Freelander vybijeni baterie
Moderátor: Safraporte
Freelander vybijeni baterie
Ahoj kluci,
mam dotaz, ten muj novy mazlik me zlobi s baterii, jednou nas junior nechal rozsvicene zadni vnitrni osvetleni 5 hodin a baterka se uplne vybila a dnes jsem zaparkovala v praci do garaze a uz se nerozjel. Auto ma najeto necelych 40 tis. Mate s tim nejakou zkusenost? Ted necham akumulator zmerit, dobit a jestli na tom je spatne posleze vymenit v zaruce. Nicmene budu rada za Vase zkusenosti. Z Budejovic zdravi Monika
mam dotaz, ten muj novy mazlik me zlobi s baterii, jednou nas junior nechal rozsvicene zadni vnitrni osvetleni 5 hodin a baterka se uplne vybila a dnes jsem zaparkovala v praci do garaze a uz se nerozjel. Auto ma najeto necelych 40 tis. Mate s tim nejakou zkusenost? Ted necham akumulator zmerit, dobit a jestli na tom je spatne posleze vymenit v zaruce. Nicmene budu rada za Vase zkusenosti. Z Budejovic zdravi Monika
- Kolda.o
- Kontaktovat uživatele:
Re: Freelander vybijeni baterie
no vida - zazil jsem neco podobneho - kdyz jsem prijel kolem pulnoci na moravu neprobehl jsem kolem auta a nevsiml si ze porad bezi klimatiace. Lepe receno bylo utavene rele kompresoru klimatizace - tzn ze ta se nevypla a kraasne vymlatila baterkumoni píše:Ahoj kluci,
tudiz moje rada - nabit baterii a kontrolovat jestli nekde nezustalo neco bezet. Muze to byt klidne i spatne zapojene nove koupene autoradio

- Admin
- Admin fóra
- tel.: +420 777 883 488
- Kontaktovat uživatele:
Re: Freelander vybijeni baterie
Dát nabít, a pokud se to bude opakovat, tak nechat proměřit v LR servisu. Na baterii se záruka také vztahuje, takže potom nechat vyměnit za novou.moni píše:Ahoj kluci,
vesele hratky s Frree :-)
Ahoj kluci,
diky za rady. Toz dojela jsem do servisu, baterka je ok, jen pry potrebuje pres noc nabit. To jsme udelali, ale predstavte si, ze ten chytrolin si na to konto sam stahnul (asi tim sokem s baterkou?) to zadni okno u kufru! Priznavam ze to uz jsem byla mirne na odvoz, kdyz totiz ma Free N1, ma nejak zablokovane stahovani zadniho okna a co ja tady na Jihu s dirou do kufru, jediny nejblizsi servis cca 100 km v Rakousku? No nakonec muj kamarad Vlada, co ma Discovery vykoumal, ze prachjednoduse to jde nahoru za pouziti klicku!!! (to kdyby se Vam to taky nekdy stalo). Takze baterka zatim ok, uvidime jak se bude citit za par dnu. Mejte se vsichni pekne, moni
PS myslim ze me heslo dne je - Freelander JE zalezitost srdce, ale pevne nervy se dost hodi
diky za rady. Toz dojela jsem do servisu, baterka je ok, jen pry potrebuje pres noc nabit. To jsme udelali, ale predstavte si, ze ten chytrolin si na to konto sam stahnul (asi tim sokem s baterkou?) to zadni okno u kufru! Priznavam ze to uz jsem byla mirne na odvoz, kdyz totiz ma Free N1, ma nejak zablokovane stahovani zadniho okna a co ja tady na Jihu s dirou do kufru, jediny nejblizsi servis cca 100 km v Rakousku? No nakonec muj kamarad Vlada, co ma Discovery vykoumal, ze prachjednoduse to jde nahoru za pouziti klicku!!! (to kdyby se Vam to taky nekdy stalo). Takze baterka zatim ok, uvidime jak se bude citit za par dnu. Mejte se vsichni pekne, moni
PS myslim ze me heslo dne je - Freelander JE zalezitost srdce, ale pevne nervy se dost hodi

Re: vesele hratky s Frree :-)
Moni, čéče bez "hacku a carek" se to čte o poznání déle. To je postižení lingvistů co komunikují ve zmrzačených jazycích......

- Kolda.o
- Kontaktovat uživatele:
nechte ji zitSam píše:Moni, čéče bez "hacku a carek" se to čte o poznání déle. To je postižení lingvistů co komunikují ve zmrzačených jazycích......

je tu vic lidi kterym horni rada klavesnice nic nerika

Sakra snad se tady nepopereme kvůli tomu, že tu máme jednu květinku

- Kolda.o
- Kontaktovat uživatele:
verim ze prat se nebudemSam píše:Sakra snad se tady nepopereme kvůli tomu, že tu máme jednu květinku![]()
![]()

Co se týče neopakovatelných zážitků se stahováním zadních oken, tak se už tu někde o nich diskutovalo. Pokusím se to tedy znovu shrnout: - zadní okno samovolně sjíždí nejen po odpojení baterie, ale hlavně v případě, že mu cokoliv vadí v cestě. Tj. pokud se ho něco dotýká, pokud něco na okno, nebo na dveře tlačí a pak asi v dalších x nevysvětlitelných případech. Obzvlášť libová situace nastane v zimním období, kdy okno přimrzne k tomu těsnění, co je kolem dokola. To nejdříve nejdou zadní dveře vůbec otevřít, pak okno sjede do útrob zadních dveří a nahoru se nevrátí, jelikož v pohybu mu brání ta námraza, co je na něm.... Zadní okno je prostě taková technická lahůdka, škoda jen, že majitelé nových Freelanderů II jsou toho ušetřeni. Jinak zadní okno se má standardně ovládat následovně: - pohyb dolů zajistí kolébkový spínač na středovém panelu v kabině, nebo zmáčknutí na cca 3-5 sec. tlačítka otevírání na dálkovém ovladači, pohyb nahoru zajistí opět kolébkový spínač na středovém panelu v kabině, nebo alternativně strčení klíče do zámku zadních dveří a pootočením doprava. Klíč však musí být otočen doprava až do úplného vyjetí zadního okna, jinak zadní okno sjede opět dolů.
Freelandering - stav duše
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Tak se hlasim k tem postizenym, a to dobrovolne, doufam, ze na to bude prihlizenoKolda.o píše:nechte ji zitSam píše:Moni, čéče bez "hacku a carek" se to čte o poznání déle. To je postižení lingvistů co komunikují ve zmrzačených jazycích......![]()

Jinak na ty zazitky se zadim oknem v zime jsem docela zvedav, doufam, ze to nebude tak hrozny. Ono nechat nekde auto s oknem dole v nasich koncinach, uf, to si radeji ani nepredstavuji

Tak nevím jestli sem netahám nějakou historičnost, ale už v době Škoda Octavia 1957 bylo moudré před zimou namazat všechna gumová těsnění kolem oken a dveří glycerinem. Snad to neublíží i Landymu... PetrHunter píše:Tak se hlasim k tem postizenym, a to dobrovolne, doufam, ze na to bude prihlizenoKolda.o píše: nechte ji zit![]()
Jinak na ty zazitky se zadim oknem v zime jsem docela zvedav, doufam, ze to nebude tak hrozny. Ono nechat nekde auto s oknem dole v nasich koncinach, uf, to si radeji ani nepredstavuji
Landy je pro fandy !!!
a to je dobry napad, akorat nevim cim ho namazat v lete, aby se mu to nestalo stejne
, je to tedy divoch, ten muj Free. Jsem zvedava, co bude dal, nicmene samozrejme ocekavam jen to nejlepsi
Kazdopadne kabely radeji jsem zakoupila a vozim je pro jistotu stale sebou. No clovek nikdy nevi ze? Mejte se krasne, moni

Ani glycerin, ani silikon nepomůže. Možná jsem to ne zcela přesně popsal. Když sněží, tak sníh krásně napadá do prostoru mezi zadní rezervu a zadní sklo, přičemž za vydatné pomoci zadního stěrače tam zůstane. Ten sníh pak přes noc pěkně umrzne, škrabkou ho jen tak neodstraníš ( u mne stačí zapomenutá umrzlá kapka na skle ) a hned nastane výše popsaný problém. K tomu stěrači se váže i možný další problém, když přimrzne, tak pokud se spustí, tak se ulomí. Přestože jsem si na toto dával pozor, tak se mne to stalo v momentě, když jsem jel ve sněhu, měl jsem puštěné stěrače, pak jsem zařadil zpátečku a automaticky se spustil/ulomil zadní stěrač. V servisu jsem se pak potkal s vícero podobně postiženými. Takže k té zimě: před jízdou vše pečlivě nechat odmrznout, stěrače odtrhnout a zadní sklo dokonale vyčistit - procedura tak na 5 minut.
Freelandering - stav duše
Já to myslel také vážně, i když to tak nevyznělo.Petr píše: .....To jsem tomu jak tak koukám asi dal.... Já to myslel s glycerínem dobře !!! ( Doufám, že se ještě pořád diskutuje o autech ???!!!![]()
![]()
Petr

Když si mažeš glycerinem gumové těsnění, tak udržuješ gumu ve vláčném stavu

Glycerol (chemicky je to trojsytný alkohol) používá se zejména jako přísada v hydratačních krémech a mýdlech, léčivech, žvýkačkách, pastách, barvivech a výbušninách, též při výrobě bezvodého ethanolu pro odstranění příměsi vody. Je součástí nemrznoucích směsí, většinou v kombinaci s ethylenglykolem. V potravinářském průmyslu se užívá jako přísada pro úpravu nápojů a méně kvalitních vín. Jako součást potravin má označení E 422. V lékařství se užívá při zácpách ke změkčení stolice ve formě glycerinových čípků nebo jako součást klystýrů.
Koupit se dá třeba zde:
http://www.tipa.eu/DetailPage.asp?dpg=53057&print
Ještě poznámka k oblíbeným olejům typu WD40 - jejich čistící složky jsou agresivní vůči gumě a plastům (způsobují jejich zpuchření, ztvrdnutí nebo zkřehnutí)