Stránka 4 z 16

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 23 srp 2010 10:09
od Hunter
Nevim, zda dobrej, ale podle me je nejlepsi ryba bez koreni, jenom sul, bylinky, pripadne podle ryby i kmin. A pstruha delame tak, ze serizmene filety, abych to pak nemusel sundavat z kostry, filety prosolim, na vnitrni stranu dam salvej a tymian, pak ty filet dam zase k sobe, takze je z toho zase pstruh, ale bez kostry a hlavy, pokud to bude na grilu, tak svazu nebo dam do grilovaciho drzaku na ryby, a nema to chybu, A hlavne negrilovat zbytecne dlouho, rybe staci malo. A Stejne tak dobry to je i na panvi :wink:

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 23 srp 2010 16:06
od Acon
na vrstvu soli poukladať pstruhov a zasypať ich solou. Nechať aspoň 5-6h odstáť. Potom vybrať zo soli a ugrilovať. Ideálne je to ak máš gril s údiarňou, ale stačí aj gril.

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 23 srp 2010 16:54
od Kawa12
Děkuju za rady,o víkendu jsem zapoměl na výročí z přítelkyní tak to tenhle víkend musim nějak napravit,no snad se mi ti povede a bude to i k jídlu,tymián už mam doma,tak ještě někde splašit ten držák na ryby a jsem připravenej,jo a ještě ty ryby.Díky Kuba

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 03 zář 2010 21:46
od luque
Tak, pár fotiek s posledných dní :Pohoda: .

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 05 zář 2010 20:06
od Acon
hmmmm, prasiatok nikdy nie je dosť

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 24 zář 2010 12:41
od brudr
:clap :beer

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 14 říj 2010 19:29
od knedlousek
Sice to není typicky, jako tu máte vy, ale nevěděl sem kam to dát, a musel sem se pochlubit :D

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 14 říj 2010 19:57
od Hunter
Jak to ze ne, grilujes, peces burty nebo ne :lol: Nahodou, to je dle meho zatim nejhezci ukazka grilovani :yes Defik a les v pozadi..

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 14 říj 2010 20:09
od Jenda
...souhlas,tohle je poctiva ,,grilovacka".Vurstik na ohynku me vzdy zvedne naladu :yes
H.

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 14 říj 2010 20:44
od PavelU
Nezbývá než se přidat ke klukům... :yes Klasika, vše ostatní je jenom náhražka. :wink:

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 14 říj 2010 21:38
od knedlousek
Dík, nečekal sem že to vyvolá tolik kladných reakcí, já sem si to musel vyfotit, prostě sme doštípaly, naložily, vzaly buřta ašli na to, a zátiší je to jak pro reklamu na LR, ne?

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 14 říj 2010 22:00
od Dusan
Presne, ta fotka ma dusi... povedena.

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 15 říj 2010 12:38
od Ivan
..... a já měl vždycky dojem, že majitelé Land Roverů jsou vegetariáni........ :mrgreen:

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 17 říj 2010 19:21
od PavelU
Každý tomu říkáme trochu jinak... :Pohoda:

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 17 říj 2010 21:15
od StaraPakna
Ivan píše:..... a já měl vždycky dojem, že majitelé Land Roverů jsou vegetariáni........ :mrgreen:
No jasně vždyť prase funkuje jako velkej tlustej cedník tý vegetariánský žranice :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 24 říj 2010 19:53
od knedlousek
Vegetarinán teda nejsem určitě, v pondělí maso, ůterý maso, středa maso, čtvrtek maso, pátek maso, a o víkendu: dvě masa!

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 24 říj 2010 20:41
od Ivan
knedlousek píše:Vegetarinán teda nejsem určitě, v pondělí maso, ůterý maso, středa maso, čtvrtek maso, pátek maso, a o víkendu: dvě masa!

No já taky nemám nic proti zelenině přepasírované přez prase :lol: Je to individuální, každému sedí něco jiného. Na druhou stranu středoevropský styl stravování, tedy k svačině salám, k obědu gulášek a k večeři sekačka, a to pokud možno to nejlevnější z kuřecích pařátů a rostlinných bílkovin, také není to pravé ořechové. :Ale fuuj: Já maso tak často nemusím, ale dám vždy přednost kvalitě.

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 04 lis 2010 12:31
od fotosam
Tohle téma už dlouho čtu a poslintávám si. Tak jsem si řekl, že se taky přidám. Mám griloudírnu (bude-li to někoho zajímat, mohu pofotit) vlastní konstrukce a používám ji občas i jako troubu - do prostoru udírny vložím neuzavřenou plechovou "troubu", do ní pekáč a pěkně naostro topím suchým měkkým dřevem, pokrm v "troubě" se krásně upeče a když dopékám v odkrytém pekáči, tak to dostane ještě takovou nějakou další dimenzi - není to uzené, ale ten živý oheň je tak nějak z toho jídla cítit. Na ukázku přikládám foto výsledku takového snažení - vepřové koleno podle osvědčeného receptu tentokrát upečené ještě s bůčkem - věřte, že to chutnalo snad ještě líp než to vypadá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 04 lis 2010 19:17
od luque
fotosam píše:Tohle téma už dlouho čtu a poslintávám si. Tak jsem si řekl, že se taky přidám. Mám griloudírnu (bude-li to někoho zajímat, mohu pofotit) vlastní konstrukce a používám ji občas i jako troubu - do prostoru udírny vložím neuzavřenou plechovou "troubu", do ní pekáč a pěkně naostro topím suchým měkkým dřevem, pokrm v "troubě" se krásně upeče a když dopékám v odkrytém pekáči, tak to dostane ještě takovou nějakou další dimenzi - není to uzené, ale ten živý oheň je tak nějak z toho jídla cítit. Na ukázku přikládám foto výsledku takového snažení - vepřové koleno podle osvědčeného receptu tentokrát upečené ještě s bůčkem - věřte, že to chutnalo snad ještě líp než to vypadá :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Daj foto tej griludiarne :clap .

Re: Grilujeme, pečeme, udíme

Napsal: 04 lis 2010 20:12
od tagr
jo jo foto foto ..... :clap