Zdravím, mám takový nápad. Co kdybych udělal místo ložisek v gumě co drží viskospojku nové domečky s ložiskem na pevno. Mám na mysli uložení bez silembloku.
Má s tím někdo zkušenosti?
Ložisko kardanu
Moderátor: Safraporte
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Re: Ložisko kardanu
V lepší případě se bude jenom do karoserie přenášet hluk a vibrace od celého pohonného ústrojí, v horším dojde k poškození kardanu a/nebo jeho připojení do převodovky/diferenciálu - kardan když se otáčí, tak není stabilně v jedné ose, ale mírně se pohybuje, a to právě umožňuje to uložení v gumě. Když tam tahle možnost pohybu nebude, tak to bude muset uhnout jinde. Dále potom se hýbe náprava proti zbytku auta převodovka proti zbytku auta.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
Zach píše: 13 čer 2024 09:08 Zdravím, mám takový nápad. Co kdybych udělal místo ložisek v gumě co drží viskospojku nové domečky s ložiskem na pevno. Mám na mysli uložení bez silembloku.
Má s tím někdo zkušenosti?

Největší škody na autě se způsobí dobrými umysly
Jsem nástrojař, udělal bych to hezky zakryté a muselo by to vydržet na věky, relativně zadarmo
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Já bych se potom ptal, proč to tam nedali při výrobě, ale dávali tam nějakou gumovou vymyšlenost. A s tím "navěky" bych byl u věcí na podvozku, kde na to stříká voda a bahno taky velmi opatrnej. Není lepší koupit pořádný díl? Tedy to co tam patří v kvalitním provedení? Různé druho a třeti-výroby mohou být hezké jenom cenou, bohužel. Podíval bych se, jak dlouho tam vydržel originál z výroby.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
-
OK, pust se do toho. Jasně že to vydrží pak na věky , ale kastle shnijeZach píše: 13 čer 2024 09:35 Jsem nástrojař, udělal bych to hezky zakryté a muselo by to vydržet na věky, relativně zadarmo

Největší škody na autě se způsobí dobrými umysly