Disco 300tdi - kolísání teploty, únik oleje - něco je špatně

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
bitovod
Kontaktovat uživatele:

Disco 300tdi - kolísání teploty, únik oleje - něco je špatně

#1 Příspěvek od bitovod » 13 říj 2009 18:35

Mám Disco I 300tdi, automat a poslední dny se mi děly divný věci - auto se po studeném startu normálně rozehřálo (na obvyklé vzdálenosti, teploměr zhruba do poloviny stupnice, tak jako 3 roky zpět každý den), potud OK, ale pak začala teplota na teploměru klesat a tak různě kolísala mezi spodní třetinou a čtvrtinou.

Současně s tím jsem měl dojem, že je auto ještě línější než obvykle a motor jde o něco tvrději. Obvykle se teplota vracela změt na tu půlku stupnice, ale dneska (musel jsem vyjet docela nutně) se držela zase někde mezi spodní čtvrtinou a třetinou. Navíc když jsem zaparkoval, vypadalo to, že masivně ztrácím olej :(

Ona je to olejnička normálně, ale dneska už se mi to zdálo nějak víc než je rozumné (hladinu oleje jsem ale nezkontroloval, k tomu se dostanu až zítra, teď nebyl čas)

Nemáte někdo tip? Navíc jsem docela bez koruny a na autě závislej, to je ta nejblbější možná kombinace, jinak by to samozřejmě řešil servis.

bahnak
auto: jen D1

Re: Disco 300tdi - kolísání teploty, únik oleje - něco je špatně

#2 Příspěvek od bahnak » 14 říj 2009 22:00

Tak to maš asi rozbyte :x .takhle se to neda řict co tomu je.To se sti chce svest a podivat se. :shock:

Odpovědět