No a teď už máme na rybníce ledovou krustu, tři noci po sobě bylo okolo -10°C takže budu muset vyrazit na řeku...
Kolik je tu tichých bláznů?
Moderátor: Miky_CZ
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Re: Kolik je tu tichých bláznů?
Taky jsem byl párkrát vláčet, ale jen jedna štika okolo 45cm
No a teď už máme na rybníce ledovou krustu, tři noci po sobě bylo okolo -10°C takže budu muset vyrazit na řeku...
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
- Pist
- tel.: 724754310
- auto: LR disco 2 td5
dnes vlacka asi 3 hod ani klep a krozna zima a snezeni
LR. Disco I 300 TDI - 2"lift, 235/85/16. zahradka , snorchel. LR Disco td5-2"lift zahradka
- Pist
tak venku huste chundeliPist píše:dnes vlacka asi 3 hod ani klep a krozna zima a snezeni
LR. Disco I 300 TDI - 2"lift, 235/85/16. zahradka , snorchel. LR Disco td5-2"lift zahradka
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Ryby se mě teď úplně vyhýbají,tak aspoň malá vzpomínka na letní dny
tenhle byl klidný jak beránek tenhle se nechtěl nechat vyfotit není nad dobrý kamarády
tenhle byl klidný jak beránek tenhle se nechtěl nechat vyfotit není nad dobrý kamarády
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
-
Safraporte
- tel.: 739634575
- auto: noLR
Noo, my plánujeme rybačku na 22.12. v Žinkovech na rybníku
Kamarád tvrdí, že zamrznuto nebude, tak že nahodíme, dáme pokec a
Na podzim to tam vypadalo takhle

Kamarád tvrdí, že zamrznuto nebude, tak že nahodíme, dáme pokec a
- Pist
na zinkovech je zanrzloSafraporte píše:Noo, my plánujeme rybačku na 22.12. v Žinkovech na rybníku![]()
Kamarád tvrdí, že zamrznuto nebude, tak že nahodíme, dáme pokec a![]()
-
Safraporte
No já myslím, že to stihne povolitPist píše:na zinkovech je zamrzlopred tydnem byl rozmrzlej jen horni rybnik a po tech mrazech neverim ze to je jeste bez ledu . bnes jsem chtel jet na potok a i ten zamrz
![]()
http://www.foreca.cz/Czech_Republic/Zinkovy?tenday" onclick="window.open(this.href);return false;
a pokud ne, no tak si dáme někde sraz na ohýnek ... asi
- Pist
no moc tomu neverim ale taky bych jeste sel k vode tak uvidimeSafraporte píše:No já myslím, že to stihne povolitPist píše:na zinkovech je zamrzlopred tydnem byl rozmrzlej jen horni rybnik a po tech mrazech neverim ze to je jeste bez ledu . bnes jsem chtel jet na potok a i ten zamrz
![]()
http://www.foreca.cz/Czech_Republic/Zinkovy?tenday" onclick="window.open(this.href);return false;
a pokud ne, no tak si dáme někde sraz na ohýnek ... asi
-
Safraporte
A ty jezdíš taky do Žinkov? Já že těch 40 km na to chytat tam z 98% mírně nadměrečný kapříky je docela luxusPist píše:no moc tomu neverim ale taky bych jeste sel k vode tak uvidime
Sice je fakt, že v loni jsem tam měl kapra 64 a amura taky tak nějak (už si nevzpomínám přesně), letos candáta 65 ... ale to je tak všechno.
Letos jsem hodně jezdil k Chotěšovu na RMVčko - Šindlerák (viz foto)
No a pokud to na konci roku klapne, tak bych měl pramici na Pinkách (propadliny):
Obec Mantov (okr. PJ) leží na pravém břehu Radbuzy, která ji odděluje od sousední obce Chotěšov (okr. PJ, kv. 6345). Zhruba od roku 1870 až do roku 1924 se zde těžilo černé uhlí. Poté zde vznikl komplex zatopených důlních propadlin Metálka. Celé území má rozlohu asi 200 ha. Je tvořeno různě velkými plochami rybníčků (největší rybník Velká Pinka má rozlohu asi 10 ha) a bažinatých tůní, které jsou spojeny poměrně rozsáhlými rákosovými a orobincovými porosty. Dále zde rostou různě široké pásy keřů tvořené převážně vrbami (Salix sp.), olšemi (Alnus sp.) a břízami (Betula sp.). V okolí propadlin jsou luční porosty, které dosahují až k řece Radbuze, která území těsně míjí. V dnešní době je lokalita velmi intenzivně navštěvována sportovními rybáři. V minulosti bylo chytání ryb omezeno časově, nesmělo se chytat před 1. květnem. Dnes toto omezení neplatí a s výjimkou zimních měsíců je na lokalitě velmi čilý rybářský provoz. Zejména na největším rybníku Velká Pinka používají rybáři k lovu jednak vlastních loděk a jednak soustav dřevěných chodníčků a posedů, ze kterých je možno lovit ryby. Tyto zasahují v některých případech hluboko do rákosových porostů pouze za účelem dosáhnutí k vodní ploše. Z těchto důvodů není dnes již dobře možné se na lokalitě neomezeně pohybovat. Hloubka vodních ploch je poměrně malá a nepřesahuje 1 až 2 metry.
Zdro: http://www.birdwatcher.cz/metalka.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mělo by tam být požehnaně menších sumců a co vím jistě, tak krásné štiky a amuři.
Takže tam (49°38'32.900"N, 13°13'7.193"E) bych chtěl strávit sezónu 2013
- Pist
tak jak jel si na ty zinkace ? jak ty pinky prej je tam malo mista pro rybare a je problem se tam dostat protoze jsou porad plne aby sis zachytalSafraporte píše:A ty jezdíš taky do Žinkov? Já že těch 40 km na to chytat tam z 98% mírně nadměrečný kapříky je docela luxusPist píše:no moc tomu neverim ale taky bych jeste sel k vode tak uvidime![]()
Sice je fakt, že v loni jsem tam měl kapra 64 a amura taky tak nějak (už si nevzpomínám přesně), letos candáta 65 ... ale to je tak všechno.
Letos jsem hodně jezdil k Chotěšovu na RMVčko - Šindlerák (viz foto)
No a pokud to na konci roku klapne, tak bych měl pramici na Pinkách (propadliny):
Obec Mantov (okr. PJ) leží na pravém břehu Radbuzy, která ji odděluje od sousední obce Chotěšov (okr. PJ, kv. 6345). Zhruba od roku 1870 až do roku 1924 se zde těžilo černé uhlí. Poté zde vznikl komplex zatopených důlních propadlin Metálka. Celé území má rozlohu asi 200 ha. Je tvořeno různě velkými plochami rybníčků (největší rybník Velká Pinka má rozlohu asi 10 ha) a bažinatých tůní, které jsou spojeny poměrně rozsáhlými rákosovými a orobincovými porosty. Dále zde rostou různě široké pásy keřů tvořené převážně vrbami (Salix sp.), olšemi (Alnus sp.) a břízami (Betula sp.). V okolí propadlin jsou luční porosty, které dosahují až k řece Radbuze, která území těsně míjí. V dnešní době je lokalita velmi intenzivně navštěvována sportovními rybáři. V minulosti bylo chytání ryb omezeno časově, nesmělo se chytat před 1. květnem. Dnes toto omezení neplatí a s výjimkou zimních měsíců je na lokalitě velmi čilý rybářský provoz. Zejména na největším rybníku Velká Pinka používají rybáři k lovu jednak vlastních loděk a jednak soustav dřevěných chodníčků a posedů, ze kterých je možno lovit ryby. Tyto zasahují v některých případech hluboko do rákosových porostů pouze za účelem dosáhnutí k vodní ploše. Z těchto důvodů není dnes již dobře možné se na lokalitě neomezeně pohybovat. Hloubka vodních ploch je poměrně malá a nepřesahuje 1 až 2 metry.
Zdro: http://www.birdwatcher.cz/metalka.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mělo by tam být požehnaně menších sumců a co vím jistě, tak krásné štiky a amuři.
Takže tam (49°38'32.900"N, 13°13'7.193"E) bych chtěl strávit sezónu 2013
-
Safraporte
Nejel, marodímPist píše:tak jak jel si na ty zinkace ? jak ty pinky prej je tam malo mista pro rybare a je problem se tam dostat protoze jsou porad plne aby sis zachytal
Jinak, Pinky znám. S místem je to tam fakt občas problém - ale kde v dnešní době není? To bych řekl, že kolikrát je větší problém najít místo na Žinkováku. A proto se tam tlačím s pramicí, ze které bych chytal v pohodě
-
Safraporte
Ač to máme cca 100 km, nedalo nám to a jeli jsme dnes ukončit letošní rybářskou sezónu na Orlík (soutok Otavy a Lomnice).
Chycen jeden malý candátek a jeden cejn - ale nevadí, my tam jeli hlavně na potlach a spřádat plány na nadcházející sezónu 2013.
Snímek 1 - počasí bylo nádherné
Snímek 2 - čekáme na záběr
Snímek 3 - ten pán s buřtem má můj obdiv: 68 let a stále s námi jezdí na ryby, klidně na víkend pod širák
(Omluvte kvalitu fotek, foceno na Nokia X6 a upraveno na vložitelnou velikost).
Jóó ... a při cestě domů mi 4 km před barákem upadl výfuk na freečku (jsem si teď vzpoměl)
Chycen jeden malý candátek a jeden cejn - ale nevadí, my tam jeli hlavně na potlach a spřádat plány na nadcházející sezónu 2013.
Snímek 1 - počasí bylo nádherné
Snímek 2 - čekáme na záběr
Snímek 3 - ten pán s buřtem má můj obdiv: 68 let a stále s námi jezdí na ryby, klidně na víkend pod širák
(Omluvte kvalitu fotek, foceno na Nokia X6 a upraveno na vložitelnou velikost).
Jóó ... a při cestě domů mi 4 km před barákem upadl výfuk na freečku (jsem si teď vzpoměl)
- Tim
Jako každý rok jsme i letos měli s členy výboru naší ryb. organizace "zamykání vody". Spočívá to v tom, že si každý nahodí na štiku a přesune se ke kotlíku, v němž nad ohněm pobublává víno s rumem v určitém poměru (2:1
) a popíjí a povídá a žere a popíjí a tak stále dokola
No a když je rybník zamrzlý, jako letos, tak se holt jde bez prutů
.
Tady je nezvratný důkaz toho, že my rybáři jsme děsný dobytci. Ty flašky v Nissanu je výsledek snažení 12ti lidí, z toho jeden nepil (řidič) a jeden skoro nepil. Hnus velebnosti
Tady je nezvratný důkaz toho, že my rybáři jsme děsný dobytci. Ty flašky v Nissanu je výsledek snažení 12ti lidí, z toho jeden nepil (řidič) a jeden skoro nepil. Hnus velebnosti
-
Safraporte
Dnes jsme byli zkusit feeder. Trochu mrzlo (-6°C), ale dalo se. Nechytili jsme nic
A po obědě mi přišly popřát dcery k narozkám a jedna z nich mi udělala dort.
http://filesmelt.com/dl/narozky_044.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
http://filesmelt.com/dl/narozky_045.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
http://filesmelt.com/dl/narozky_046.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
http://filesmelt.com/dl/narozky_044.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
http://filesmelt.com/dl/narozky_045.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
http://filesmelt.com/dl/narozky_046.JPG" onclick="window.open(this.href);return false;
- Pist
sikulky peknej dortik skoda ho snistSafraporte píše:Dnes jsme byli zkusit feeder. Trochu mrzlo (-6°C), ale dalo se. Nechytili jsme nic![]()
Bol uz niekto na sumcoch v Taliansku? Mam v plane so synom tento rok absolvovat rybacku na rieku Pad a rad by som neake informacie ohladom rybarskeho povolenie. Dakujem vopred
- Tim
O tom Pádu jsem se bavil se třemi lidmi co tam byli a všichni mi řekli to samé. Hnus, voda kolísala nahoru dolu podle toho jak pouštěli přehrady a tolik komárů, že by tě sežrali zaživa i kdyby jsi se v repelentu třeba koupal. Nechci Tě odrazovat, ale každej říká, zlatý Španělsko....
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
jednoznačně Ebro
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
- diskous
- tel.: 731479461
- auto: Disco I 300 Tdi
Tak všechno nejlepší k těm narozeninám a hodně volna ať můžeš být na rybách.Safraporte píše:Dnes jsme byli zkusit feeder. Trochu mrzlo (-6°C), ale dalo se. Nechytili jsme nic![]()
hotel-a-restaurace-zatisi tel: 731 479 461
-
Safraporte
Hmm, zajímavý. Já slyšel to samý a to bydlíme dost daleko od sebe a máme jiné známéTim píše:O tom Pádu jsem se bavil se třemi lidmi co tam byli a všichni mi řekli to samé. Hnus, voda kolísala nahoru dolu podle toho jak pouštěli přehrady a tolik komárů, že by tě sežrali zaživa i kdyby jsi se v repelentu třeba koupal. Nechci Tě odrazovat, ale každej říká, zlatý Španělsko....
Díky. Dneska jsem si vzal v práci 2 hoďky volna a jel to zkusit - ani ťukdiskous píše:Tak všechno nejlepší k těm narozeninám a hodně volna ať můžeš být na rybách.![]()