Disco 3 problém s IMO
Moderátor: Miky_CZ
Disco 3 problém s IMO
Ahoj
Prosím všechny o radu.LR Discovery 3 HSE r.v.2006 Po výměně baterie v autě (stálo cca 1 hod bez aku) mi nejde nastartovat.Dálkou otevřu bez problémů,po vložení klíče se rozsvítí kontrolky(nerozsvítí se rádio ani středový panel) a po otočení klíčku na start se mi zamyká centrál,startér netočí,pořád bliká červená kontrolka imobilizéru na přístrojovce.Na panelu žádná chybová hláška,z venku je vidět jak problikávají výstražné světla.Auto na diagnostiku do servisu kde vypíše chybový kód: P1621 immobilizer words do not match... druhý klíč nemám,v servise si neví rady.Auto je tím pádem nepojízdné v Českých Budějovicích.
Děkuji za rady
Prosím všechny o radu.LR Discovery 3 HSE r.v.2006 Po výměně baterie v autě (stálo cca 1 hod bez aku) mi nejde nastartovat.Dálkou otevřu bez problémů,po vložení klíče se rozsvítí kontrolky(nerozsvítí se rádio ani středový panel) a po otočení klíčku na start se mi zamyká centrál,startér netočí,pořád bliká červená kontrolka imobilizéru na přístrojovce.Na panelu žádná chybová hláška,z venku je vidět jak problikávají výstražné světla.Auto na diagnostiku do servisu kde vypíše chybový kód: P1621 immobilizer words do not match... druhý klíč nemám,v servise si neví rady.Auto je tím pádem nepojízdné v Českých Budějovicích.
Děkuji za rady
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Disco 3 problém s IMO
S tím ti neporadím, ale v Budějovicích má servis Eliott - http://land-rover.eliott.in/cz/page/709/kontakty.html, tam by měli o LR vědět víc, než klasické "univerzální" servisy.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
TO: MadTom
Kontaktoval jsem ho telefonicky ale žádný návrh jak vyřešit problém jsem nedostal.
Kontaktoval jsem ho telefonicky ale žádný návrh jak vyřešit problém jsem nedostal.
-
No jo, ale on není telefonní poradna, ale servis. A je také možné, že mají plno/dovolenou.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
TO:Mad Tom
Tomu samozřejmě rozumím, spíše jsem čekal odpověď jestli to umí zprovoznit.Auto je v automatu tak to nechci tahat sem a tam.Mám to teď v servisu kdysi autorizovaném na Land Rover a tam to prý už neumí,nemaj přístup přes diagnostiku do IMO.Prej jen autorizovaný servis.Zkusil jsem Dajbych v Praze a tam se mi pak už ani neozvali zpět.
Tomu samozřejmě rozumím, spíše jsem čekal odpověď jestli to umí zprovoznit.Auto je v automatu tak to nechci tahat sem a tam.Mám to teď v servisu kdysi autorizovaném na Land Rover a tam to prý už neumí,nemaj přístup přes diagnostiku do IMO.Prej jen autorizovaný servis.Zkusil jsem Dajbych v Praze a tam se mi pak už ani neozvali zpět.
- Hubert
- tel.: 724878985
- auto: D1 300 TDI, D3 TDV8
- Kontaktovat uživatele:
To je výzva. 

Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
Máte štěstí že jsem tady. Říkají o mě že jsem odborník. :-) Mám málo času, ale na výzvu se čas vždy najde.
-
No nevím, asi tě nepotěším, ale teď před vánocema se do toho nikdo hrnout nebude, respektive to samozřejmě vezmou jako zakázku a reálně na tom možná budou dělat začátkem ledna.
Z popisu toho chybového kódu to tipuju na rozsynchronizovaný imobilizér nebo řídící jednotky v autě jako takové. Nebo některá umřela a teď si to prostě nepovídá.
A s tou diagnostikou a autorizovaným servisem bych taky nebyl moc optimista. Letos cestou z výletu do Rumunska a Moldavska jsem se stavoval za kamarádem na Slovensku v Nových Zámcích - má sice jenom Disco2, ale chtěl nastavit výšku zadních měchů, aby auto stálo rovně. Nejdřív to dal do autorizovaného servisu v Bratislavě, tam mu to po 3 dnech vrátili, že to neumí. Neřekli si o peníze a auto bylo perfektně vypucované. Takže se k tomu servis postavil čelem, ale nezvládnul to. Ono to totiž není jenom o vybavení servisu, ale hlavně o schopnostech servisáků jako takových.
Z popisu toho chybového kódu to tipuju na rozsynchronizovaný imobilizér nebo řídící jednotky v autě jako takové. Nebo některá umřela a teď si to prostě nepovídá.
A s tou diagnostikou a autorizovaným servisem bych taky nebyl moc optimista. Letos cestou z výletu do Rumunska a Moldavska jsem se stavoval za kamarádem na Slovensku v Nových Zámcích - má sice jenom Disco2, ale chtěl nastavit výšku zadních měchů, aby auto stálo rovně. Nejdřív to dal do autorizovaného servisu v Bratislavě, tam mu to po 3 dnech vrátili, že to neumí. Neřekli si o peníze a auto bylo perfektně vypucované. Takže se k tomu servis postavil čelem, ale nezvládnul to. Ono to totiž není jenom o vybavení servisu, ale hlavně o schopnostech servisáků jako takových.
- libovka
- tel.: Jabko
- auto: RR L322
Mě teda nejde do hlavy proč se při startu zamyká centrál. Mě to spiš připada na nějaké podpěti.
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
To je dobrý typlibovka píše:Mě teda nejde do hlavy proč se při startu zamyká centrál. Mě to spiš připada na nějaké podpěti.

Land Rover Discovery 300 Tdi, AUT, ABS, TC, +2", Front TrueTrack, Rear 100%ARB, D3 swap TDV8 3.6
TO: libovka
Aku je nová a zkoušeli jsme i z připojeným boostrem,tak nevím.....Vyzkoušen i tvrdý restart...Taky bez úspěchu.
Aku je nová a zkoušeli jsme i z připojeným boostrem,tak nevím.....Vyzkoušen i tvrdý restart...Taky bez úspěchu.
- Hubert
- Kontaktovat uživatele:
A co kontakty. Oxidace.
TO: Hubert
Na AKU? Jako nové....ani náznak oxidace.
Na AKU? Jako nové....ani náznak oxidace.
-
Nejenom na aku, ale i na kontaktech řídících jednotek, případně na konektorech po cestě.
- libovka
Řádně zkontroluj pojistky. Radio u D3 funguje i bez kličku.
Třeba u D2 když praskne pojistka od zpatečkových světel tak to umi udělat neskutečnou diskotéku.
Třeba u D2 když praskne pojistka od zpatečkových světel tak to umi udělat neskutečnou diskotéku.
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
Jestli jsou na to všichni krátcí , tak mě napadá p. Kučera z Prahy
. Kontakt nemám , ale v každém servisu LR by ho měli znát ( objíždí celou republiku a řeší neřešitelné ) . Na takovéto tipy poruch je borec

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
mi v D3 radio bez klíče v zapalování nefungujelibovka píše:Řádně zkontroluj pojistky. Radio u D3 funguje i bez kličku.

...ale zkontroluj kabelový svazek, co vede do pojistek a relátek vedle baterky, vesele to tam hnije a když jsi dával baterku, mohlo se to pohnout a přerušit.
- libovka
Tak to je divny. U moji D3 radio bez kličku hralo a co mi sem jezdi zakaznici tak jim taky bez kličku radio hraje.Dokonce mi hraje bez kliče i v L322.
Tak problém vyřešen.Miluji elektriku v LR.Dnes 26.12. jsem šel zkusit osobně provést tzv.Tvrdy restart (na doporučení z UK Landrover fóra) sednu do auta a to se tváří jakože se nic neděje a normálně jsem ho nastartoval a projel.Vsechno funguje bez problémů.14 dní si oddechlo a je po problému.Jen se obávám jestli to nebylo tou zimou,dnes je venku +10.Takže zřejmě můžu očekávat že se problém dostaví znova.Každopádně si nechám přidělat druhý klíč kdyby to bylo tím starým,ten čip na IMO je trošku poškozen. Všem děkuji za rady.
Tak a je to tady.Radost předčasně.Dnes jsem ho jel projet a asi po cca 1 hod.ježdění po městě se za jízdy ozvalo cvaknutí zámku dveří (odemkly se),přestaly fungovat blinkry a blikali výstražné světla.Rádio i info panel OK,na palubce žádná hláška o chybě.Auto jsem nechcípal a dojel bez blinkrů k baráku.Zaparkuju vypnu motor a zkusím ho nastartovat znova a zase vše OK.Je možné že nějak blbne klíč od auta? Předává si IMO informace z klíče i za jízdy? Díky za rady.
Ahoj, oživím toto téma. Jak byl tento problém vyřešen ? Mám totiž momentálně stejný problém a už nevím co s tím. Předem díky