja viem,že to neni návod,ale elektronika si v tom aute žije vlastným životom,asi to navrhovali ing.z Papuy a výrobu káblových zväzkov zverili Eskimákom a celé to dávali dokopy na Kamčatke to nechcem uraziť ani Papuáncov a ani Eskimákov ,no napriek všetkému mám LR rád ...do riti asi mi zachvíľu zamáva ABS modulátor či ako sa to volá,podľa počasia raz sa rozsvietia kontrolky,raz nie...a Pešl spomínal že to má zamálo :hmm: novy drážkový remeň vreští,nové stierače mi žerú nervy,imobilizér pri najbližšej príležitosti pôjde do kade ľahšie...a to už som tam nejaké veci dal vymeniť,to auto má šťastie že ma oslovilo svojou charizmou a ešte vylezie na chatu aj keď je mokro . :D

eliott
tel.: +420608021838
auto: několik
Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od eliott » 12 úno 2013 17:49

will.26 píše:fryčko je prostě největší mrdka jakou jsem kdy měl

nechci nic jiného než starého delfa
V obojím s tebou souhlasím :-)
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

Laci DII
tel.: 0903155696
auto: DII TD5 02

#306 Příspěvek od Laci DII » 12 úno 2013 19:36

Balú píše:to ja viem,že to neni návod,ale elektronika si v tom aute žije vlastným životom,asi to navrhovali ing.z Papuy a výrobu káblových zväzkov zverili Eskimákom a celé to dávali dokopy na Kamčatke to nechcem uraziť ani Papuáncov a ani Eskimákov ,no napriek všetkému mám LR rád ...do riti asi mi zachvíľu zamáva ABS modulátor či ako sa to volá,podľa počasia raz sa rozsvietia kontrolky,raz nie...a Pešl spomínal že to má zamálo :hmm: novy drážkový remeň vreští,nové stierače mi žerú nervy,imobilizér pri najbližšej príležitosti pôjde do kade ľahšie...a to už som tam nejaké veci dal vymeniť,to auto má šťastie že ma oslovilo svojou charizmou a ešte vylezie na chatu aj keď je mokro . :D
s týmto absolútne súhlasím ale mne už nervy dochádzajú :evil:
mne začala štrajkovať vstrekovacia tryska za studena neskôr aj za tepla-chod len na štyri valce. po výmene sa nič nezmenilo a kábel na vstrekoch mám nový. diagnostika ukázala el. obvod na 1 valci.
... a to mi tečie servo,ace, nefunguje kompresor na mechy atď.......
D2 Td5

MadTom
tel.: 608 600 360
auto: D2, Def 130

#307 Příspěvek od MadTom » 12 úno 2013 20:15

Jestli ti diagnostika ukazuje problém s elektrickým obvodem na vstřikovači, tak to mohou být "jenom" konektory. A dovedu si představit, při kvalitě některých náhradních dílů, co jsem viděl, že i ten novej svazek ke vstřikovačům bude vadnej.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

eliott
Kontaktovat uživatele:

#308 Příspěvek od eliott » 12 úno 2013 20:21

MadTom píše:Jestli ti diagnostika ukazuje problém s elektrickým obvodem na vstřikovači, tak to mohou být "jenom" konektory. A dovedu si představit, při kvalitě některých náhradních dílů, co jsem viděl, že i ten novej svazek ke vstřikovačům bude vadnej.
To může být i špatný kontakt na konektoru u řídící jednotky...
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com

cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

#309 Příspěvek od cyril » 12 úno 2013 20:23

eliott píše:

nechci nic jiného než starého defa
+1 :yes Souhlas....

Laci DII

#310 Příspěvek od Laci DII » 12 úno 2013 20:27

Tome mám aj ten starý-vlastne nemal okrem vzlínajúceho oleja žiaden problém. vyskúšam ho zajtra nahodiť. bral som ho od Eliotta a nemyslím,že problém bude v kábli. čo riadiaca jednotka?
D2 Td5

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#311 Příspěvek od Johny R » 12 úno 2013 20:48

A navíc ten Defík bude dneska pravděpodobně levnější než ten Friťák když jsis ho před lety kupoval :chuckle !

MadTom

#312 Příspěvek od MadTom » 12 úno 2013 20:53

Řídící jednotkou to být může, ale jak psal Eliot - pokud to nedělá trvale, tak to tipuju na nějakej konektor - jak se ohřeje, může se to zhoršit nebo zlepšit. V řídící jednotce může být taky chyba, ale tam by so spíš nefungovalo trvale, než aby to chvilku šlo a chvilku ne. Každopádně pokud ti diagnostika píše problém na konkrétním vstřikovači, tak zkontrolovat podle RAVE kabely od řídící jednotky až k danému vstřikovači je relativně jednoduché. Konektory se většinou dají rozebrat a kontaky napružit, a pokud to potom zmizí, tak je jasné, co to bylo. Já jsem tak před dvěma lety léčil svazek co je v hlavě a od té doby mám pokoj.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo

Balú

#313 Příspěvek od Balú » 12 úno 2013 21:28

Chcete potešiť? LR zo svojimi vrtochmi je uplný amatér proti slávnemu výrobku pre Slovenskú ármiju a pandúrov- OT Aligátor ,to je teda neskutočná džada :Ale fuuj: keď už sme teda pri tých OFFroad strojoch,tak ten sa pokazí len tak zo športu a to bez výstrahy a hocikde :D Dovolím si to tvrdiť,nakoľko som sám tie pokazené prevážal z rôznych miest SR do Trenčína,do Vojenského opravárenského podniku-miesta svojho vzniku,osobne tiež poznám dvoch vojakov čo sa s nimi trápia,tak na nich sa sere okrem motora absolutne všetko a bola doba keď na SR boli pohybu schopne 2 ks slovom dva kusy. Ale dizajn maju pekny,preto som si ho aj kúsok vystrihol z fotky a dal do avatara,teda aspoň dovtedy,pokiaľ nejako pekne neodfotím tú svoju potvoru :wink:

will.26

#314 Příspěvek od will.26 » 13 úno 2013 12:35

eliott píše:

nechci nic jiného než starého delfa
fryteza musí ještě 2roky vydržet potom s tebou počitám že budeš mít něco pěkného s minimem kablíku a pokud možno červená metalíza (bude pro moji přítulkyni a jí se ta barva líbí ) ja se z radostí spokojím s mojim dědkem :Pohoda:

cyril
tel.: iphone
auto: D4,110,130,90,F2,107

#315 Příspěvek od cyril » 13 úno 2013 13:10

[/quote]
fryteza musí ještě 2roky vydržet potom s tebou počitám že budeš mít něco pěkného s minimem kablíku a pokud možno červená metalíza (bude pro moji přítulkyni a jí se ta barva líbí ) ja se z radostí spokojím s mojim dědkem :Pohoda:[/quote]
Óká Wille. Už vám teda scháním Červenáčka!.....90 nebo 110? :clap

Johny R
tel.: 730622097
auto: Defík 90 300Tdi

#316 Příspěvek od Johny R » 13 úno 2013 14:03

will.26 píše:fryteza musí ještě 2roky vydržet potom s tebou počitám že budeš mít něco pěkného s minimem kablíku a pokud možno červená metalíza (bude pro moji přítulkyni a jí se ta barva líbí ) ja se z radostí spokojím s mojim dědkem :Pohoda:
Teda přítelkyně má ale divný vkus :lol: !

Laci DII

#317 Příspěvek od Laci DII » 13 úno 2013 18:19

MadTom píše:Řídící jednotkou to být může, ale jak psal Eliot - pokud to nedělá trvale, tak to tipuju na nějakej konektor - jak se ohřeje, může se to zhoršit nebo zlepšit. V řídící jednotce může být taky chyba, ale tam by so spíš nefungovalo trvale, než aby to chvilku šlo a chvilku ne. Každopádně pokud ti diagnostika píše problém na konkrétním vstřikovači, tak zkontrolovat podle RAVE kabely od řídící jednotky až k danému vstřikovači je relativně jednoduché. Konektory se většinou dají rozebrat a kontaky napružit, a pokud to potom zmizí, tak je jasné, co to bylo. Já jsem tak před dvěma lety léčil svazek co je v hlavě a od té doby mám pokoj.
Tome v riadiacej jednotke(červený konektor) bol opálený jeden kontakt a hádaj kam viedol...
očistené,napružené kontakty a zatiaľ auto šlape,dúfam,že už natrvalo.
D2 Td5

eliott
Kontaktovat uživatele:

#318 Příspěvek od eliott » 13 úno 2013 18:32

Laci L&K píše:
MadTom píše:Řídící jednotkou to být může, ale jak psal Eliot - pokud to nedělá trvale, tak to tipuju na nějakej konektor - jak se ohřeje, může se to zhoršit nebo zlepšit. V řídící jednotce může být taky chyba, ale tam by so spíš nefungovalo trvale, než aby to chvilku šlo a chvilku ne. Každopádně pokud ti diagnostika píše problém na konkrétním vstřikovači, tak zkontrolovat podle RAVE kabely od řídící jednotky až k danému vstřikovači je relativně jednoduché. Konektory se většinou dají rozebrat a kontaky napružit, a pokud to potom zmizí, tak je jasné, co to bylo. Já jsem tak před dvěma lety léčil svazek co je v hlavě a od té doby mám pokoj.
Tome v riadiacej jednotke(červený konektor) bol opálený jeden kontakt a hádaj kam viedol...
očistené,napružené kontakty a zatiaľ auto šlape,dúfam,že už natrvalo.
No vida, tak nakonec banalita :wink:

MadTom

#319 Příspěvek od MadTom » 13 úno 2013 20:33

Ano banalita, ale bez diagnostiky rozumně nedohledatelné. Na druhou stranu, celej motor TD5 se mi líbí proto, že je mechanicky jednoduchej.

Hanys_a_Kaca

#320 Příspěvek od Hanys_a_Kaca » 13 úno 2013 21:04

MadTom píše:Ano banalita, ale bez diagnostiky rozumně nedohledatelné. Na druhou stranu, celej motor TD5 se mi líbí proto, že je mechanicky jednoduchej.
:ty jeden...: Jiste, je to v podstate mechanismus o dvou moznych polohach: jede x nejede :rofl
Hanys a Káča

Odpovědět