CZ-RUS-KAZ-KGZ-TJK-KOR-JPN-AUS...ctete prvni prispevek
Moderátor: Miky_CZ
Re: Na cestu v 2015..posunuto 03/2012, ctete prvni prispevek
Potreboval bych poradit ohledne Ruskeho viza. Chci rocni vicevstupove.
Pri rocnim vizu mohu byt na uzemi Ruska po dobu 180 dnu, ale jen 90 dnu z kazdych 180.
Chapu dobre, ze nasledujici varianta je proveditelna? Nemuzu zjistit, zda se doba 180 dnu pocita od vstupu na uzemi Rf nebo od data vystaveni viza...predpokladam od vystaveni viza.
Vystaveni viza leden 2012
Vstup na uzemi RF..1.3.2012
Opusteni RF...27.5.2012
Vstup na uzemi RF...1.8.2012
Opusteni RF...27.10.2012
Diky za objasneni.
Pri rocnim vizu mohu byt na uzemi Ruska po dobu 180 dnu, ale jen 90 dnu z kazdych 180.
Chapu dobre, ze nasledujici varianta je proveditelna? Nemuzu zjistit, zda se doba 180 dnu pocita od vstupu na uzemi Rf nebo od data vystaveni viza...predpokladam od vystaveni viza.
Vystaveni viza leden 2012
Vstup na uzemi RF..1.3.2012
Opusteni RF...27.5.2012
Vstup na uzemi RF...1.8.2012
Opusteni RF...27.10.2012
Diky za objasneni.
Toto je citát z podmienok na ruskej ambasade na Slovensku :
"Bez ohľadu na dlžku víza celkový pobyt žiadateľa na území Ruskej federácie nesmie prekročiť 90 dní za jeden polrok"
Z toho sa dá usudzovať, že podstatná je len doba pobytu, nie dátumy a teda podľa mňa nie je dôležitý dátum vystavenia víz, ale datum prekročenia hraníc.
Tá tvoja varianta sa mi ale nezdá, lebo medzi 1.3. a 31.8. (to je polrok) by si bol v Rusku viac ako 90 dni. Myslim (a aj agentúra čo mi robí víza mi to tak vysvetlila), že oni nemyslia polrok od 1.1. do 30.6. a od 1.7. do 31.12., ale akýkoľvek polrok, teda 180 dní za sebou...
Na druhej strane v týchto krajinách nikdy nevieš ako si čo a kto (colník) bude vysvetľovať...
Riešim niečo podobné a budem pendlovať asi 4X do Ruska a z Ruska v priebehu niekoľkých mesiacov, a beriem to tak, že nesmiem v súčte prekročiť 90 dní zo 180 dní (na ktoré budem mať multivízum)
"Bez ohľadu na dlžku víza celkový pobyt žiadateľa na území Ruskej federácie nesmie prekročiť 90 dní za jeden polrok"
Z toho sa dá usudzovať, že podstatná je len doba pobytu, nie dátumy a teda podľa mňa nie je dôležitý dátum vystavenia víz, ale datum prekročenia hraníc.
Tá tvoja varianta sa mi ale nezdá, lebo medzi 1.3. a 31.8. (to je polrok) by si bol v Rusku viac ako 90 dni. Myslim (a aj agentúra čo mi robí víza mi to tak vysvetlila), že oni nemyslia polrok od 1.1. do 30.6. a od 1.7. do 31.12., ale akýkoľvek polrok, teda 180 dní za sebou...
Na druhej strane v týchto krajinách nikdy nevieš ako si čo a kto (colník) bude vysvetľovať...
Riešim niečo podobné a budem pendlovať asi 4X do Ruska a z Ruska v priebehu niekoľkých mesiacov, a beriem to tak, že nesmiem v súčte prekročiť 90 dní zo 180 dní (na ktoré budem mať multivízum)
Spatne jsi cetl muj prispevek, mrkni na ty data jeste jednouoIIIIIo píše:Toto je citát z podmienok na ruskej ambasade na Slovensku :

Takze myslis ze zacinaji pocitat tech 180 dni od data vstupu, ne od data platnosti viza??
Podľa mňa som dobre čítal tvoje dátumy, ale asi sme sa nepochopili.
Budeš v RF od 1.3. do 27.5. a od 1.8. do 27.10.
To znamená , že v polroku od 1.3. do 31.8. (mesiace 3-8 spolu 6 mesiacov, teda pol roka)
budeš v RF takmer cele 4 mesiace (3., 4., 5. a 8.). Pozri si to v kalendari...
Budeš v RF od 1.3. do 27.5. a od 1.8. do 27.10.
To znamená , že v polroku od 1.3. do 31.8. (mesiace 3-8 spolu 6 mesiacov, teda pol roka)
budeš v RF takmer cele 4 mesiace (3., 4., 5. a 8.). Pozri si to v kalendari...
Tak se omlouvam, nepochopil jsem jak jsi to myslel s tim pulrokem. Ja prave vychazel z toho, ze cas/ tech 180 dni/ by se mel pocitat od doby, kdy vizum zacne platit, ne od doby vstupu.
Pokud se onech 180 dnu pocita od data vstupu, pak je nasledujici varianta proveditelna
RF...brezen, duben
KZ, Kyrg.,Tajik.....kveten, cerven, cervenec
RF..srpen, zari, rijen
Pocitam a chapu dobre?
Pokud se onech 180 dnu pocita od data vstupu, pak je nasledujici varianta proveditelna
RF...brezen, duben
KZ, Kyrg.,Tajik.....kveten, cerven, cervenec
RF..srpen, zari, rijen
Pocitam a chapu dobre?
Tak jsem se dopatral, jak je to s vizem do Ruska. Onech 180 dnu se pocita od zacatku platnosti viza, ne od doby vstupu na uzemi ruske federace.

Mne to agentura, ktora mi vybavuje viza, vysvetlila tak ako som to ja popisal. Viem si celkom dobre predstavit, ze tam sami Rusi nevedia ako to myslia...
A teda, ked uz sa bavime, ako vyzera tvoja cesta ? Nejake nove aktuality ?
Mam vse naplanovano, auto je uz taky skoro hotove, takze pristi rok v breznu ze vyrazi.
Jelikoz nejsem nejmladsi, tak dobra postel je zaklad...tady foto jak vypada nase luzkova uprava.

Dalsi foto auta jsou v tomhle prispevku na strane 12, az se vratim domu, tak dodam zbytek fotek.
http://www.offroadforum.cz/viewtopic.php?f=30&t=29420" onclick="window.open(this.href);return false;
Jelikoz nejsem nejmladsi, tak dobra postel je zaklad...tady foto jak vypada nase luzkova uprava.

Dalsi foto auta jsou v tomhle prispevku na strane 12, az se vratim domu, tak dodam zbytek fotek.
http://www.offroadforum.cz/viewtopic.php?f=30&t=29420" onclick="window.open(this.href);return false;
- Hanys_a_Kaca
- tel.: 775 173 983
- auto: DEF110+D2+RRC
Neni to sice LR, ale treba jako inspirace se to hodi. Fotky interieru http://delica.rajce.idnes.cz/Interier/" onclick="window.open(this.href);return false;
Je to paráda Kamčo, koukám, že už jste readykamca píše:Neni to sice LR, ale treba jako inspirace se to hodi. Fotky interieru http://delica.rajce.idnes.cz/Interier/" onclick="window.open(this.href);return false;

UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
Dekuji za pochvalu. Ten Hi lift doufam nikdy nezamazu. A kdyz preci, tak mam ruzny pytle do kterejch ho kdyztak soupnu. No a kdyz bude dost vody, muzu ho klidne osprchovat
a to i teplou vodou

Teplou?? To tam máš někde i plynový kotel jako v karavanu nebo nějaký ohřívání na střeše nebo??kamca píše:Dekuji za pochvalu. Ten Hi lift doufam nikdy nezamazu. A kdyz preci, tak mam ruzny pytle do kterejch ho kdyztak soupnu. No a kdyz bude dost vody, muzu ho klidne osprchovata to i teplou vodou
![]()
UK:LR4 SDV6 HSE/Jaguar XK8 4.0/Rover 75 2.0 CDT Tourer/Triumph Spitfire 1500/LR DII Td5 Medvědi/LR Free 2.0 D/Jaguar XJ12 Sovereign. NonUK: Ford F-150 obytná nástavba Gladiator XL
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
Pěkný, to se mi líbí. Chápu, že do nádržky kolem teplých těles proudí voda (nebo naopak?). Co ohřívá ta tělesa? Voda z motoru nebo plyny z výfuku nebo? Možná jsem za blbce, ale nemám s tímhle žádnou zkušenost...libí se mi ale, jak to vypadá jednodušše...kamca píše:Tady je odpoved
www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
Za blbce urcite nejsi, neb ani ja netusil co a jak. Nase auto ma zvlast stelovani topeni pro predek a zadek. Takze pokud chceme teplou vodu, musime zapnout topeni pro zadni cast auta a voda z motoru pak ohreje uzitkovou vodu. Za cca 5 min je voda horka.
Jednoduchý a účelnýkamca píše:Za blbce urcite nejsi, neb ani ja netusil co a jak. Nase auto ma zvlast stelovani topeni pro predek a zadek. Takze pokud chceme teplou vodu, musime zapnout topeni pro zadni cast auta a voda z motoru pak ohreje uzitkovou vodu. Za cca 5 min je voda horka.

www.nomadbear.cz
www.nomadbear.cz
Presne tak. Draha polovicka chtela nejaky komfort, tak ho maBenjamin píše:Jednoduchý a účelnýkamca píše:Za blbce urcite nejsi, neb ani ja netusil co a jak. Nase auto ma zvlast stelovani topeni pro predek a zadek. Takze pokud chceme teplou vodu, musime zapnout topeni pro zadni cast auta a voda z motoru pak ohreje uzitkovou vodu. Za cca 5 min je voda horka.teplá sprcha na cestách není vůbec k zahození

Jakou cestu by jute volili do Sochi...pres Ukrajinu, nebo pres Turecko a Gruzii? Cesta pres Turecko je pry mnohem zajimavejsi kdyz se jede pres hory a ne po pobrezi.
- low
- Admin fóra
- tel.: +420 603462950
- auto: def 110 + L322
- Kontaktovat uživatele:
Z gruzie se do ruska nedostanes. Jedine lodi z trabzonu do sochi.
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz