a když dáš zpátky ty klasické žárovičky místo LEDek, tak to funguje normálně, nebo to dělá taky? sorry, že se ptám na možná úplně jasnou věc, ale víš jak...Wobl píše: 14 led 2022 14:21 Hosi poradte, uz jsem zkusil milion veci a nic. Vymenil jsem na defu 300tdi v palubce podsviceni budiku za ledky. Budiky (teplota vody a palivomer) jsem dal zpatky, zapojil a oba po otoceni klicem vyjedou na max. Promeril jsem odpor cidla na domecku termostatu a dava spravny hodnoty. Budik jsem vyndal, pripojil k nemu novy cidlo a to taky dava spravnej odpor. Ve chvili kdy na budik pripojim 12v, tak rafika jede vzhuru. Mel jsem vsechno zapojeny i mimo auto a dela to porad (+ z baterky na budik, uzemneni z baterky na budik a kabel z cidla na budik). Nasel jsem, ze tohle se deje, kdyz je cidlo spatne uzemneny, ale to neni tenhle pripad. Navic mam takovej pocit, ze to dela i ten budik na palivo, ale tam je to nejisty, nevim kolik je v nadrzi nafty:)
Taky jsem zkoušel LEDkový tunning přístrojovky (teda u budíků se moc neosvědčil), ale v takové drama se to nezměnilo. Přitom to vrabčí hnízdo za kapličkou 300vky přímo vybízí k elektro dobrodružstvím. Ty budíky mají přívod koster ze společného konektoru za kapličkou, ale když Ti to nejde ani na stole ?? Ta kostra je tam přes tu úchytovou klemu budíku, to by se musel jedině ztratit kontakt uvnitř měřidla.Wobl píše: 14 led 2022 14:21 Hosi poradte, uz jsem zkusil milion veci a nic. Vymenil jsem na defu 300tdi v palubce podsviceni budiku za ledky. Budiky (teplota vody a palivomer) jsem dal zpatky, zapojil a oba po otoceni klicem vyjedou na max. Promeril jsem odpor cidla na domecku termostatu a dava spravny hodnoty. Budik jsem vyndal, pripojil k nemu novy cidlo a to taky dava spravnej odpor. Ve chvili kdy na budik pripojim 12v, tak rafika jede vzhuru. Mel jsem vsechno zapojeny i mimo auto a dela to porad (+ z baterky na budik, uzemneni z baterky na budik a kabel z cidla na budik). Nasel jsem, ze tohle se deje, kdyz je cidlo spatne uzemneny, ale to neni tenhle pripad. Navic mam takovej pocit, ze to dela i ten budik na palivo, ale tam je to nejisty, nevim kolik je v nadrzi nafty:)
Takovej blbej dotaz - a kostru čidla jsi měl zapojenou kam ?Wobl píše: 14 led 2022 14:21 Mel jsem vsechno zapojeny i mimo auto a dela to porad (+ z baterky na budik, uzemneni z baterky na budik a kabel z cidla na budik)