Příspěvek
od vinicpp » 27 úno 2020 15:40
Ahojte. Prosím o radu. Zatiaľ asi nič vážne, ale pozorujem to na aute stále. Pri rýchlosti okolo 90-100 auto jemne vibruje. ALE iba na 5stupni. 1, 2, 3, 4, všetko ok.. plynule, bez trhania.. a aj 5st hodí plynule, ale jemne vibruje auto. Pokiaľ uberiem plyn - prestane. Pokiaľ pridávam - vibruje, ale pri vyššej rýchlosti to nerobí. Napríklad ked v 120km rýchlosti pridám/uberiem - nerobí to. Takisto to nerobí ani pri menšej rýchlosti na 5st. Ako keby to robilo iba v určitej rýchlosti a záťaži. Netrasie to do volantu - to by som hľadal chybu niekde v diskoch prípadne náprave, atd. ALe toto trasie "do prdele".. Je to 3.0d, 2004, olej v prevodovke som osobne menil pred cca 5t. km. Ale robilo to aj predtým. Nie je to nič strašné, vozím sa a čakám že sa to bude zhoršovať. ALe je to diskomfort, Tak by som to vyriešil. Na tachometri je 366xxx ale skutočnosť je vo hviezdach. Nikdy to nemalo ani ťažné zariadenie.
Čo by to mohlo byť? som pripravený aj na repas AT, alebo niečo s tým spojené, alebo by to súviselo s kardanom? Ako skontrolujem ložiská, kríže?