Bod zlomu - začalo skládání. Servo hadice od Bearmach (Eurospare) sedly dobře, jen bylo třeba je trochu zakrátit.
Jako spousta žen i já zatoužil po pořádných silikonech

. Tedy já pod kapotou

. Vzhledem k tomu, že jsem měl tušení a předpokládal při výměně servohadic rozborku chladící soustavy, měl jsem implantáty již nachystané. Velká sada kolem chladiče LT823 a malá k expanzce TR828. Samozřejmě jako správný magor jsem to musel mít v estetické modré barvě.
A propo, již při demontáži nás napínací kladka řemenu chvíli napínala jestli je opravdu napínací. No, byla to už jen kladka - kam se pohla, tam zůstala. A navíc pěkně šmachťavá kladka. Ale ani to nás nezastavilo, protože s sebou naštěstí jednu vozívám

.
Ovšem opaření přišlo při osazování nových hadic. Něco nehrálo. Já sem ten pytel s chobotnicí vůbec nerozbalil a tak jsem si nevšimnul, že hlavní hadice je rozdělená oproti originálu na dvě části ! Že do sady nedali soudruzi spony sem věděl, ale že nepřidají spojku aspoň na ten díl co sami rozdělili by mě nenapadlo.
A tu se ukázalo jaké je to štěstí, když jde zrovna kolem odborník, který sice o dané situaci nic neví, ale za to náhodou ví do jaké bedny s krámama šáhnout. Zde plyne poučení - nevyhazujte staré kohoutky
Zejména vytvarování hadic dole pod saharou je třeba věnovat péči. Dokonce správná poloha natočení šroubů na sponách je důležitá.
Finále. Hadice jsou zkrocené a na místě, zátky na termostatu a chladiči vyndané a vše je připraveno na nalití nové náplně a odvzdušnění. Pro chlazení jsem zvolil náplň Miller Oils Alpine Antifreeze Extend Red v poměru 50:50 a pro servořízení náplň Millermatic ATF UN (Dexron II). Hadice z obou sad mají délkové rezervy, na každé straně bylo třeba odstřihnout cca 2-3cm, na těch expanzkových i více. Největší obavu jsem měl z vytvarování křížení a Účka u termostatu, ale sedlo to. Všechny spony doporučuju dát komplet nerezové nebo aspoň určitě ty na spodních vývodech chladičů.