Mne sa stalo podobne. Auto ficalo perfektne. Potom som s tym isiel na umyvarku( po Tisovci). Ked som odtial odchadzal, tak mi auto islo stale perfektne. Po prvu krizovatku kedy mi otacky na volnobeh vyleteli tiez cca na 2000. Presiel som s tym cele mesto a za mestom mi to nedalo. Vytiahol som notebook a zacal kontrolovat( megasquirt). vsetko v poriadku, ziadna chyba. V motorovom priestore ziadny ocividny problem. Po chvili badania som problem objavil. Pod doraz klapky sa mi dostal maly kamiencok. Asi sa uvolnil pri Wapkovani. Bol dokonale zamaskovany a objavil som ho viacmenej nahodou.Kopec77 píše: ale motor má stále vysoké otáčky cca 2000.
Po převrácení na střechu nejde nastartovat P38 4,6
Re: Po převrácení na střechu nejde nastartovat P38 4,6
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
Hadice zkontrolovány, klapka také. Stále bezezměny. Po nastartování ukazuje 1500 ot. klasnou na 1000ot, ale ihned vylítnou na 2tisíce a tam se drží.
Když odpojím váhu vzduchu tak nešlo nastartovat, když úplně odpojím sání tak se zvednou ot. ještě o trošičku více.
Když odpojím váhu vzduchu tak nešlo nastartovat, když úplně odpojím sání tak se zvednou ot. ještě o trošičku více.
Ahoj, stále nemohu přijít na to proč jsou volnoběžné otáčky 2tis. Mám podezření na dvě věci.
1- vytahal jsem tlumící vatu z výfuku, takže je tlumič prázdný, může to mít vliv?
2- po převrácení je stále někde olej (asi už ztuhlý) a dělá neplechu. Při odpojení hadice sání vidím že klapka je zcela zavřená. Je za klapkou něco co by mohl olej poškodit.
Mám sto chutí sundat i to velké kovové víko a podívat se po dněj, jenže je vidět že je pod ním nějaké těsnění. Má cenu to rozebírat? Může být příčina tam? A když už, čím pak utěsnit to víko? Vypadá to na nějaký tmel.
Předem díky za odpovědi.
1- vytahal jsem tlumící vatu z výfuku, takže je tlumič prázdný, může to mít vliv?
2- po převrácení je stále někde olej (asi už ztuhlý) a dělá neplechu. Při odpojení hadice sání vidím že klapka je zcela zavřená. Je za klapkou něco co by mohl olej poškodit.
Mám sto chutí sundat i to velké kovové víko a podívat se po dněj, jenže je vidět že je pod ním nějaké těsnění. Má cenu to rozebírat? Může být příčina tam? A když už, čím pak utěsnit to víko? Vypadá to na nějaký tmel.
Předem díky za odpovědi.
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
Je to jen na silikonu, ale nic pod tím není. Jedině že by to pod tím už netěsnilo...
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
Tak jsem to rozebral, vyčistil zbytky oleje, odpojil a skontroloval všechny hadice, přetěsnil a vrátil zpět víko. Ale bohužel žádná změna....škoda
Mohla by to mít na svědomí váha vzduchu?
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
A na diagnostice jsi byl?Kopec77 píše:Tak jsem to rozebral, vyčistil zbytky oleje, odpojil a skontroloval všechny hadice, přetěsnil a vrátil zpět víko. Ale bohužel žádná změna....škoda
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
Ještě né. Musím najít nějakou v okolí.
Ahoj, RR vesele jezdí stále s otáčkama 2000. Takže se to samo asi nespraví. Pro jistotu jsem raději před zimou koupil nové destičky a nové zimáky. Už si fakt ale nevím rady. Byl jsem u prodejce LR, kde ale mají nějakou všeobecnou diagnostiku a když se mu to konečně podařilo připojit, tak mi řekl že tam žádné chybové kódy nejsou. Nabídl mi at tam auto nechám že mi ho odvezou do německa. Ale platit přepravu a německého mechanika, je fakt nad mé možnosti, pokud chci jen diagnostikovat.
Nevíte někdo o diagnostice zde na severu čech? (Nejlépe okolí Chomutova) Předem díky.
Stále mám podezření na váhu vzduchu, ale nikdo mi nedokáže říci co má motor dělat když odpojím váhu vzduchu. Když ji odpojím za chodu motoru, tak otáčky zakolísají ale stále se drží mezi 2 až 2,5tis. Po odpojení si ŘJ pamatuje poslední data z váhy vzduchu, nebo si dosadí nějaké základní standardní data?
Nevíte někdo o diagnostice zde na severu čech? (Nejlépe okolí Chomutova) Předem díky.
Stále mám podezření na váhu vzduchu, ale nikdo mi nedokáže říci co má motor dělat když odpojím váhu vzduchu. Když ji odpojím za chodu motoru, tak otáčky zakolísají ale stále se drží mezi 2 až 2,5tis. Po odpojení si ŘJ pamatuje poslední data z váhy vzduchu, nebo si dosadí nějaké základní standardní data?
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
Až budeš chtít, tak to dovez, troufám si říct, že to vyřešíme. 

- Acon
- tel.: 00421910600711
- auto: DII TD5 1999
Odkialkoľvek z CZ je k eliottovi bližšie ako to mám ja z Nitry a predsa som tam bol. Síce okrem referencií rozhodol práve jeho predný pevnostňák, inak by som asi volil niečo bližšie, ale.... A preto nechápem Teba, čo prejdeš len krížom zo severu na juh...Kopec77 píše:......Nabídl mi at tam auto nechám že mi ho odvezou do německa. Ale platit přepravu a německého mechanika, je fakt nad mé možnosti, pokud chci jen diagnostikovat.
Nevíte někdo o diagnostice zde na severu čech? (Nejlépe okolí Chomutova) .....
Po 2 Discovery2 Discovery4 2009, 2,7TDV6, ARB, navijak, ochrana podvozku, ochrana zadného diferáku, 2 uzávierky, strešný nosič, led rampa, pracovné svetlá, X-Lifter... pravidelne dôkladne servisovaná, jazdíme každoročne Balkán a nechcem tam mať problém.
Byly časy kdy jsem byl do Budějic jezdil často. Bohužel teď už jen občas. Až ale budu mít cestu tak brnknu a když budeš mít čas vezmu RR.Kopec77 píše:Ahoj, RR vesele jezdí stále s otáčkama 2000. Takže se to samo asi nespraví. Pro jistotu jsem raději před zimou koupil nové destičky a nové zimáky. Už si fakt ale nevím rady. Byl jsem u prodejce LR, kde ale mají nějakou všeobecnou diagnostiku a když se mu to konečně podařilo připojit, tak mi řekl že tam žádné chybové kódy nejsou. Nabídl mi at tam auto nechám že mi ho odvezou do německa. Ale platit přepravu a německého mechanika, je fakt nad mé možnosti, pokud chci jen diagnostikovat.
Troufáš si odhadnout že by jsi to zvládl ještě ten den?
- eliott
- Kontaktovat uživatele:
To těžko...
- Mirko
- auto: RRC´s
- Kontaktovat uživatele:
Šmankote, si hodil auto přes boudu, to se holt nespraví samo. Jestli ho takto budeš trápit, kape ti nějaké vstřik, máš chudou směs nebo taková hovadina, máš za chvíli po motoru a opravu za 60 litru před sebou. Opravdu ne každá závada se dá pořešit přes fórum, zvlášť ne u futuristické elektronice P38.
Níc ve zlým, ale už to dej profíkům, tímto postupem si můžeš zk...vit víc než stojí odtahovka do Budějic.
Mirko
Níc ve zlým, ale už to dej profíkům, tímto postupem si můžeš zk...vit víc než stojí odtahovka do Budějic.
Mirko
- ssang
- tel.: 733149044
- auto: jen vzpomínky na LR
Zlatá slova a pravděpodobně má pravdu ten chlapec
.

Skutečně známou osobností se stáváme, když Word přestane naše příjmení podtrhávat červeně.
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.remax-czech.cz/reality/re-ma ... av-bursik/" onclick="window.open(this.href);return false;
Eliote, Karle za kolik máte váhu vzduchu? Klidně do SZ. Jen bych chtěl vědět co mně nejspíše čeká.
Pokud by jste měl někdo na severu čech váhu navíc a byl ochotný pomoci, přijel bych, vyzkoušel a kdyby byla k mání tak i koupil. (4,6 HSE)
Děkuji
Pokud by jste měl někdo na severu čech váhu navíc a byl ochotný pomoci, přijel bych, vyzkoušel a kdyby byla k mání tak i koupil. (4,6 HSE)
Děkuji
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Co v tom máš za systém vstřikování. Máš tam ještě váhu Sagem nebo už Bosch? Pokud to chceš vyzkoušet nebo udělat diagnostiku, tak jsem z Prahy a to nemáš zas tak daleko. Vím to přesně, protože s mojí motorkou Yamahou jezdím k Vám do Chomutova do Yamahy ke Kamencovým jezerům a daleko mi to nepřipadá.
K
K

POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
Mám tam ještě Sagem. Co by jsi chtěl za Váhu a diagnostiku? (cca)
Vyřešeno. Karel je Bůh.
Ke Karlovi průmer 17,6l
Domů průměr 15,3l a hnal jsem to více.
Ještě jednou díky.

Ke Karlovi průmer 17,6l
Domů průměr 15,3l a hnal jsem to více.
Ještě jednou díky.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
O Karlovi jsme to tušili
, ale co bylo nakonec autu?

Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Zřejmě tím jak byl "prolit olejem" tak měl načtené špatné hodnoty. Karel to jen vynuloval a vše bylo OK. Víc by asi řekl on. Já vím jen že chyby to nenačetlo žádné a váha byla taky OK.
Prostě mi Karel během 5ti minut opravil to co mně štvalo 5měsíců.
Prostě mi Karel během 5ti minut opravil to co mně štvalo 5měsíců.