mazanie kardanových krížov
mazanie kardanových krížov
Dnes som chcel premazať kardanové kríže a to sa mi nepodarilo...
Na mazacom lise mám klasickú trojčeľusťovú skľúčidlovú spojku (viď obrázok) a pre ňu je okolo maznice málo miesta, nedá sa tam nasadiť.
Používate na to nejakú špeciálnu spojku?
Na mazacom lise mám klasickú trojčeľusťovú skľúčidlovú spojku (viď obrázok) a pre ňu je okolo maznice málo miesta, nedá sa tam nasadiť.
Používate na to nejakú špeciálnu spojku?
Re: mazanie kardanových krížov
redukce není!Ale neboj, jde to.Musíš otáčet kardanem a hledat to správné místečko.Taky to nechápu.U Td5 vpoho,u Pumy jedna maznice pouze z vrchu.Taky jsem málem sundával kardan,než jsem na to přišel
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Nebo maznicu vyšroubovat, našroubovat delší, namazat a opět prohodit zpět.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Vďaka za rady...
Na prednom kardane sa mi to podarilo, tak ako píše mikihran, keď maznica smeruje nahor, dá sa to tam nasadiť.
Ale na zadnom to nejde vôbec nikde, ani orech malej goly, aby som vyšróboval maznicu a vymenil za dlhšu, tam nezmestím.
Takže kardan pôjde dolu, skúsim dáko vymeniť maznice za dlhšie, a dám ho s nimi vyvážiť, nech mám do budúcna pokoj...
Na prednom kardane sa mi to podarilo, tak ako píše mikihran, keď maznica smeruje nahor, dá sa to tam nasadiť.
Ale na zadnom to nejde vôbec nikde, ani orech malej goly, aby som vyšróboval maznicu a vymenil za dlhšu, tam nezmestím.
Takže kardan pôjde dolu, skúsim dáko vymeniť maznice za dlhšie, a dám ho s nimi vyvážiť, nech mám do budúcna pokoj...
ja som tu hlavicu maznice jednoducho zbrusil z dvoch stran a ide to vsetko krasne
takto to robim aj ja...MadTom píše:Nebo maznicu vyšroubovat, našroubovat delší, namazat a opět prohodit zpět.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
Takto to dělám i já.cicusik píše:ja som tu hlavicu maznice jednoducho zbrusil z dvoch stran a ide to vsetko krasne
Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
- soson
- tel.: +421905917322
- auto: DI 200 TDI
Existuje mazaci lis-dekalamitka, ktora nema paku, ale sa cela tlaci smerom k maznici. Ma malu spicku a zmesti sa v poho. V dobrom vercajch ksefte za asi 15,00€. Velmi sa ponasa na dekalamitku listy na motorovej pile. S.
DI, 250 TDI, proste improvizacia za jazdy...
- soson
- tel.: +421905917322
- auto: DI 200 TDI
To lopik: kardan s novou resp. inou maznicou naozaj nemusis vyvazovat, kedze nase auta dosahuju rychlost kratkeho doletu 120km/h len mimoriadne a aj to len z kopca. S.
DI, 250 TDI, proste improvizacia za jazdy...