To je jeden z mých snú. Bylo mně dost těžko, kdy jsem projížděl sever Ladogy a Karelii a stačilo jenom den.... musel jsem se vrátit. Ještě k tomu byl super čas - začátek února a v Murmansku -2 st.

Moderátor: Miky_CZ
To jsou také v těchto zálivech lodi, které jsou hóóódně svítící, páč je v nich radioaktivní odpad z reaktorů.visby píše:podla toho webu je to zaliv olenya, co je zakazana zona v smere od murmansku na kirkenes. su tam velke tabule snad vo vsetkych jazykoch, ze je odbocovanie z cesty zakazane a z casu na cas aj nejake checkpointy...
pri tychto vrakoviskach by som si nebol isty, ci im tam nieco "nesvieti";-)
Tak konečně vím kde je muzeum ponorky. Je ve městě Vytegra na jižní straně Oněžského jezera. Je to ponorka z II.sv. viz.IvanM píše:Ahoj,
trochu oživím toto vlákno, protože je to jedna z cest který bych chtěl v dohledný době ablosvovat.
1, Můj dotaz se týká hlavně vojenský techniky. Co tam je všechno k vidění?
2, Severomorsk - z různých webů jsem se dozvěděl o ponorkový základně i ponorkovym vrakovišti. Na druhou stranu se píše že Severomorsk je "zakázaný město" s omezenym/zajázanym vstupem, přitom nějaká ponorka je tam i jako muzeum.
Byli jste tam?
Další dotazu určitě přijdou časem![]()
Dík.
Ivan
najblizsii rok to urcite nedam, nebude tolko dovolenky. ale chcel by som tam urcite este aspon raz vyrazit!pajam píše:Zatím ne, jsem přizpůsobivejvisby píše:tato cast ma velmi laka! mas uz aj termin?, přesun diskuse do http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 61#p245561
Jj to zní zajímavě. Mne by se líbilo zase prozkoumat ловозерные тундры, protože tam jsme se vůbec nedostali. Je pravda, že рыбачий z východní strany je také výzvouvisby píše:ja by som dal prioritu na prejdenie co najviac prirody za varzugou a ak by zostal cas, tak skusil prejst rybacij vychodom. kompletne by som vynechal stred (umba - revda) a potom 3 tyzdne musia stacit...
nicis ma tou azbukou, ale aspon mam cvik;-) tiez by som sa viac sustredil na kolu, kuzomen sa mi velmi pacil a prijemnejsie sa tam kempuje. a pobrezie za kompou musi byt krasne!pajam píše:Jj to zní zajímavě. Mne by se líbilo zase prozkoumat ловозерные тундры, protože tam jsme se vůbec nedostali. Je pravda, že рыбачий z východní strany je také výzvou
Přeji vám oběma pěknou cestu. Nezapomeňte na přívoz přes VarzuguPetrr píše:Tak po dvou letech zase vyrážíme na sever .
Odjezd 15.8. z Polska do Švédska , potom to střihnem až do Finska k jezeru Inari
a tam přejedeme do Ruska . Mrkneme se na Rybacij , pojezdíme po CHibinách a
zakončíme cestu na pobřeží Bílého moře . Potom už jenom dlouhá cesta domů .
Minule nás tato část Ruska nadchla , tak snad i letos to dopadne OK .
Petrr