Jo, máš pravdu, také jsem Dědkem ještě nic tak zběsilého nepodniknul. Oproti loňské cestě z Ostrovů, kdy jsem si Dědka koupil a po ose přivezl, mám ale velkou výhodu spočívající v tom, že znám technický stav svého auta, za druhé jede nás víc a můžeme si pomoci v krizových situacích (vážně je nechci přivolávat

) a za třetí jede Kryten. Loni jsem se leknul pokaždé, když se odněkud ozval nějaký nepatřičný zvuk, děsil mě budík teploty motoru, který na dálnici v těch vedrech pořád lezl do červeného (díky neoriginálnímu motoru není dobře nakalibrován, takže ukazuje víc

), stejně jako střílení do výfuku od půlky Německa (špatné těsnění pod parohy sání a výfuku, nefunkční elektro-ventily na Weberovi), což se v důsledku podařilo opravit až po posledním WM a najezdil jsem s touto závadou dalších několik stovek, spíš tisíc mil. Tehdy mě ještě znervózňovalo odkapávání oleje z různých míst podvozku, protože jsem nevěděl, že pokud z Dědka neteče olej, znamená to, že tam žádný není...

Jinak zadní poloosy mám náhradní, tak je beru s sebou, Kryten říkal, že vezme do foroty nějaké to ložisko a další potřebné drobné součástky, takže se myslím nemáme čeho bát. Musím to zaklepat, ale kromě netěsnícího gufera v pravém zadním kole, jede teď můj Dědek naprosto perfektně a dělá mi radost. Určitě se už na Land's End a hlavně na S2C International Rally těší, vždyť kde jinde potká tolik nových kamarádů!
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250