visby píše:na dialnici zacal motor vynechavat az stratil vykon, prehrieval sa a ked som sa doplazil na odpocivadlo, tak bola kompletne cela voda prec. teraz je otazka, ci je ta stratena voda pricina alebo nasledok...
Mal som presne taký istý problém na dialnici. Bola to jemne prasknutá - prodratá hadica vody z chladiča. Volným okom neviditelné. V spodnej časti chladiča na pravej strane .Hadice sa tam opieraju o seba. Pri vyššom tlaku v chladiči začala hadica prepušťat vodu až tam už bola len para. Tá svojim prúdom vyčistila stopy po striekajúcej chladiacej kvapaline . Takže za boha sa nedalo nájsť kade to strieka. Až fyzickým stláčaním hadíc mi do jednej vbehol kúsok prsta. To bola príčina. Následok bolo prasknuté tesnenia na vodnej pumpe
Samotný motor to chvála bohu prežil bez ujmi. Aj keď vidieť motor celý rozpálený do červena mi nerobilo dobre.
A keď už som v oddelení "zkurveny lendrouvry" tak pridam svoj postreh.
Nieje mesiac, aby som niečo neriešil.
Raz neteče nafta - vadné čerpadlo v nádrži.
Potom mi zas nafta tečie aj keď nemá - vadný regulátor tlaku nafty.
Potom neštartuje - vadný štartér.
Potom padá zadok - vadný mech.
Potom priebežne menené furt nejaké čidlá.
Potom mám mokré sedadlo vodiča keď prší - vadné strešné okno.
Potom auto nemá výkon ako by malo mať - to riešim teraz.
Ale...
Nie som mladas. Mám 47rokov a preskákal som už nošu áut. VW, BMW, Volvo, MB, Audi, Renault.
Ešte ani jedno auto som nemal tak rád ako svojho Buclíka. To auto prináša radosť z jazdy.
A preto ak by bola možnosť kúpiť fungel nový discovery 2 okamžite beriem úver , zakladám chalupu a kupujem ho.