CB rada
Moderátor: Acon
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Re: CB rada
Ten drát by měl být kalený, aby pružil a neohnul se o první větev. Ale na funkci je to jedno a může to být klidně svářecí...
Jde i samostaně objednat. Cena je okolo 200,- CZK.
Jde i samostaně objednat. Cena je okolo 200,- CZK.
- PavelU
- tel.: +420 603716996
- Kontaktovat uživatele:
Trochu jsem hledal náhradní dráty na antény sirio turbo a kromě antény turbo5000 se dají všechny dráty objednat...
Třeba TADY

Třeba TADY

LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
- Jenda
- tel.: 775 391 907
- auto: 110
...tyhle kluci od Milina jsou fajn. Mam do nich Alana a nejaky dalsi veci.
Honza
Honza
It´s not broken, it´s british !
http://www.christophermccandless.info
http://www.christophermccandless.info
- Gobey
- tel.: +420603440581
- auto: Defender
- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to stejné jako telefonování.
Svobodný advokát, potápěč a definitivně rozpolcená osobnost-vezmu to podle stáří: Jeep Willys MB SAS, Jawa 350 sidecar, Jaguar Daimler XJ6C 4.2l, LR SIII Lightweight, LR Defender Td4 110 & 90-volanty a řídítka na všech stranách. http://www.onheiser.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- eveUSO
- tel.: mám
- auto: Discovery II Td5
Re: Base od CB antény
Hasičské vozy, které mají nainstalovanou Motorolu GM 340/60/80 mají tuhle patici , potažmo i anténu, ale nejedná se o CB vysílačkuvladaz píše:Dotaz na odborníky: zbyl mi na autě po předchozím majiteli tenhle spodek od CB antény. Má tvar kulového kloubu říznutého šikmo napůl. Nevíte někdo co za prut na to pasuje?
-LR DII- FL, 3" lift, 1" bodylift, BFG KM2 33", Safariland, pevnostňáky a prahy, inox nájezdový plech, držák rezervy, HD měnič, Parnhardská tyč zadní nápravy, CB, teplá sprcha, spaní, naviják.
-,,Audaces fortuna iuvat''
-,,Audaces fortuna iuvat''
Možná hloupej dotaz, ale proč všichni volí CB místo PMR, které má větší dosah?
Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Protože to co jsi napsal je nesmysl... Pokud nemyslíš stanice fungující ve stejném pásmu, ale vyšším (nepopovoleným) výkonem bez homologace, určené pouze radiomatérům s oprávněním od ČTU. A provozovoné s opět nelegálními externími anténami. A ani tak se nedá říct, že se s nimi dovoláš dál. Navíc můžeš CB podobně nepovolenými prostředky poslat o level výš (zesilovače, SSB modulace, která se v rámci EU asi stane standardem apod.).mr-tomas píše:Možná hloupej dotaz, ale proč všichni volí CB místo PMR, které má větší dosah?
Jinak je CB standard téměř ve všech zemích EU a většině zemí světa, což PMR ne. A protože je CB už spoustu let používané v autech mezi řidiči všech možných prostředků (kamióny, dodávky, osobáky, off atd...).
Další důvod může být téměř neexistence (sem tam se nějaká opět nehomologovaná najde) mobilních stanic. PMR jsou homologaované výhradně jen jako ruční stanice s pendrekovou anténou.
Naposledy upravil(a) Maxsel dne 29 pro 2012 11:30, celkem upraveno 2 x.
Aha, měl jsem v autě CB, ale přišlo mi že PMR má dosah větší. Topení mám taky. 

Deformační zóna Defendera je vozidlo stojící před ním.
- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
Je to možné, ale hodně bych se divil. Důvodem může být, že je něco špatně, nebo že jsi vysílal na ruční stanice, kde je pro CB karoserie auta nepřekonatelnou překážkou (Faradayova klec) a je k ní potřeba použít externí anténu. Na PMR se to projevuje výrazně méně, protože má krátké vlny a velikost okna k vyzáření "nějakého" výkonu stačí.mr-tomas píše:Aha, měl jsem v autě CB, ale přišlo mi že PMR má dosah větší. Topení mám taky.
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jenom krátce (víc večer) - PMR je výborné, pokud mám radiostanici v ruce - funguje. CB pokud mám radiostanici v autě s pořádnou anténou na střeše auta. CB v ruce je hahouby - anténa je moc krátká, PMR v autě není nic moc - nesmí se k němu připojit externí anténa (dle předpisů).
Možnost obojetné radiostanice do auta existuje, já ji v autě mám (a na autě 2 antény), ale jak psal Maxel, je to drahé a o dost složitější na ovládání.
Možnost obojetné radiostanice do auta existuje, já ji v autě mám (a na autě 2 antény), ale jak psal Maxel, je to drahé a o dost složitější na ovládání.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- forester
- tel.: +421 905 979 273
- auto: DI300Tdi ARO 240
Vyrobil som si takýto klem na kapotu z hliníka, neviem či to nebude mať vplyv na výkon antény. Dúfam, že ten vnútorný priestor nevytvorí nejaké straty.
V jednoduchosti je krása.
- Mirda_Disco
- tel.: 777325858
- auto: Disco II
To se pozná až to budeš měřit jak máš nastavenou anténu. Měří se PSV - poměr stojatých vln. Může se stát, že ta anténa nepude vyladit, protože ten patní izolátor má větší vzdálenost od protiváhy. To je karoserie vozu. Nelepší zesilovač je dobrá antena na dobrém místě. Na CB je třeba ty delší anteny.
Discovery je jak mladá milenka. Taky potřebuje pravidelnou údržbu a hodně peněz!
Discovery ll TD5 Černá Perla.
Discovery ll TD5 Černá Perla.
-
Jestli je to celé hliníkové a dole dobře spojené s kapotou, tak by to mělo fungovat bez problémů. Jediné na co si dej pozor je, aby to do toho nenatekla voda a nenasála se do koaxu. Mě se osvědčila dírka dole - o průměru aspoň 4mm.
Ještě na to tak koukám - jak máš přichycené stínění koaxu? A jak to máš spojené s kapotou? Jde o dvě věci - jedna dobrej kontakt teď a jedna aby to neohnilo časem, hliník je potvora.
Ještě na to tak koukám - jak máš přichycené stínění koaxu? A jak to máš spojené s kapotou? Jde o dvě věci - jedna dobrej kontakt teď a jedna aby to neohnilo časem, hliník je potvora.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- Maxsel
- Kontaktovat uživatele:
A dobrej kontakt znamená v případě ukostření antény opravdu dobrej. Jeden nebo dva šroubky, které tu klemu předpokládám zespodu pouze přitlačují, to nazachrání!MadTom píše:Jestli je to celé hliníkové a dole dobře spojené s kapotou, tak by to mělo fungovat bez problémů. Jediné na co si dej pozor je, aby to do toho nenatekla voda a nenasála se do koaxu. Mě se osvědčila dírka dole - o průměru aspoň 4mm.
- forester
No je to tak.Klem držia dva nerezove červiky ,pätu antény som ešte premostil uzemnovacím vodičom ktorý je pricviknuý pod tými skrutkami.Voda tam nehrozí,lebo kábel je vyvedený spodom kde je otvor o 2 mm väčší ako kábel.Hlavne sa mi jedná o to aby to nebol nejaký principiálny problém,ktorý zhorší výkon antény.Ladiť anténu budeme koncom týždňa tak to chcem mať dovtedy popripravované.
Vŕtať dieru do kapoty budem ako najposlednejšie riešenie. 

- forester
Tak všetko behá ako má.PSW do 1,2.1.na príjem dosah slušný.Vysielanie preverime neskôr.ALE!Problém je v rušení vysielačky motorom stieračov.Potrebujem radu ako postupovať pri odrušení motorčeka. 

- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
Mě zase pokud mám vepředu zapojenou v zapalovači navigaci a CB zapojenou v zadním zapalovači tak se mě sníží nastavená hlasitost CB o cca 30%,když vytáhnu navigaci z předního zapalovače tak je hlasitost CB v pořádku.....nechápuforester píše:Tak všetko behá ako má.PSW do 1,2.1.na príjem dosah slušný.Vysielanie preverime neskôr.ALE!Problém je v rušení vysielačky motorom stieračov.Potrebujem radu ako postupovať pri odrušení motorčeka.

EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002
Akt.: Discodvojka Td5 2004 Žoffka-strašně drahá
-
Pokusím se odpovědět na oboje:
ad motor stěračů - nejdřív vyčistit a zkontrolovat že je OK. Pokud to nepomůže, používají se na to odrušovací členy. Byl bych schopnej ti to namalovat, případně vyrobit. Je to jenom soustava cívek a kondenzátorů. Například to tímto způsobem má dělaná ta nová "Tatra" 810 - tam je to kvůli vojenským normám - jsou trošku přísnější.
ad hlasitost - vem si voltmetr a změř si co ti dělá napětí v zásuvce - jestli se mění, může se měnit hlasitost. Nejspíš propojovací dráty budou dost slabé, nebo je tam někde přechodový odpor a na něm vznikají úbytky.
ad motor stěračů - nejdřív vyčistit a zkontrolovat že je OK. Pokud to nepomůže, používají se na to odrušovací členy. Byl bych schopnej ti to namalovat, případně vyrobit. Je to jenom soustava cívek a kondenzátorů. Například to tímto způsobem má dělaná ta nová "Tatra" 810 - tam je to kvůli vojenským normám - jsou trošku přísnější.
ad hlasitost - vem si voltmetr a změř si co ti dělá napětí v zásuvce - jestli se mění, může se měnit hlasitost. Nejspíš propojovací dráty budou dost slabé, nebo je tam někde přechodový odpor a na něm vznikají úbytky.
- forester
Tá schéma bude stačiť,pohybuje sa okolo mňa zopár ľudí z radioamaterskej branže.Bohužiaľ sú pre nich CB nezaujímavé,tak mi nevedia v tomto moc pomôcť,zato vysielať odrazom od povrchu mesiaca je pre nich malina
Ak budeš ochotný ,pošli mi schému alebo link.Ostaté už poskladáme. 

- fugín
- tel.: 777001161
- auto: ex free 1,8/Disco2
díky změřím to,i když nevím co stím když naměřím rozdíl. Elektroinstalace v autě je origo,navi taky a CB taky. No on to není až takovej problém,prostě při zapnutý navi zesílím volume na CB )...beztak stará říká že sem hluchejMadTom píše:Pokusím se odpovědět na oboje:

EX: Freelander 1 1,8 benz. 2002