Nože - rada a zkušenosti
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Nože - rada a zkušenosti
Souhlas, mám takovéto klešťonože dva, každej za maximálně 400Kč a úplně to stačí - malej nůž na svačinu nebo ořezání klacku na opečení buřta, kleště a dva šroubováky na to, když nic jiného není. Ty peníze za originál bych nedal. Naučili mě v práci, že co je na všechno je taky na h....o, to vždycky, když si zákazníci začali vymýšlet. V autě by mi to stejně na víc nestačilo, na kole taky ne - chybí tam lepení a pumpa, a na pěší výlet radši větší nůž. Koupil jsem si "pracovní" od Bahco a jsem za cca 200Kč velmi příjemně překvapenej. I ten plastovej obal se dá zkousnout, když má ležet v kastlíku v autě. Stejně tak malá sekerka za 300Kč s laminátovým topůrkem, vzdáleně připomínající Fiskars. Oproti klasice s dřevěným nehrozí že ve vlhu začne topůrko plesnivět. A na použití 2 krát za rok úplně stačí.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
- tel.: 720355414
- auto: Discovery Td5
Mám taky jeden bezejmenej klešťonůž už asi patnáct let a pořád to mrcha drží. Asi se sem dřív ještě nevozili takové srágory jako teď.
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
Souhlas, mám ho taky a je navíc tak těžký, že se s ním nouzově dají přitloukat hřebíkyTomanus píše:![]()
![]()
![]()
Tak to máte úplnou pravdu. Ale popravdě je to kvalitní matroš a mnohokrát mi McGaiver úspěšně pomohl. Vejde se do kapsy ta Gola ani náhodou

No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
-
- tel.: 775392424
- auto: Disco I, Bmw e46 325
Má nožová výbava. Z leva rybička, pak ta zmiňovaná gola a na konec jídelní sestava.
-
- tel.: 720355414
- auto: Discovery Td5
Jak řikaj naše ženský. Jediný rozdíl mezi malým klukem a dospělým chlapem je pouze v ceně jejich hraček. Asi na tom něco bude 

- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Tady jeden kousek pro Defendristy .......... 

- Přílohy
-
- large_product_19483_lionsteel_defender.jpg (19.1 KiB) Zobrazeno 9816 x
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
A je teď v akci za hubičkuRudaK píše:Tady jeden kousek pro Defendristy ..........

http://www.amazon.com/Dendra-Defender-P ... B00CYI61X6
-
- tel.: 603256861
- auto: Defender 110 300Tdi
to je pěkný kousekRudaK píše:Tady jeden kousek pro Defendristy ..........
Radim
LIVE TO RIDE- RIDE TO LIVE
LIVE TO RIDE- RIDE TO LIVE
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
pekny kusok! podoba sa trochu na mojho oblubenca kershaw blur;-)RudaK píše:Tady jeden kousek pro Defendristy ..........
- lumberjack
- tel.: 732 808 469
- auto: Defender TD5 110 HT
Nenech se odradit, udělal si dobře. Já naopak pořídil ještě tu 3.0339L a je to fajn. Drahý... jo ale fajn. Materiál prostě musíš zaplatit, ale to je každého věc. Každý to vidí trochu jinak. Chtěl sem to vyfotit,ale moje "technika" to nezvládla. Hlavně jsem se chtěl pochlubit dalším německým bodákem Mauser K98 ve velice zachovalém stavu i s pochvou kůže/ocel. A "jen" za poražení velikého ořechu mezi stodolou a skleníkem. Stará paní neměla peníze a nabízela nám ať si vezmeme co se nám hodí... Já si vzal bodák a svářečku, kolega taky něco, ještě nás čeká další ořech a spousta krámů ve stodole... Ty hodně cenný věci jsme paní dali stranou a ať to zhodnotí pro sebe. Přiblížil jsem se k tomu být svině a být já. Tak jsme paní řekli, co má hodně velkou cenu a že jí na ten prodej dohlédneme. Jen jsem si zamluvil tu starou výheň, ještě s koženýma měchama a slíbil jí za to, že ořech všechen našpalkujeme a naštípáme a narovnáme do dřevníku. Ještě přemejšlím o starém šlapacím soustruhu na dřevoTomanus píše:Má nožová výbava. Z leva rybička, pak ta zmiňovaná gola a na konec jídelní sestava.

Lidi jsou svině 

Potom, co jsem před dvěma lety v Doveru přišel o drahý zavírák Fallkniven (můžu si za to sám, věděl jsem, že UK má asi nejpřísnější zákony co se nošení nožů týká a přesto ho měl v kapse, když na potvoru přišla namátková prohlídka před vjezdem na trajekt a bylo to) a prodal Roseckého Lesního otroka (pořád se mi líbí, ale to asi není dostatečný důvod k vlastnění, když na něj nemám využití), se mi zalíbily nože obyčejné, které si na nic nehrajou a nestojí majlant. Výjimku tvoří srdcovka, která tady na fóru někde má i samostatné vlákno, tedy v rámci Land Rover Series Clubu ČR realizovaná limitovaná serie bushcraft nože ručně vykovaného z listového pera Land Roveru s hadrokartovou rukojetí laminovanou z plachty soft-top Land Roveru a nádherným koženým pouzdrem.
Když jsme jeli letos do Norska, měl jsem s sebou kromě multi-tool Leathermana švédský lovecký zavírák EKA (Sandvik nerez 12C27, mimochodem podobný nůž materiálem i provedením od českého Mikovu stojí skoro 2 tisíce, zatímco EKA mě stála osm stovek), když mě ve vesnickém obchodě se smíšeným zbožím někde na jihu Norska praštila do očí Mora - asi ten nejobyčejnější nůž s plastovou rukojetí i futrálem a 115mm dlouhou čepelí opět ze švédské nerezovky Sandvik 12C27. Mora mě už dlouho zajímá, protože nedělá nože na parádu, ale na práci, takže jsou levné, obyčejně vypadající, ale neobyčejně ostré a trvanlivé. Vzhledem k tomu, jak je v Norsku draho, bylo překvapivé, že tenhle nůž byl skoro o třetinu levnější než u nás. Používal jsem ho na všechno možné během celého norského auto - vandru a musím říct, že je to super kudla za pár stokorun. Doma jsem si pak pořídil ručně dělanou Moru Classic Original 1 z laminované uhlíkovky, což je krásný nožík nevelkých rozměrů (a vzhledem k ruční výrobě i nevelké ceny) s dřevěnou rukojetí, která krásně padne do ruky a hezkým futrálem. Opět je to krása v jednoduchosti.
Když jsme jeli letos do Norska, měl jsem s sebou kromě multi-tool Leathermana švédský lovecký zavírák EKA (Sandvik nerez 12C27, mimochodem podobný nůž materiálem i provedením od českého Mikovu stojí skoro 2 tisíce, zatímco EKA mě stála osm stovek), když mě ve vesnickém obchodě se smíšeným zbožím někde na jihu Norska praštila do očí Mora - asi ten nejobyčejnější nůž s plastovou rukojetí i futrálem a 115mm dlouhou čepelí opět ze švédské nerezovky Sandvik 12C27. Mora mě už dlouho zajímá, protože nedělá nože na parádu, ale na práci, takže jsou levné, obyčejně vypadající, ale neobyčejně ostré a trvanlivé. Vzhledem k tomu, jak je v Norsku draho, bylo překvapivé, že tenhle nůž byl skoro o třetinu levnější než u nás. Používal jsem ho na všechno možné během celého norského auto - vandru a musím říct, že je to super kudla za pár stokorun. Doma jsem si pak pořídil ručně dělanou Moru Classic Original 1 z laminované uhlíkovky, což je krásný nožík nevelkých rozměrů (a vzhledem k ruční výrobě i nevelké ceny) s dřevěnou rukojetí, která krásně padne do ruky a hezkým futrálem. Opět je to krása v jednoduchosti.
Naposledy upravil(a) Neklan dne 22 črc 2015 10:05, celkem upraveno 1 x.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
Noze Mora mozem pochvalit aj ja. Nedavno som si kupil Fire Knife, sice od Light My Fire ale cepel ma Mora. Lacny nozik, dobre sa drzi, ma prakticky futral a firesteel v rukovati je stale po ruke. Pouzivam ho na zapalovanie varica. Plynovy a aj liehova trangia chytia na prve skrknutie.
if it ain't broke, don't fix it
Vyzkoušel jsem a jsem moc spokojený s nožem Mikov list. Je to produkt jejich nového designéra, ocel BÖHLER N690, ruční práce, k tomu brožurka jak nůž vznikal, kydex pouzdro a paracord třeba k omotání, hezké a reprezentativní balení. Celkově z toho má člověk dojem, že má kvalitní moderní nůž, vyrobený ze skvělého materiálu poctivou ruční prací v tradiční české firmě. Co si víc dnes přát. Rozhodně doporučuji všem kdo je zvyklý stále nosit u sebe nůž třeba na krku nebo jako skrytý.
http://www.mikov.cz/cz/produkty/progres ... -list.html
http://www.mikov.cz/cz/produkty/progres ... -list.html
Country boy...
Mikov LIST je opravdu pěkná záležitost a ocel N690, ze které je vyroben, je jedna z vůbec nejkvalitnějších nerezových ocelí.
Naposledy upravil(a) Neklan dne 22 črc 2015 10:05, celkem upraveno 1 x.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
Ja vam teda nevim před časem jsem vybiral nuž na narozky, puvodni volba byla uton ale moc kladnych ohlasu jsem nenašel.
Takže u mě Mikov spíš
Takže u mě Mikov spíš

mně se Uton také nelíbí...
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
ta rucne robena mora je fakt pekna!
ja pouzivam v poslednej dobe gerber dime (lebo ho mam stale pri sebe), kershaw blur (asi najviac, znesie vsetko a tiez sa da nosit vsade) a na kempovanie rusky uhlikac od fedotova (zvladne vsetko, od porcovania masa az po narubanie dreva na ohnik a brusi sa neskutocne lahko)
ja pouzivam v poslednej dobe gerber dime (lebo ho mam stale pri sebe), kershaw blur (asi najviac, znesie vsetko a tiez sa da nosit vsade) a na kempovanie rusky uhlikac od fedotova (zvladne vsetko, od porcovania masa az po narubanie dreva na ohnik a brusi sa neskutocne lahko)
- BigBang
- auto: 2x břichoplaz
- Kontaktovat uživatele:
Já když už teď používám nůž, tak Hultafors GVK - stál mě závratných 118Kč, uhlíkovka kalená na 58-60 HRC. Je to pořád ostrý, žádný cinkrlátka, prostě pracovní nůž
Čepel něco málo před 8cm, ale na to moje „svačinování“ bohatě stačí
Ještě mi přibude robustnější GK 

- BigBang
- auto: 2x břichoplaz
- Kontaktovat uživatele:
Nevím kdy se tak stalo, ale z dílen Mikovu se dostal další, minimálně designově parádní, nůž Patron 
http://mikov.cz/cz/produkty/mikov-noze- ... atron.html

http://mikov.cz/cz/produkty/mikov-noze- ... atron.html