RD rýmařov ? zmena zdený dum svépomocí
Moderátor: Miky_CZ
-
- tel.: 720355414
- auto: Discovery Td5
Re: RD rýmařov ? zmena zdený dum svépomocí
Ono se to absolutně nedá takhle shrnout, jestli je lepší to, či ono. Je jasné, že z dlouhodobého hlediska je lepší a cennější zděná stavba, ale pro koho? Maximálně jako obchodní artikl pro vaše děti, které jí prodají za více peněz než monťák, hned, jak zavřete oči. Dřevostavba vám váš život vždycky vydrží a to je to nejpodstatnější. Prožít pěkným způsobem svůj život. Pokud se na to koukáme z dlouhodobého hlediska, tak odkaz do budoucnosti je samozřejmě zděná stavba. Jinak se na to můžeme koukat z hlediska movitosti zřizovatele. Kdo má peníze, rozmýšlí se podle toho, co se mu líbí, a to je jiná stránka věci. Já jsem stavěl dva domy sám a jeden rekonstruoval. Když to vezmu s odstupem času, jsem samozřejmě rád, že jsem vytvořil nějaké trvalé, pevné stavby, ale co mě to osobně do života přineslo? Ze strachu ze splátek a hypoték, s obrovskou odhodlaností na všem ušetřit a udělat si vše sám, sem ztratil nejméně devět, deset let života. Práce a každý den do večera, včetně víkendů, svátků a dovolených. Dnes už přichází doba údržby a oprav a je to celý život dokola. Dnes se svými životními zkušenostmi padesátníka, kdybych začínal znovu, nechal bych si vymrsknout monťák a staral bych se pouze o to, jak ho splatit. Když má člověk slušnou práci, nebo živnost, je lepší dělat občas o nějakou tu hoďku dýl a chodit domů do klidu a do pohody. Je to ale náhled člověka nějaké nižší střední třídy, který nemá na to, aby si nechal postavit nějaký luxusní dům na klíč. Chci jen říct, že je na to spoustu náhledů a nedá se jednoduše říct, co je lepší. Záleží také na tom, kde se co staví. Na okraji Prahy má stavební pozemek holý, nebo z nějakým monťákem větší hodnotu, než s cihelnou ruinou. Stejně to každý zbourá a staví nové a když ne, tak zachová maximálně obvodové zdivo a jak známo, hrubá stavba je to nejjednodušší a nejlevnější na celé výstavbě.
- Chemik
- tel.: 607188842
- auto: D1, RRC V8
Ahoj, Kubas zkus pisnout uzivateli Petroff, kupoval jsem od nej Diskosku a na zadnim okne byla jakasi reklama na drevene chalupy, myslim ze se v tom vyzna, minimalne by ti mohl k tomu neco rict
- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
Pěkně napsané od kováře
Bohužel tenhle rozhled u dnešních stavebníků často postrádám. Ohledně budoucí hodnoty: ke kvalitě konstrukce bych minimálně stejnou mírou ještě dopsal kvalitu návrhu a lokality.

- stan
- tel.: +420 603 499 869
- auto: Discovery III - 4,4i
- Kontaktovat uživatele:
Pokud si stavíš sám, ušetříš a hlavně víš, co máš. Pokud si necháš stavět na klíč, máš zase ušetřený čas a starosti. Oboje má své plusy a mínusy, je jen na tobě, co zvolíš.
Já si třeba dělám rád věci sám, protože jednak tím relaxuji (od práce s počítači) a jednak si to maximálně přizpůsobím svým potřebám a představám...
Jediné, na čem není dobré řešit, je kvalitní stavební dozor. A ten je dneska hodně těžké sehnat. Myslím kvalitní a který není placen z obou stran....
Jinak k vazníkům - sám jsem si dělal dřevěný strop a tím pádem i střechu nad přistavovaným schodištěm. Udělal jsem si svépomocí sbíjené vazníky a střecha drží už možná 12 let, neteče, izoluje, je pochůzí... Jen když je viděl kamarád, co se dřevem živí, tak cosi mektal o tom, že jsem paranoidní
Takže netřeba se toho bát, jde to a funguje to
Já si třeba dělám rád věci sám, protože jednak tím relaxuji (od práce s počítači) a jednak si to maximálně přizpůsobím svým potřebám a představám...
Jediné, na čem není dobré řešit, je kvalitní stavební dozor. A ten je dneska hodně těžké sehnat. Myslím kvalitní a který není placen z obou stran....
Jinak k vazníkům - sám jsem si dělal dřevěný strop a tím pádem i střechu nad přistavovaným schodištěm. Udělal jsem si svépomocí sbíjené vazníky a střecha drží už možná 12 let, neteče, izoluje, je pochůzí... Jen když je viděl kamarád, co se dřevem živí, tak cosi mektal o tom, že jsem paranoidní

Takže netřeba se toho bát, jde to a funguje to

Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo
nafta je palivo satanovo