Pískanie od kolies
- cibajs
- tel.: 0911 739 593
- auto: RR P38 2,5DSE
Pískanie od kolies
Páni ak viete tak poraďte. Stále mi niečo píska na kolesách. Myslím si, že to majú na svedomí brzdové platničky. Len úplne ľahko položím nohu na brzdu tak to prestane, no po rozobratí bŕzd vyzerá všetko OK. Nemohlo sa to zavzdušniť alebo čo. Platničky majú cca 1 cm hrúbku obloženia. 

- tomashan
- tel.: 0948777096
- auto: RR p38, D2
Re: Pískanie od kolies
mne robilo to iste ked som tam dal lacnejsie nekvalitnejsie platnicky ked som dal kvalitnejsie piskanie zmyzlo
může to být: špatně usazené destičky,nečistota, nebo nevhodnou směsí obložení. Taky jsem to už řešil, variant je víc
.

„Kdokoliv obeznámený s předmětem uzná, že je to jasné selhání.“
- cibajs
Platničky deriem ja asi 6000km a nerobilo to. Rozobral som to a očistil. Robí to menej, ale robí. 

- tomashan
- tel.: 0948777096
- auto: RR p38, D2
myslim si ze to piskanie je sposobene trenim a tym padom by som stavil na tie platnicky pripadne kotuce ale skor tie platnicky mozno sa dostali do stadia kde uz je nekvalitnejsi material a teraz sa to prejavuje
S piskanim to je trosku loteria. Najlepsie skusenosti mam so znoackou Lockhead, ale aj tie si niekedy popisnu. Lockhead ma na platnickach taky plastovy polmesiacik. Potom sa platnicky rozlisuju prava a lava a je potrebne ich namontovat tak ako vravi manual.
Range Rover Classic 3.9V8EFI, plus zopar drobnosti:)
Range Rover P38 2.5TDS
Range Rover P38 2.5TDS
- skritekcrx
- tel.: 777 27 35 35
- auto: RRC
piskani vetsinou odstranim tak ze vsechny stycne plochy kde se desticka dotyka trmenu a pistku namazu vazelinou k tomu urcenou (od ATE) a piskani vzdy prestalo
- cibajs
NO: všetko som rozobral, vyčistil, premazal a píska to stále. Jediné čo som zistil, že mam vybitý gulový čap. Mohlo by to robiť ložisko náboja?
- merlin
- tel.: 602620817
- auto: RRC 2door, RR 4,4
u mě to dělaly vymačkané kotouče. Hlavně groty na vnějším obvodě a na místě u středu brzdného kotouče kde končí, resp. kam dosáhne brzdová destička. Vzal jsem radeko a groty strhnul. Práce na všech kolech tak na půl dne. Pískání přestalo a byl jsem spokojenej.
Jelikož je toto vymačkání příznakem konce životnosti, opět dočasným řešením bylo vyměnit kotouče a destičky na všech kolech ... a zase to nepíská ...
Jelikož je toto vymačkání příznakem konce životnosti, opět dočasným řešením bylo vyměnit kotouče a destičky na všech kolech ... a zase to nepíská ...
RRC 2 door, RR L322 4.4 V8 JAG
Tailored & powered by Merlin
Tailored & powered by Merlin
- cibajs
Ten zvuk je skorej škrípanie ako pískanie a myslím, že to asi nebudú brzdy, lebo keď brzdim tak to neprestane. Robí to v zákrute a potom chvíľu aj keď idem rovno. Už som
z toho na nervy.

Kdy by to bylo na jednom kole tak by to mohl být homokineťák, ale pokud obě kola tak tedy nevim, nevim. Nemáš přihnutý některý štít na kole, že by ti o něco škrtal ?cibajs píše:Ten zvuk je skorej škrípanie ako pískanie a myslím, že to asi nebudú brzdy, lebo keď brzdim tak to neprestane. Robí to v zákrute a potom chvíľu aj keď idem rovno. Už somz toho na nervy.
„Kdokoliv obeznámený s předmětem uzná, že je to jasné selhání.“
- Juri Toy
- tel.: 603338599
- auto: RRC V8,79, D2 98+03
- Kontaktovat uživatele:
Mám zkušenosti se zapadlým kamínkem od kola mezi kotoučem a jeho krytem. Dokáže to pěkně potrápit než na to přijdeš a vydává to přesně takový zvuk. Další možnost je zkontrolovat stav ložisek v nábojích. Pokud jsou málo nebo vůbec namazaná, může to být příčina. Zjisti si jestli to jde opravdu od kol a ne třeba od předního kardanu, diferáku a pod.