Stránka 1 z 1

Defender oprava

Napsal: 12 kvě 2022 12:11
od CloserMango390
Ahoj,


Chtěl bych znát názor někoho, kdo se v tom vyzná, na náklady na náročnost opravy defendra na fotkách. Vím, že z fotek se moc určit nedá, ale chtěl bych vědět, jestli to budou desítky nebo stovky tisíc a jak moc dostupné jsou v současnosti díly. Předpokládejme, že motor je ok, i když tam něco chybí a že rám je tak ok. Dveře jsou v pořádku jen u spolujezdce.

Auto není moje a ani neznám podrobnosti nehody.

Re: Defender oprava

Napsal: 12 kvě 2022 12:12
od CloserMango390
Další fotky

Re: Defender oprava

Napsal: 12 kvě 2022 12:22
od VencaZE
Ahoj,
abys to dal dohromady a k nějak to vypadalo, tak to budou statisíce.
Dostupnost karosářských dílů nic moc. Nový jsou drahý, čeká se týdny. Použitých a použitelných karosářských dílů na Defendery tady v cz taky moc není.
Běžné spotřební díly jsou dostupné relativně bez problémů.
V.

Re: Defender oprava

Napsal: 12 kvě 2022 12:38
od teslo
CloserMango390 píše: 12 kvě 2022 12:11 Auto není moje a ani neznám podrobnosti nehody.
Asi im nanho nieco padlo (mozno strom/stlp?). Malo to vnutornu klietku, takze ked to dopadlo takto, tak ram neviem neviem...

Re: Defender oprava

Napsal: 12 kvě 2022 12:42
od CloserMango390
Díky, za potvrzení toho, co mi říkal automechanik.

Asi na to spadnul strom nebo se to v prudkým bočním svahu převrátilo na strom, ale oficiálně nevím, co se s tím stalo.

Re: Defender oprava

Napsal: 12 kvě 2022 12:46
od jareku
No a podle značky to je armádní vozidlo no a to by se jen tak nedalo přihlásit na standardní bílé značky... nebo mne někdo opravte...

Re: Defender oprava

Napsal: 12 kvě 2022 12:49
od CloserMango390
Dá se to přihlásit. Dávají k tomu většinou malý techničák a pokud ne, tak se dá požádat vojenskou policii o nějaký potvrzení na základě kterýho se to přihlásí.

Re: Defender oprava

Napsal: 12 kvě 2022 13:18
od MadTom
Jak už tu zaznělo - dveře starší neseženeš, protože jsou všechny sežrané korozí. Ostatní karosářské díly také běžně dostupné nejsou, protože Defendery se tak často nevrakují, jednak jich je relativně málo a hlavně si to lidi dost drží jako "hračky". Ne že by to nešlo, Defender je takové skládačka, něco jako merkur. Většina dílů (kromě rámu a motoru) se dá odnést i v jednom člověku ale otázkou je za kolik, a co z toho vlastně má vzniknout. Právě protože je to skládačka, tak možností je vždy dost. A hlavně, když se to rozebere, tak se najde fůra malých drobností, které přerostou klidně do něčeho velkého.
Velmi zajímavá je ta informace o možnosti přihlášení na normální značky - víš o tom něco víc?
A na okraj - kolika místné to je a kolika místné by to mělo být po rekonstrukci? Ono je celkem rozdíl 2 místa nebo 9 míst.

Re: Defender oprava

Napsal: 12 kvě 2022 13:30
od CloserMango390
To přihlášení je informace přímo od armády. Ve veřejný soutěží koupíš obálkovou metodou auto. Při převzetí dostaneš malý techničák. S tím a kupní smlouvou půjdeš na registr a přihlásíš to. Pokud to techničák nemá, tak se musí požádat VP o výpis z registru vozidel ozbrojených sil České republiky a případně technický popis u dodavatele a pak se to přihlásí. Zatím jsem to nikdy nedělal, ale teoreticky to tak funguje.

Tohle má 8+1 míst a zatím jsem neuvažoval co z toho udělat, protože mně zajímala cena opravy. Nejspíš do toho ani nepůjdu.

Re: Defender oprava

Napsal: 13 kvě 2022 00:47
od Kokesek
zeptej se člena fóra Eliotta ten bude vědět co stím ...