S tím DPH to může být ještě složitější - dnes mi volal bývalý kolega, že to zrovna řeší, a účetní jim řekla, že zaplatí i UK DPH a o tu si požádají zpět na konci roku při vyúčtování.

To se mi zdá jako děsnej opruz a pro normální lidi akorát dvojí platba DPH. A to se bavíme o nákupu od UK firmy, při nákupu od UK osoby je to bude o naše DPH dražší.
No jsem zvědavej, jak to vlastně bude fungovat, pokud to bude "jenom" clo, naše DPH a náklady na proclení, tak je to stejné jako z USA, pokud by tam mělo být i UK DPH, tak je to docela rozdíl. Clo většinou problém není, vždy když jsem objednával něco atypického, tak jsem si z celního sazebníku vybral takovou položky, která na to alespoň trošku pasovala a měla clo nejnižší. Celník se kterým jsem to řešil po telefonu z toho byl vždy trošku na prášky, ale nemohl nic. Jednodušší to bylo, když to do sazebníku zařadil už odesílatel.
Větší zábava teď bude s prokazováním původu - pokud to bude z UK, tak tam budou jiné sazby, alespoň dočasně, než když do bude třeba z Indie a z UK jenom přeposlané.
Každopádně jedinej kdo vydělá budou celníci a proclívači.
Na druhou stranu, neházejme flintu do žita, uvidíme, co Brexit udělá s kurzem libry.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo