Příspěvek
od hrochado » 14 bře 2019 11:10
Já kupoval na podzim Planara podle toho, jak ho tady všichni chválí.
Přišla krabice, originál zapečetěná z Ruska, všechny nálepky, vše ok, originál balení. Po otevření chyběl tlumič výfuku ... říkám ok, zapomněli to přibalit a volám prodejci, že to chybí, všechno jsem nafotil, prodejce ochotný, že pošle do planaru požadavek a tlumič mi dopošle.
Po zabudování topení do auta a připojení na baterku se zjistilo, že topení ihned po připojení vyhazuje pojistku, po připojení jiného identického topení vše ok, takže kabeláží to není, je to topením.
Volám prodejci, velmi ochotný, ať to teda pošlu zpět. Pošlu to zpět a prodejce mi za 2 dny volá, že jsem mu poslal jiné topení, že to má jiné výrobní číslo, než co mi poslali ... to už se mi začínala otevírat kudla v kapse ... Takže martýrium s prodejcem, který si myslel, že jsem mu poslal na výměnu jiné topení, které podle výrobního čísla bylo prodáno někdy o 2 měsíce dříve na Slovensku ... Prodejce nerozbaluje originál krabice, které přijdou z ruska, pokud k tomu nemá důvod, opíše výrobní číslo z krabice na fakturu a prodá, ale v krabici je topení s jiným výrobním číslem. Mě jako kupujícího samozřejmě nenapadne si zkontrolovat po rozbalení, jestli číslo na topení souhlasí s číslem na krabici/faktuře ... takže vyšetřování, co to má znamenat!!!
Naštěstí to má stále platnou záruku, jen tada už 2 měsíce běží, takže se to poslalo na České zastoupení Planaru do Prahy, kde vyměnili řidicí jednotku a přibalili tlumič výfuku ... celá anabáze proběhla do týdne, takže služby jak co se týká prodejce, tak zastoupení v česku na jedničku.
Jak se ale dostalo do mé krabice topení, které bylo 2 měsíce před prodáno na Slovensku, to do dneška nevím ....
Sám jsem si to vysvětlil asi takto: Na Slovensku někdo koupil topení, bylo vadné, to se může stát. Poslalo se to zpět do Ruska na reklamaci, kde to někdo jen přebalil do jiné krabice a poslal zpět do oběhu, tentokráte do Česka. Jestli úmyslně někdo strčil do krabice vadný kus a ten, co měl být můj teď někomu jezdí v Gazíku, nebo to jestli to bylo neúmyslné, to už je asi jedno.
Topení topí, ale pár nervů to chtělo!!!
2023 LC 78 – Troopyna
ex 2003 D2 Td5 – Offina
ex 2004 Freelander TD4 – Edoušek