Td5 automat
Moderátor: Miky_CZ
Re: Td5 automat
zdravím všechny chtěl jsem se zeptat tak jakoby mi hučí převodovka nebo spíše myslím zda by to nemohl dělat měnic podle toho jak přidávám ukázka viz.odkaz https://www.youtube.com/watch?v=S2fyqsMw1-w jenom doufám že to není standartní věc že to tak prostě je u p38 jsem o převodovce ani nevěděl nebylo slyšet nic tohle mě už začíná štvát připadám si jak když jedu ve vysavači olej jsem měnil tak před 1000km a vubec v něm nebyl žádný bordel ani piliny po výměně to trochu ztichlo ale opravdu jen málo
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
tak toto rozhodne normalne neni ,ked si auto kupoval ,tak to nerobilo ? ak sa to neprenasa desi z motora,tak to vyzera fakt na ten menic ked to robi aj na neutrali,experimentovanie bude drahe...chcelo by to niekoho,kto rozumie automatom
právě že to dělalo už když jsem auto kupoval no na motor to určitě nevypadá motor jde pěkně
- hifi
- tel.: 0944542144
- auto: D2 Td5 2004 automat
ak to robi aj na neutral tak to asi prevodovkou nebude. ale neviem ako sa v automate chova menic na neutral. to by chcelo naozaj niekoho kto sa tomu rozumie. no hypoteticky sa ten menic moze kludne tocit stale aj na neutral a az po zaradeni rychlosti a zvyseni otacok zacne roztacat koliska v prevodovke. ak je to tak ze ta cosi aj pri neutrale, tak to nim moze byt. skus dal dole krytku na tom inspekcnom otvore na prevodovke (3 srobiky) a kukni ci sa odtial nieco nevysype, pripadne prekontroluj uchytenie menica na flex plate a zotrvacnik, skus nim pootacat ci nebude vydavat zvuky, alebo aspon poobservuj ci sa toci aj pri neutrale.
Peter
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
Skôr než dáš do pohybu čelusť, uisti sa či máš zapnutý mozok. Keď hlava rozmýšla, ruky sa len hrajú.
G4 LE , Ashcroft HD TC , Ashcroft HD flexplate , Kokesek re-map , de-EGR , 2" lift
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Vzhledem k tomu, že mezi měničem a motorem není nic jako spojka, tak pokud se motor točí, tak se točí i měnič.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
- hifi
MadTom píše:Vzhledem k tomu, že mezi měničem a motorem není nic jako spojka, tak pokud se motor točí, tak se točí i měnič.

Peter
tak dneska když jsem jel prahu a zpátky tak jsem si všiml že to hučení mění zvuk i když budu třeba mírně točit volantem ze strany na stranu https://www.youtube.com/watch?v=ch8Tc5hvGVI a jeste jedno https://www.youtube.com/watch?v=1YBPoo9FqNM na menic jsem tim otvorem koukal tam neni nic vidět krom že trochu teče simering na motoru 

-
Shoď řemen na motoru a zkus to opatrně projet - krátce. Nepůjde ti chlazení (vodní pumpa) a servopumpa pro řízení. Pokud se zvuk změní, tak to převodovkou není. A jinak když budeš mít dole řemen, tak rukou zatočit všemi kladkami a řemenicemi, jestli některá nemá načaté ložisko.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
madtome mel jsi pravdu jako vždy ted jsem chodil řemen a ani žádný zvuk není slyšet tak jsem skusil zatočit vším co de servo a ace to se moc netočí setrvačností ma to odpor ale sustí dost to kam se sroubuje vrtule chlazení tam bych vydel chybu
-
Servo a ACE se setrvačností točit nebudou, otáčením čerpají olej, takže je to bude brzdit.
Co se týče vrtule a jejího ložiska, tak se dá vyměnit, už jsem to dělal. Kdysi to tady dával i s fotkama přípravku Miloš.
Kromě ložiska vrtule, jsem měnil i ložisko ve spojce klimakompresoru a v napínací kladce. Je to 4 roky a funguje to.
Co se týče vrtule a jejího ložiska, tak se dá vyměnit, už jsem to dělal. Kdysi to tady dával i s fotkama přípravku Miloš.
Kromě ložiska vrtule, jsem měnil i ložisko ve spojce klimakompresoru a v napínací kladce. Je to 4 roky a funguje to.
jen se zeptam to se musí určitě schodit ty přední prsa co na autě to nepujde
-
Ne ne, dělal jsem to na autě. Proto jsem psal, že Miloš k tomu dával i fotky. Akorát to chtělo nějaké přípravky - ty mi tehdy Miloš půjčil, ale není to výrobně nic složitého.
tak lozisko jsem vyndal zmeril a ted je tu otazka jak ho zase nalisovat spatky kdyz tam moc mista není
... ťuk ťuk ťuk kladivkom po obvode vonkajsieho kruzku.peti78 píše:tak lozisko jsem vyndal zmeril a ted je tu otazka jak ho zase nalisovat spatky kdyz tam moc mista není
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
no moc místa tam na tukání není když tam je chladič
dekuju
... kladivkom mozes tukat aj bokom... robil som to niekolkokrat ale ak mas chut kludne vypust vodu a demontuj chladice.peti78 píše:no moc místa tam na tukání není když tam je chladič
LR Defender Td5 110SW po "prestavbe" a pred "prestavbou".
- Balú
- tel.: +421903775011
- auto: LR DII 2003
teplovzdusnou pistolou poriadne nahriat prirubu loziska,poriadne ho zalozit a pojde tam skoro samo,len to chce byt trosku sikovny 

- hifi

Peter