Lanďáci zdravíte se?
Moderátor: Miky_CZ
- petrzabojnik
- tel.: 606537762
- auto: Def 110 HCPU&110Td5
Re: Lanďáci zdravíte se?
Tyjo, zatím mám opačné zkušenosti. 90% lidí z new Defa zdraví, když jedu doprotivky s původním Defíkem. Pokud v tom sedí mladá paní/slečna, tak se o zdravení ani nepokouším 

Hele zkus pozdravit,budeš možná mile překvapenej jako já!!petrzabojnik píše: 23 lis 2022 13:13 Tyjo, zatím mám opačné zkušenosti. 90% lidí z new Defa zdraví, když jedu doprotivky s původním Defíkem. Pokud v tom sedí mladá paní/slečna, tak se o zdravení ani nepokouším![]()

Snažím se žít tak,aby na mém pohřbu ještě i farář říkal:"Změřte mu tep,on si z nás určitě dělá prdel!"@"Průjem a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace. Utíkáš, a nevíš kam...."
-
- tel.: 603EightNinerTree765
- auto: D2
Dnes krátké setkání s chlapíkem a jeho pěknou Diskoškou na myčce v Černošicích, udělalo mi to radost, díky.
K tématu zdravení. Já nevím jak je to jinde, ale moje zkušenosti z Prahy a blízkého okolí jsou bídné. Zdravení funguje naprosto perfektně s D1 až D3 a se starým Defem (jestli jsem potkal starýho Range teď nevím). D4 a výš, novější Range a nový Def marnost nad marnost. Možná ještě D4 sem tam odpoví na pozdrav. Z nového Defa mě pozdravil za poslední rok jeden a z Range nikdo. Domnívám se, že tady v Praze a blízkém okolí je LR "statusovka" s tučnou cenovkou a že ty auta řídí jiná kategorie lidí. To se tu daleko častěji zdravím s lidmi v offroad autech, co nemají modrou krev. ¯\_(ツ)_/¯

K tématu zdravení. Já nevím jak je to jinde, ale moje zkušenosti z Prahy a blízkého okolí jsou bídné. Zdravení funguje naprosto perfektně s D1 až D3 a se starým Defem (jestli jsem potkal starýho Range teď nevím). D4 a výš, novější Range a nový Def marnost nad marnost. Možná ještě D4 sem tam odpoví na pozdrav. Z nového Defa mě pozdravil za poslední rok jeden a z Range nikdo. Domnívám se, že tady v Praze a blízkém okolí je LR "statusovka" s tučnou cenovkou a že ty auta řídí jiná kategorie lidí. To se tu daleko častěji zdravím s lidmi v offroad autech, co nemají modrou krev. ¯\_(ツ)_/¯
Zdravím prakticky pořád, naposledy včera @jareku ...ale ten ani nezareagoval, nebo možná jeho Děděk už má pomalejší reakce ...a nebo to bude tím, že už pár let nezdravím z LR, ale z jiného povozu.
Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+DEF+SIII
V “dědkovi” je potřeba soustředění na řízení, řazení a vůbec vše “kolem”moon13 píše: 02 led 2023 12:47 Zdravím prakticky pořád, naposledy včera @jareku ...ale ten ani nezareagoval, nebo možná jeho Děděk už má pomalejší reakce ...a nebo to bude tím, že už pár let nezdravím z LR, ale z jiného povozu.

Live long and prosper.
- kodl80
- tel.: 722948212
- auto: Def a RR L322
Taky se pridam, opravdu poradna mavacka s NewDefem 30.12. v Praze, ja ridil naseho Defa, cernou 110 

Doma je: LR Defender 110 300tdi / RR L322 3.0
Ex. auta: Free1 / Free2 / D3 / RRS / RRC / RR L322 4.4
Počítám s tím, vážně jsi vypadal hodně soustředěnýjareku píše: 02 led 2023 13:50V “dědkovi” je potřeba soustředění na řízení, řazení a vůbec vše “kolem”moon13 píše: 02 led 2023 12:47 Zdravím prakticky pořád, naposledy včera @jareku ...ale ten ani nezareagoval, nebo možná jeho Děděk už má pomalejší reakce ...a nebo to bude tím, že už pár let nezdravím z LR, ale z jiného povozu.během jízdy stačím pouze reagovat na zname tvary vozů Land Rover
no a včera jsme se zdravili s Defenderem - oranžovo-černý mezi Rájeckem a Rájcem kolem 14:10….

Ex: Free II 2,2 TD4, Disco II 4,0 V8, Disco III 2,7 TDV6
- libomes
- tel.: 602 322 849
- auto: def 110, S I
Ahoj Jareku !!! to byl návrat z naší novoroční vyjížďky po vysočině a ty jsi mě nepoznal !! Pro Tvojí omluvu je pouze fakt, že jsme se spolu doposud potkali jen při srazu s naší SIjareku píše: 02 led 2023 13:50V “dědkovi” je potřeba soustředění na řízení, řazení a vůbec vše “kolem”moon13 píše: 02 led 2023 12:47 Zdravím prakticky pořád, naposledy včera @jareku ...ale ten ani nezareagoval, nebo možná jeho Děděk už má pomalejší reakce ...a nebo to bude tím, že už pár let nezdravím z LR, ale z jiného povozu.během jízdy stačím pouze reagovat na zname tvary vozů Land Rover
no a včera jsme se zdravili s Defenderem - oranžovo-černý mezi Rájeckem a Rájcem kolem 14:10….

Libor
- jareku
- tel.: 737 347 753
- auto: RR L322+DEF+SIII
Tak to je dobrý! Už si tě budu pamatovatlibomes píše: 08 led 2023 19:58Ahoj Jareku !!! to byl návrat z naší novoroční vyjížďky po vysočině a ty jsi mě nepoznal !! Pro Tvojí omluvu je pouze fakt, že jsme se spolu doposud potkali jen při srazu s naší SIjareku píše: 02 led 2023 13:50
V “dědkovi” je potřeba soustředění na řízení, řazení a vůbec vše “kolem”během jízdy stačím pouze reagovat na zname tvary vozů Land Rover
![]()

Live long and prosper.
Já z nového Defa mávám vždycky, ale málokdo odpoví...
U nových Defů a RR to nemrzí, ale u starých diskošek, defů atd. to trochu mrzí. Ale chápu, že newdef už nepatří tolik do rodiny
U nových Defů a RR to nemrzí, ale u starých diskošek, defů atd. to trochu mrzí. Ale chápu, že newdef už nepatří tolik do rodiny

Discovery 4, XLifter, tablet, Wi-Fi hotspot atd.
-
- auto: D4
- Kontaktovat uživatele:
Dneska Brno, třída Kpt. Jaroše zjevně obývaná fanoušky LR - včetně mě 3x D3/D4, 1x D1 a 1x Deff. Zdravil jsem všechny, byť zaparkované a bez řidiče :-D
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jaroška je prostě na parkování Land Roverů nejlepší
Sice jsem tam měl na Defendru jedou ráno pověšený kalhotky na zpětném zrcátku
a jednou poblitou kapotu
, ale jinak pohoda a klid.

Sice jsem tam měl na Defendru jedou ráno pověšený kalhotky na zpětném zrcátku

Ahoj. Předem se omlouvám se zřejmě blbý dotaz, ale jsem začátečník, učeň a nechci udělat chybu. Snad mi poradíte, jak to tedy je se zdravením. Nějak jsem měla informace, že se zdraví pouze majitelé Discáren mezi sebou.
Zde v diskuzi je mnoho příspěvků, ale já nepochopila, jak to je. Je pravidlem značky pozdravit se mezi sebou bez ohledu na to, v jakém typu jedu? Prostě mám jakýkoliv LR a je slušností pozdravit jiného majitele LR? Pokud ano, je nějaká hierarchie, krom toho, že bych předpokládala, že mladší zdraví staršího (tedy auto myslím)?
Nebo je to jinak?
Děkuji a omlouvám se, ale nechci dělat chyby.
A ještě, jaké jsou kořeny zdravení u LR? Z čeho to vzniklo.
Díky Ivana.
Zde v diskuzi je mnoho příspěvků, ale já nepochopila, jak to je. Je pravidlem značky pozdravit se mezi sebou bez ohledu na to, v jakém typu jedu? Prostě mám jakýkoliv LR a je slušností pozdravit jiného majitele LR? Pokud ano, je nějaká hierarchie, krom toho, že bych předpokládala, že mladší zdraví staršího (tedy auto myslím)?
Nebo je to jinak?
Díky Ivana.
- pojir
- tel.: 602727915
- auto: D2
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz jedu svou diskotekou, mavam (no dobre, na rovne silnici zpravidla jen zvednu dva prsty na volantu) na vsechny landrovery, ktere potkam. Kdyz odpovi, potesi me to. Kdyz ne, nevadi mi to. Nic hlubsiho v tom neni.
Jakkoliv vysoko vyskocis, nikdy nepreskocis svoji prdel.
- bata
- tel.: 607 168 746
- auto: Freelander I + II
Potkám jakýkoliv LR zdravím, bliknu a mávnu. Hierarchie neníteherano píše: 19 bře 2023 14:40 Ahoj. Předem se omlouvám se zřejmě blbý dotaz, ale jsem začátečník, učeň a nechci udělat chybu. Snad mi poradíte, jak to tedy je se zdravením. Nějak jsem měla informace, že se zdraví pouze majitelé Discáren mezi sebou.
Nebo je to jinak?
Díky Ivana.

Land Rover Freelander 1.8 / 99, Freelander 2 HSE i6 3.2 / 2007
Zdravím samozřejmě značku ale potkávám li nastrojené nebo do trénu upravené auto jiné značky,pozdravím,většinou odpoví.Jsou to totiž většinou stejní blázni jak my!

Snažím se žít tak,aby na mém pohřbu ještě i farář říkal:"Změřte mu tep,on si z nás určitě dělá prdel!"@"Průjem a Alzheimer je velmi nepříjemná kombinace. Utíkáš, a nevíš kam...."
-
Jaké jsou kořeny zdravení u LR atd?teherano píše: 19 bře 2023 14:40 Ahoj. Předem se omlouvám se zřejmě blbý dotaz, ale jsem začátečník, učeň a nechci udělat chybu. Snad mi poradíte, jak to tedy je se zdravením. Nějak jsem měla informace, že se zdraví pouze majitelé Discáren mezi sebou.
Nebo je to jinak?
Díky Ivana.
To sahá do dob -(60, 70 i 80 léta ) kdy obecně terenáků ,tzv. offroudů bylo jak šafránu , a to nejen u nás , ale i ve světě, Jezdit tenkrát v takovým terenáku nebylo pro každýho. Musel si umět často na cestě ledacos opravit a pokud měl dízláka ,tak i krásně voněl naftou - tak že to musel být z dnešního pohledu opravdovej fanda atd. Do těchto vozů ,které byly tenkrát zdaleka né tolik pohodlné jako jsou dnes, se obyčejní řidiči vůbec nehrnuli . Prostě v těchto ,dá se říci rustikálních vozech jezdili nátury si dosti podobné... no a to už je pak krůček k tomu že se zdravili , respektovali se a potažmo si i pomáhali. Komunita LR byla v té době nejen v Evropě docela "početná" (a možná i větší než komunita Jeep a Toyota ?,) no a tak vznikla tradice se zdravit,
V dnešní době nacpe svoji prdel do "offroada" , neboli už SUV , kdekdo , třeba i baletka , prostě těch pseudo offroudáků je opravdu jak hnoje a mohonásobně převažují nad offroudáky "staré nátury" no a podle to ho to tak vypadá .....Necht si to každý přebere po svém

Ještě bych doplnil, že konkrétně vozu Land Rover 88 a 109 - Serie I , II a III, , bylo tady v česku v tej době -(60 a 70 leta) tak na prstech jedné ruky -když to takto přeženu- . Později tak v II.pol. 80let bylo pár kousků RR bylo možno při opravdu velkým štěstí zahlídnout v Praze, (vesměs v držení diplomatů a pod.) Zdravení přišlo samosebou z venku , ale tady se z výše uvedených důvodu uchytilo.
Největší škody na autě se způsobí dobrými umysly
No já si nemyslím, že by to mělo tak přímou a jednoznačnou vazbu na offroad.
Je to spíš o tom, jak silné vnímají fanoušci značku jako tako takovou. Jak jsou značce věrní, jak intenzivně vzájemně komunikuji.
Podobn, vztah ke značce, jako je to u LR, mají například majitele Subaru, Saabu, Mini, Mini Cooperu.
Ti se zpravidla také zdraví, sdružují v klubech a podobně.
No a to zdraveni je pak o tom,zda člověk je opravdu takovým fanouškem značky, nebo si jen koupil takový vůz a o dění kolem značky se nezajímá.
Je to spíš o tom, jak silné vnímají fanoušci značku jako tako takovou. Jak jsou značce věrní, jak intenzivně vzájemně komunikuji.
Podobn, vztah ke značce, jako je to u LR, mají například majitele Subaru, Saabu, Mini, Mini Cooperu.
Ti se zpravidla také zdraví, sdružují v klubech a podobně.
No a to zdraveni je pak o tom,zda člověk je opravdu takovým fanouškem značky, nebo si jen koupil takový vůz a o dění kolem značky se nezajímá.
- kodl80
- tel.: 722948212
- auto: Def a RR L322
Doma je: LR Defender 110 300tdi / RR L322 3.0
-
No tehdy bylo na silnicích sakra málo aut, takže se stejný značky mezi sebou s chutí zdravili, Dnes je situace na sinicích zcela opačná a tak např. škodováci a další rozšířený značky. by se vzájemným zdravením uzdravili
doslova až k smrti 

Největší škody na autě se způsobí dobrými umysly