Koupě Freelanderu prosím prosím o radu
Moderátor: Safraporte
Re: Koupě Freelanderu prosím prosím o radu
Poradit pres forum asi moc nejde. Jak tu uz je nekolikrat psano, zaklad toho auta je nahon 4x4. Pokud toto je v poradku, tak ostatni, co se tyka motoru a ostatnich veci, tak se vzdycky da nejak udelat, mozna jeste vyzkouset spojku, to je taky bolistka freelanderu a i celkem draha na opravu/vymenu s ohledem na cenu celeho vozu.
Moje zkusenost je takova, ze jsem taky koupil za levno 65 tis kc, ale spoustu penez me uz staly opravy a taky ostatni naklady (pneu, ekodan,... apod.). Kdyz bych se mohl vratit v case, tak bych sel do neceho sice 2x tak draheho, ale mel bych tam vsechno v poradku viz napr. inzerat http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =4&t=22651
(auta od lidi z fora byvaji v poradku)
Protoze ja uz tam za chvili taky budu za 120 a to moje auto urcite neni v kondici jako to od Macejkyho a to ani nevim, co me v nejblizsi dobe jeste ceka.
Moje zkusenost je takova, ze jsem taky koupil za levno 65 tis kc, ale spoustu penez me uz staly opravy a taky ostatni naklady (pneu, ekodan,... apod.). Kdyz bych se mohl vratit v case, tak bych sel do neceho sice 2x tak draheho, ale mel bych tam vsechno v poradku viz napr. inzerat http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =4&t=22651
(auta od lidi z fora byvaji v poradku)
Protoze ja uz tam za chvili taky budu za 120 a to moje auto urcite neni v kondici jako to od Macejkyho a to ani nevim, co me v nejblizsi dobe jeste ceka.
Freelander 1 2,0 Tcie, 5 dv. rok 1998
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993
Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)
Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)
Volvo XC90 2,5 T (LPG) rok 2005
Honda Civic 1,5i16V rok 1993
Honda CBR954 RR, Jawa 250, Parez (predrenovacni stav bohuzel bez TP)
Ryba je nejslusnejsi tvor na zemi....NEBERE A NEBERE :-)
- Tim
- tel.: 736287666
- auto: Free, Civic, Outback
I já zdravím. Do 2,5l V6 bych rozhodně nešel, žere to jak polskej zájezd a spolehlivost prý nic moc. Raději starý diesel nebo 1,8i, i když ta taky umí papkat přes deset a nejspíš Tě bude čekat časem vyměnit těsnění pod hlavou, takže se to vyplatí rovnou udělat s rozvodama. Výměna spojky zase tak drahá není, akorát se z auta musí vyndat motor, což málokdo chce dělat. Odkud jsi?1ales3 píše:Zdravím,potřebuji 4x4 a našel jsem nabídku na http://www.sbazar.cz/hzrala/detail/3774 ... -pohon-4x4
,můžete mi poradit vzít či utéct?Díky
No, i'm not on fucking FACEBOOK!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Motivační motto pro dnešní den: Vykašli se na motivační motta. Nalej si dobrou whiskey a pust si pořádnej metal!!!
Tam jsem volal. Prodavajici řekl na rovinu že je diferak v hajzlu, proto ta cenaMimoň02 píše:Ahoj, potřeboval by jsem něco na zimu na dojíždění do práce a občas i nějaká ta práce v lese. Nejspíš naftu. Našel jsem na internetu freelandera za 70 000, rok výroby 2000, najeto údajně 92 342, motor 2,0 TD 71 KW, je to spolehlivý motor? I ta cena se mi zdá podezřele nízká, nemám vůbec ponětí o autě jako celku, mohl by mi někdo poradit? Odkaz na inzerát:
http://www.sauto.cz/osobni/detail/land- ... ssion#tabs
Má to nějakou redukci převodů nebo tak něco? Předem díky za odpovědi.
Za chvili se na nej jedu podivat, ale nevim....2,5? automat?...asi už předem vim že to nevezmu1ales3 píše:Zdravím,potřebuji 4x4 a našel jsem nabídku na http://www.sbazar.cz/hzrala/detail/3774 ... -pohon-4x4
- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Kvůli spojce vyndávat motor? Já ji na zvedáku vyndal spodem. Ve dvou to zase takový problém nebyl.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
- Tim
Fakt?fugín píše:Kvůli spojce vyndávat motor? Já ji na zvedáku vyndal spodem. Ve dvou to zase takový problém nebyl.

Nebral bych to, na Tvém místě... Ale jestli ho hodně chceš a nějaká ta desetitisícovka při případné závadě, která se časem objeví, Ti v rodinném rozpočtu chybět nebude, tak proč nemaguli píše:Za chvili se na nej jedu podivat, ale nevim....2,5? automat?...asi už předem vim že to nevezmu1ales3 píše:Zdravím,potřebuji 4x4 a našel jsem nabídku na http://www.sbazar.cz/hzrala/detail/3774 ... -pohon-4x4

- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Jistě že to jde. Dokonce sem si vyfotil postup. Mám to někde na "flešce" a dokonce bych ji snad i našel.
EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
- Tim
Já už to doufám nebudu muset řešit, snad tahle spojka už to auto přežije (chybí tu smajlík "modlím se")
Tak koukám, že skoro po roce jsme se byli podívat na jiný vůz, vypadá super, nějaké ty kosmetické vady jsou, je dovežené z Itálie, akorát co jsme zjistili přes kamaráda kamaráda..., tak že nám tvrdili, že kardan je vyndaný kvůli spotřebě, ale doopravdy prý proto, že to s ním při couvání cvaká? Poradí někdo co to? Děkuji
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
IRD rozvodová skříň je ve věčných lovištích. Buď novou za cca 35 tis. nebo repasovat za cca 10-15 tis.ZuzíLo píše:Tak koukám, že skoro po roce jsme se byli podívat na jiný vůz, vypadá super, nějaké ty kosmetické vady jsou, je dovežené z Itálie, akorát co jsme zjistili přes kamaráda kamaráda..., tak že nám tvrdili, že kardan je vyndaný kvůli spotřebě, ale doopravdy prý proto, že to s ním při couvání cvaká? Poradí někdo co to? Děkuji
Nech si tu vyhledat heslo IRD rozvodovka nebo IRD převodovka a dočteš se toho moc a moc.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
Tak dnes s tím přijel, že tam nechal kardan dát, manžel se s tím byl projet dopředu to šuští, když se ubere plyn a při couvání opravdu mlatí.
Prosím, kde najdu nějaký seznam kde by se na to podívali, potřebuji Chrudim - Pardubice.
Prosím, kde najdu nějaký seznam kde by se na to podívali, potřebuji Chrudim - Pardubice.
Nemusí to být hned špatná IRD převodovka,Pokud není viskosní spojka po repasi tak při zatočení začne protestovat IRD.Sundat kardn,teť v létě ho není třeba ,hluk ustane a po repasi spojky cca 2500 Kč se uvidí jestli je třeba opravit IRD.Do té doby můžeš jezdit s předokolkou.Hlavně sundej co nejdřív kardan ať nenaděláš ještě víc škody,je to záležitost jedné hodiny!
- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to pri couvani v rejdu mlati tak je IRD v haji. A oprava je pomerne draha zalezitost tak at vis do ceho jdes.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
- bata
- tel.: 607 168 746
- auto: Freelander I + II
Četl si předchozí příspěvky? Dali tam kardan aby se to vyzkoušelo, jestli je IRD OK. Pokud se při zatuhlé visco ozývají rány z IRD, tak asi už není v pořádku. Koupit auto u kterého je IRD na 99% v čoudu asi není dobrá rada. Jedině snad s adekvátní slevou. Pokud už se ozývají rány, bude třeba nové soukolí a ložiska, materiál cca 15000 + práce, repase visco 2500 + asi ložiska 1500. Diferak bude snad OK, i bez něj seš s prací přes 20000,-y.sajty píše:Nemusí to být hned špatná IRD převodovka,Pokud není viskosní spojka po repasi tak při zatočení začne protestovat IRD.Sundat kardn,teť v létě ho není třeba ,hluk ustane a po repasi spojky cca 2500 Kč se uvidí jestli je třeba opravit IRD.Do té doby můžeš jezdit s předokolkou.Hlavně sundej co nejdřív kardan ať nenaděláš ještě víc škody,je to záležitost jedné hodiny!
Land Rover Freelander 1.8 / 99, Freelander 2 HSE i6 3.2 / 2007
Nikde v tom příspěvku není psané že byla visko v pořádku když byl kardan dole a jezdili bez.Rozhodně je lepší odzkoušet visko než repas převodovky a pak zjistit ,že to dělal kardan.Rány z převodovky při plném rejdu by nejprve svědčily o zatvrdlé visko a když na to kašleš,pak se vysype IRD.
y.sajty píše:Nikde v tom příspěvku není psané že byla visko v pořádku když byl kardan dole a jezdili bez.Rozhodně je lepší odzkoušet visko než repas převodovky a pak zjistit ,že to dělal kardan.Rány z převodovky při plném rejdu by nejprve svědčily o zatvrdlé visko a když na to kašleš,pak se vysype IRD.