Kardan
Moderátor: Safraporte
jede uplně normalka a ja jsem s tím taky jezdil vysral se mi za ird taen kloub a roztržena prachovka auto jede lehce jak normalní osobak a spotřeba asi o 2 litry menš škoda že se free nechová jako bez kardanu mě se jezdi bez líp,ale jen když nepadá snih pak je to na nic no nic neboj se ho vymontovat
Ahoj
Já jsem se včera otáčel na asfaltu a zjistil jsem že mě tam taky něco klepe o podlahu,chci vyměnit viskospojku a ten přední silentblok kardanu,stejně jsem to měl v plánu udělat.Testoval jsem viskospojku pootáčením kola to funguje normálně ale stejně v zatáčkách drne jako prase.
jsem opravdu zvědavej,co bude dělat nová VS,
Já jsem se včera otáčel na asfaltu a zjistil jsem že mě tam taky něco klepe o podlahu,chci vyměnit viskospojku a ten přední silentblok kardanu,stejně jsem to měl v plánu udělat.Testoval jsem viskospojku pootáčením kola to funguje normálně ale stejně v zatáčkách drne jako prase.

FREE 1,8i r.99
Re: Kardan
Presiel som zodpovedne cele forum ale nenasiel som spolahlivu odpoved na moju otazku.
Demontoval som zadny diel kardanu,visko a predny diel do IRD ostal nahodeny.
Pri rozbehu sa mi ozve od motora alebo od IRD taky zvlastny zvuk...hukot...ktory pretrvava do cca 10km rychlosti,potom sam zmizne.
To iste sa ozve pri dobrzdovani motorom pri rychlosti pod 10km.
Je to bezne alebo je to nebezpecny stav pre IRD?Caka ma cesta na dovolenku a nerad by som ostal niekde z rozmlatenou prevodovkou.Cistal som o ulozeniach hriadeli v IRD,ale som akysi zmeteny.
Vopred dakujem za odpovede.
Demontoval som zadny diel kardanu,visko a predny diel do IRD ostal nahodeny.
Pri rozbehu sa mi ozve od motora alebo od IRD taky zvlastny zvuk...hukot...ktory pretrvava do cca 10km rychlosti,potom sam zmizne.
To iste sa ozve pri dobrzdovani motorom pri rychlosti pod 10km.
Je to bezne alebo je to nebezpecny stav pre IRD?Caka ma cesta na dovolenku a nerad by som ostal niekde z rozmlatenou prevodovkou.Cistal som o ulozeniach hriadeli v IRD,ale som akysi zmeteny.
Vopred dakujem za odpovede.
mam to takto isto odmontovane a nevydava to ziadne zvuky. ale ked som zhodil cely kardan aj s visko. tak mi viac rezonovalo v IRD.
nemas nahodou vybity ten klb v predu na kardane hned za IRD?
nemas nahodou vybity ten klb v predu na kardane hned za IRD?
To som neskusal....vyskusam.Ono sa to prejavuje len ojedinele,pri nizkej rychlost a bud pri rozjazde alebo pri dobrzdovani.
Aj tak dakujem za nazor.
Aj tak dakujem za nazor.
Vyměnil jsem diferák, hučení zmizelo. Za čas se objevilo další zepředu. Nechal jsem vyměnit ložiska v IRD, hučelo dál. Tak šla na výměnu viskóza, a je konečně klid... Asi nějaké ložisko jejího uložení. Ale stejně už byla v pr...li
...ale těch peněz