Moderátor: Miky_CZ
zbynek píše:No... Luboši, kdybych věděl že tě takhle vytočím , tak bych mlčel, opravdu jsem tot neměl v úmyslu.
Mě prostě přišlo, že tyt dvě věci nesnesou srovnání.
nesli sme na az na kosariska, kedze sme sa obavali vody ale dali sme si pekne zimne rallye do limbachu.patrik píše: a pojazdily ste všetko ? plne suhlasim že km2ky beru v snehu užasne - mal som pohustene na 1,5. bol s nami kamarat na grande , obute mal T3 a mal docela problemy - na oboch autach mame prednu aj zadnu uzavierku .
Já už to nevydržím a musím se taky zapojit. Zjistil jsem hodně zajímavou věc: Když někde zapadnete s defem (ale i LC, Navarou nebo čímkoli) tak jste prostě jel dál, než byl limit auta a všichni vás bez řečí vytáhnou a je to v poho. Ale když zapadnete s DIII, okamžitě se rozvíří diskuze o tom, co je to za sr..ku, že je elektronika nanic a všichni si z vás dělaj víceméně srandu co to máte ta nedomrlý SUV.zbynek píše:No... Luboši, kdybych věděl že tě takhle vytočím , tak bych mlčel, opravdu jsem tot neměl v úmyslu.
Mě prostě přišlo, že tyt dvě věci nesnesou srovnání.
Stavros píše:nechci se te nejak dotknout, ale je dost osemetny rict, ze bys tam nicim jinym nezapadnul. DIII je dobry auto, jak jsem psal, me se jako unoverzalni auto moc libi, ale nekde na ukrajine by dostala proste strasne do tela. Tam musi zasperovany auto drtit porad v hroznejch podminkach do kopce, tam ta elektronika moc veci nevymysli. Hlavne, jak to je nizky, tak to nemuzes nikde podrzet pod plynem, jinak se vsechno oskube.
Kazdopadne na tohle to auto urceny neni, je to univerzalni sikovny auto, treba na cestovani a kazdodenni jezdeni.
Když to změříš v reálu, tak to zas taková hitparáda není. Rozdíl je propastných 2,5cm. Ale co třeba takové nájezdové úhly? 50° vs. max. 37°? Nebo index křížení? DIII nepodceňuju, ale stejně si myslím, že toho Def zvládne víc a narozdíl od DIII je ještě obrovský prostor k vylepšení.zbol píše:Koukam že je tu někdo největší odborník na ukrajinu vůbec. Já se fakt nechci hádat, ale tvými slovy: Je dost osemetné tvrdit, že by to DIII nevydržela. A od začátku není diskuze o tom co vydrží, ale co projede. A tady jsem si hodně jistý, že co projede def (nemyslím nějaký speciál) projede DIII taky. Rozdíl je v tom, že v defu to bude adrenalin a v DIII nuda. A jak už jsem říkal, když zapadne DIII je to SUV a když def, je to kvůli řidiči. Nicméně tohle zjevně nemá cenu. Def je samozřejmě nejlepší auto pod sluncem a nic se mu nevyrovná.
A btw - světlá výška DIII je o 6cm vyšší než defa. (250 vs 310)
No já začínám bejt čím dál tím víc nafoukanej na to jaký mám auto.low píše:Mozna se mne trosku nelibi ten defdogmatismus a presvedcenost o vlastni pravde pochazejici z okoukanych a prectenych informaci. Mene teorie, vice praxe. Nicmene kdyz nekdo nechce verit, tak neuveri.
ale u Lubose to nebude autem :-DZanzibar píše:Ale do Luboša si nejde nerejpnout, ne![]()
:
Taky si to víc užívám v D1 - šak na to jsem si ji pořídil ( D III mě je už na krosení lítoZanzibar píše: rozhodně si zasněžené Křivoklátsko užívám víc 90-kou, než DII
Ten je aspoň u nás ( okolí Brna ) nenávratně fuč ....Scott píše:Nějak se mi z té debaty vytrácí to podstatné - první pořádný sníh...
low píše:ale u Lubose to nebude autem :-DZanzibar píše:Ale do Luboša si nejde nerejpnout, ne![]()
:
No tak nato musím reagovat včera jsem jel odpoledne do Prahy na otočku a u 9křížů začalo sněžít, ale furt se dalo držet rychlost okolo 130 km/h. Z Prahy jsem vyrážel někdy před 6-tou z Prahy a už i po praze byl sníh po najetí na dálnici se situace ještě zhoršila, a všichni jeli pravým, akorát já a Subaru Forester jsme jeli v levým-na sněhu. Tak jsem přepnu TR na sníh a valil směr Brno. Celou cestu jsem nejel rychleji jak 110 km/h, průměr jsem měl tak na 80-90 km/h, ale pořád to nějak šlo. Za celou cestu jsem potkal ve svým směru jediný sypače 2xTatra 6x6 s vyklápěcí radlicí. Ale proč to píšu, co mě zarazilo, bylo, že po projetí okolo 9-ti křížů se silnice změnila a byla absolutně bez sněhu a jen lehce mokrá. Takže i když v celé republice zuří kalamita u nás v Brně je stále Sunshine. Přikladam foto Prahy v podvečer, na dalnici jsem nefotil, hustě sněžilo a na fotce by nebylo nic vidět.RudaK píše:Ten je aspoň u nás ( okolí Brna ) nenávratně fuč ....Scott píše:Nějak se mi z té debaty vytrácí to podstatné - první pořádný sníh...no a jinde je už zasněžený novým