Chtel jsem citovat Tima, ale nemuzu se nejak dohodnout s vlastnim (chytrym) telefonem.
Jezdim do nemecka pravidelne už asi 15 let, dovolim si jeden postreh na tema nemecke socialni politiky.
Tuhle fotku jsem poridil dneska rano, na dalnicnim parkovisti u Wuppertalu, pro vsechny zastance levicovych socialnich politik. Je na ni vyobrazen celkem slusne obleceny starsi pan s pejskem a s hulkou. Tedy zadne primitivni individuum. Dokonce mne slusne pozdravil a pocastoval tazavym pohledem. Pan ma specialni hlinikovou hulku, pomoci ktere prohledava obsah popelnice, nejcasteji kvuli vratnym obalum od piva ci limonad. Upozornuju, ze tento jev neni nikterak zvlastni, naopak, stava se castou kratochvili nemeckych duchodcu. Prijizdeji na parkoviste obvykle v celkem pekne vyhlizejicim starsim vozidle, obejdou svůj rajon a jedou dal.
Tento duchodce je na tom asi jeste dobre, vidavam jine, ti mají drevene hulky a jezdi na bicyklu.
Takze to je dusledek nemecke socialni politiky, ktera naucila obcany spolehat se ve stari na stat. A oni se spolehli. Ted jim tedy stat dovoluje hrabat se v popelnicich, na to jeste zrejme zadna regulace neexistuje. Takze herr Sobotka a jeho socansti kamosi at si zrovna v nemecku priklad radsi neberou. Taky mi prijde priznacne, jak Time stavis na roven nemecky socany a ceskou (pravicovou

) TOPku.
Dalsi dusledky nemecke socialni a odborove politiky jsou videt ve mestech, kde nektere jejich prumyslove casti se stavaji ghetty nebo opustenymi ruinami. To jsem pred 15 lety taky casto nevidal. Dalsi rozdil je ve zpusobu práce. Pristehovalci, pokud vubec nejakou práci mají, jsou castokrat nezodpovedni flakaci. Jednoduse je jim všechno jedno, neb svymi chlebodarci opovrhuji. Pracovni vymozenosti: Rano v 8h prijedu na vykladku a v 8:30 mají snidani. Prijedu jinam v 10h a mají svacinu. Prijedu zas jinam ve 12 a mají obed. Pořád musim nekde cekat nez se napapaji. Drive si predali jesterku a na jidlo se skladnici stridali. Ted ne, mají super kantyny a ty, asi dle odborovych smernic, muzou vydavat jidlo jen od tolika do tolika. Dalsi obvyklou vlastnosti nemecke socialni politiky je pritomnost ruznych individui po dalnicnich parkovistich, coz prakticky poznaji ridici kamionu podle vykradene nafty nebo rozrezanych plachet na navesu. Pochybuju ze by tohle nemci delali. Takze z toho vseho mám pocit ze čeští socani nemaji od tech nemeckych co kopirovat. Nekde jsem cetl ze socalisti se vyznacuji zejmena tim, ze resi problemy, ktere sami vytvorili a na reseni techto problemu jim nakonec nestaci ani penize, ktere ukradnou svym vlastnim poddanym.