Zkušenosti s úředníky a policií
Moderátor: Miky_CZ
- tel.: +420775196109
- auto: LR DII; Volvo XC90 -
- Kontaktovat uživatele:
Re: Novela zákona-nevyhovující technický stav = sebrání TP
Tak já mám např. ve velkém TP zapsáno
vozidlo může být vybaveno předním rámem - tedy nikoli že je, ale - celková délka se může změnit až o xxxcm
beru to z hlavy ale tak nějak to tam je.
vozidlo může být vybaveno předním rámem - tedy nikoli že je, ale - celková délka se může změnit až o xxxcm
DiscoTRAKTOR II TD5 1999, MT, 2*sibr, 7mist, jenom jedna pritelkyne + Terezka
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
STC50134; STC50066; front facelift; EBC brakes;
Volvo XC90
Discovery 4 2002 HSE AT
tel. +420 775196109
Odstraněno autorem tématu
Naposledy upravil(a) Nivák dne 14 úno 2015 13:22, celkem upraveno 1 x.
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Do Vídně prý už nemůžou auta s zařazením N1 - né že by mě to vadilo s D3 do Vídně už ale asi nemůžu ( asi si na to koupím TrabantaJohny R píše:Je toho čímdál víc proti, přibudou zákazy vjezdu do měst a obcí.

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- DjALF
- auto: Toyota LC 100
- Kontaktovat uživatele:
No mě ti soudruzi s těma všema příkazama, zákazama a omezeníma kur....y serou
Trochu jiný náhled na věc
Když říkaj, že rám na autě je horší pro chodce (jasně, že je) ale nikoho z nich nenapadne aby těm chodcům vysvětlil, že nemají absolut přednost na přechodu a že se musí rozhlídnou.
Pevnosťák je schopnej otevřít auto při bouračce jako konzervu to je jasný, ale nikdo nekouká na to, že každej den se najde několik kreténů, kteří mi nedají přednost a mám ho tam proto abych zvýšil svoji ochranu a ne proto abych někomu ublížil.

Trochu jiný náhled na věc
Když říkaj, že rám na autě je horší pro chodce (jasně, že je) ale nikoho z nich nenapadne aby těm chodcům vysvětlil, že nemají absolut přednost na přechodu a že se musí rozhlídnou.
Pevnosťák je schopnej otevřít auto při bouračce jako konzervu to je jasný, ale nikdo nekouká na to, že každej den se najde několik kreténů, kteří mi nedají přednost a mám ho tam proto abych zvýšil svoji ochranu a ne proto abych někomu ublížil.
Discovery I 300TDI "Užovka" - lehka OFF kosmetika "už EX"
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
Toyota Land Cruiser 100 "želva"
http://www.djalf.cz/ http://sportrescue.cz/
- visby
- auto: Disco 2
- Kontaktovat uživatele:
to mas odkial?RudaK píše:Do Vídně prý už nemůžou auta s zařazením N1 - né že by mě to vadilo s D3 do Vídně už ale asi nemůžu ( asi si na to koupím Trabanta)
lebo N1 je snad kazda dodavka do 3,5t;-)
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Šlo o střed Vídně,ale nemožu to už najít,ale někde jsem to četlvisby píše: to mas odkial? lebo N1 je snad kazda dodavka do 3,5t;-)

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
Jo, to mám taky ve velkém. Problém byl u nás na technické, protože tam ten rám a hagusy mám. Nikde na něm nenašli číslo a tak se cukali. Nepomohlo ani to, že ten rám byl na autě objednán přímo v LR. Nebo, co je horší, ten techničák nečetli.default píše:Tak já mám např. ve velkém TP zapsáno
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Ad Vídeň - já tak mám registrované Mondeo.
Holt krásný český paradox mříží do aut, který jak vidíme může mít docela nečekaná následky.

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- visby
- Kontaktovat uživatele:
nie je to sice kompletny zakaz pre N1ky, ale je to peklo. o tom som nic nevedel. musim pozriet ako je to so zahranicnymi autami...
edit: tak toto je skvele nariadenie! kazde auto triedy N ktore prechadza oblastou viedne alebo niederoesterreich MUSI mat emisnu plaketu (ci plati ceska to neviem), auta s normou euro1 maju zakaz uz teraz, auta s normou euro2 od 2016.
to znamena, ze na rakusku dialnicu sa zo slovenska s takym autom proste nedostanete;-)
Novela zákona-nevyhovující technický stav = sebrání TP
Ceska plaketa je nezajima. Musi se koupit ta jejich. Ja to shanel na firemni 26t Scanii, ktera je v kategorii M, protoze je to obytne s moznosti prepravy koni. Dle vyjadreni z rakouskeho autoklubu te to treba i na toto vozidlo. Na zaklade TP na rakouskych hranicich za 25€ bez problemu. Dostal jsem to do ruky spolecne s certifikatem a pokyny kam to nalepit. Kdyz jsem chtel to same na dodavku N1, take prepravnik koni, uz to byl problem, protoze na N1 to dle jejich vnitrniho narizeni musi nalepit primo oni. Pozadal jsem v Praze na Sporilove, na stk Dekry, kde oni zadaji rakousky automotoklub a po tydnu tu mam nalepku i na toto N1. Stalo to komplet 1000,- Kc. Pry to jde i pres UAMK.
-
Hezké, docela by mě zajímalo, jak se toto slučuje s mezinárodním právem - požadavek na rakouskou nálepku na nerakouských autech.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Asi stejne jako emisni nalepky na osobacich v Nemecku atd. Nehces si ji sehnat a nalepit, nejedes do centra. Vyber kazdeho. Ja spis resil to, ze v odkazech na rakouskem automotoklubu jsou striktne uvedena pouze vozidla kategorie N a to nase velke auto je M1. Dle meho nazoru to nebylo nutne shanet, nicmene vedeni firmy si pralo plaketu, tak jsem sehnal plaketu. Spis to bylo o tom, ze nez se dohadovat a ztracet cas s rakouskym policistou s konikama na aute, radeji jsme zaplatili 25€ a nalepili jiz z dalky viditelnou nalepku.
- VencaZE
- tel.: 602 550 993
- auto: 110HT, S2A 88, G66
- Kontaktovat uživatele:
My zas musíme mít na čtrnácti kamionech německou emisní plaketu. Tu vydává u nich Dekra/ TUV za cca 5eur. Na předchozím novém kamionu EURO5 jsem ji úmyslně dva roky neměl (experiment a provokace zároveň) a nikdy si toho němčouři nevšimli.MadTom píše:Hezké, docela by mě zajímalo, jak se toto slučuje s mezinárodním právem - požadavek na rakouskou nálepku na nerakouských autech.
Urbanovi Pneu&Cars- Servis Land Rover, diagnostika, autoelektro, pneuservis a jiné.. urbanovipneucars@email.cz
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
WWW: http://www.landroverforum.cz/forum/view ... 12&t=26864
Proč bychom se dřeli, když můžeme spálit trochu nafty. OK1LRD
- visby
- Kontaktovat uživatele:
tu v rakusku je to trochu ina situacia, ak som dobre pochopil rakuske stranky tak zakaz plati pre celu oblast viedne (aj obchvat) a dialnicne spojenie na slovensko/do madarska. a nebude trvat dlho kym zakazu aj euro3...mason píše:Asi stejne jako emisni nalepky na osobacich v Nemecku atd. Nehces si ji sehnat a nalepit, nejedes do centra. Vyber kazdeho.
-
Právě vzhledem k rozsahu "uzavřené" oblasti, a specifikace vozidel, mě to docela zaráží. A pokud jsou v tom i dálnice, tak je to naprosto super. Asi bych neměl problém z velkými náklaďáky, ale auto typu VW Transporter - kdy jednou je to dodávka a podruhé osobní auto mi hlava nebere. To nemá žádnou logiku související s technickou úrovní aut, to je pouze buzerace.
Taky mam Defendra N1G. Taky mi to hlava nebere. Mely by v tom byt vsechny hlavni dalnicni tahy v Rakousku. Dolu na Chorvatsko i smer na Insbruck, Brenner a Italii.
No tak jim tam za chvilku nikdo jezdit nebudevisby píše:tu v rakusku je to trochu ina situacia, ak som dobre pochopil rakuske stranky tak zakaz plati pre celu oblast viedne (aj obchvat) a dialnicne spojenie na slovensko/do madarska. a nebude trvat dlho kym zakazu aj euro3...mason píše:Asi stejne jako emisni nalepky na osobacich v Nemecku atd. Nehces si ji sehnat a nalepit, nejedes do centra. Vyber kazdeho.

- visby
- Kontaktovat uživatele:
no, dalsi dovod preco v rakusku nebyvat;-)