MadTom píše: 26 srp 2021 07:36
Díky, zvažuju co do D2 na vodu - stávající 10l kanystr na rezervě a druhej v autě je málo. Vak mě vůbec nenapadl, i když pokud mu udělám boudečku, aby se mi nevyvalil do auta, tak by to mohlo být řešení. Zase další možnost.
Může popsat, jak vypadá "na omak" materiál ze kterého je ten vak udělaný? Je to něco jako guma pro dětská skákací hrady nebo klasické staré nafukovací lehátko? Nebo je to něco slabšího?
Působí to hodně bytelně a pevně, spíš jako materiál, co se používá na nafukovací lodě. Nemyslím motorové čluny, ale třeba takový ty Pálavy a další lodičky na řeku. On ten vak drží tvar, moc se nevyboulí ani když je plný vody.
Pro mě byla obrovská výhoda, že se přizpůsobí prostoru do kterého ho dáš. Typicky tenhle prostor v defovi - kdybych tam chtěl nádrž, tak bych musel vyndat hever atd. a místo toho nechat vyrobit na míru nádrž. Takhle jsem mohl nechat vše jak je, ale hodit tam vak, který se částečně přizpůsobí prostoru a nemusel jsem nic řezat, ani vyhazovat.
Ještě jedno zjištění - myslel jsem, že budu muset při napouštění vždy zvednout matraci atd. Nakonec jsem to vyřešil elegantně - přehodil jsem hadice u čerpadla a vždycky to napustil čerpadlem - sprchu jsem hodil do nějaké studánky s vodou, zapnul čerpadlo a napustil 40 litrů :-D.
Discovery 4, XLifter, tablet, Wi-Fi hotspot atd.