TC, ABS

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
Karab

TC, ABS

#1 Příspěvek od Karab » 30 bře 2007 21:38

Chcel by som poprosit o radu tych co maju vecsie skusenosti s free.
Niekedy sa mi stane, ze mi pri parkovani do garaze, ked musim stocit cely rejt a prejst cez chodnik, zasvieti kontrolka TC, ABS, a oranzova kontrolka na ktorej je auto zo svahu s vykricnikom, pritom mam pocit, akoby zadna naprava isla smykom. :shock: :shock:
Vie mi to niekto vysvetlit, :Sorry: :Sorry:

ALF
Kontaktovat uživatele:

Re: TC, ABS

#2 Příspěvek od ALF » 31 bře 2007 12:41

Karab píše:Chcel by som poprosit o radu tych co maju vecsie skusenosti s free.
Niekedy sa mi stane, ze mi pri parkovani do garaze, ked musim stocit cely rejt a prejst cez chodnik, zasvieti kontrolka TC, ABS, a oranzova kontrolka na ktorej je auto zo svahu s vykricnikom, pritom mam pocit, akoby zadna naprava isla smykom. :shock: :shock:
ČaOFF,mně se rozsvítí TC systém,když zatočím plný rejd a přejíždím nerovnost na pozemku. To je podle mne normální,protože se třeba jen kousek protočí kolo a hned sepne TC. Nevšiml jsem si však,že by mi u toho svítil i HDC. Admine,poraď. Karab už začíná být nakažený tou infekcí a potřebuje vakcínu Landroveris penicilinus. :lol: ALF

Karab

#3 Příspěvek od Karab » 31 bře 2007 13:03

Ono mi to ostalo svietit , a po vypnuti motora zhaslo HDC a ostali svietit ABC, a TC tie mi zhasli az ked som sa pohol

ALF
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ALF » 31 bře 2007 13:16

Karab píše:Ono mi to ostalo svietit , a po vypnuti motora zhaslo HDC a ostali svietit ABC, a TC tie mi zhasli az ked som sa pohol
To už je spíš na admina,já jen napsal svou zkušenost. On nebo Libor Ti určitě poradí. Určitě to budeš mít OK ALF

Libor

#5 Příspěvek od Libor » 31 bře 2007 22:23

TO ŽE SE TI ROZSVITI TC PRI PLNEM REJDU ZNAMENA ZE SE TI PROTOCILO BYT NEPATRNE ZADNI KOLO.TO ŽE SE TI ALE ROZSVITI ABS A HDC JE UZ PROBLEM ELEKTRONIKY!TO ZE SE TI ZDA ZE NA MALEM POLOMERU JDE JAKOBY AUTO SMYKEM JE DIKY TOMU ZE FREE. NEMA CENTRALNI DIF.ALE VISKOZNI SPOJKU KTERA JE NASTAVENA DOST NA TVRDO UZ OD VYROBCE ALE NIC SE TI TYM NEPOKAZI TAKZE BUD V KLIDU.

De Lite
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od De Lite » 01 dub 2007 08:30

Oranžová kontrolka auta ze svahu ( HDC ) znamená, že nemůžeš zapnout HDC. Když nemůžeš spustit HDC, tak je většinou problém s brzdami. Mě se to někdy taktéž oranžově rozsvítí, většinou to bývá po nějakém dlouhém teréním sjezdu, kde dlouho stojím na brzdách. Dle mého to má spojitost s ohřátím brzd, protože když mi vychladnou, tak to opět funguje. Co se týče rozsvícení ABS, tak to prostě značí, že ABS nefunguje - pravděpodobně špatné čidlo ABS. Kontrolka TC Ti svítí předpokládám oranžově. Když svítí oranžově, tak se spustil TC ( track control - kontrola prokluzu kol ).
Freelandering - stav duše

Karab

#7 Příspěvek od Karab » 01 dub 2007 08:31

vcera som sa bol previest, u nas po Slanskych vrchoch, ked to niekto pozna, a vsetko šlo OK, ale je neuveritelne kde som s free az dosiel, skoda ze som nemal fotak boli by to nadherne fotky. :D

ALF
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ALF » 01 dub 2007 08:36

Karab píše:vcera som sa bol previest, u nas po Slanskych vrchoch, ked to niekto pozna, a vsetko šlo OK, ale je neuveritelne kde som s free az dosiel, skoda ze som nemal fotak boli by to nadherne fotky. :D
ČaOFF,si ho dostal(virusa). Vidíš a ani to dlouho netrvalo.Tak vítej mezi poznamenanými na ostrově Dr.Landrovera.ALF

Karab

#9 Příspěvek od Karab » 01 dub 2007 08:40

De Lite píše:Oranžová kontrolka auta ze svahu ( HDC ) znamená, že nemůžeš zapnout HDC. Když nemůžeš spustit HDC, tak je většinou problém s brzdami. Mě se to někdy taktéž oranžově rozsvítí, většinou to bývá po nějakém dlouhém teréním sjezdu, kde dlouho stojím na brzdách. Dle mého to má spojitost s ohřátím brzd, protože když mi vychladnou, tak to opět funguje. Co se týče rozsvícení ABS, tak to prostě značí, že ABS nefunguje - pravděpodobně špatné čidlo ABS. Kontrolka TC Ti svítí předpokládám oranžově. Když svítí oranžově, tak se spustil TC ( track control - kontrola prokluzu kol ).
No zrejme mas pravdu teraz si spominam ze ked som vysiel z auta otvorit branu citil som zapach prehriatych brzd a vtedy mi to aj zasvietilo, ale ako som pisal vcera som to odskusal niekolko krat. Takze dik za objasnenie zahady :Pohoda:

vlabar

#10 Příspěvek od vlabar » 01 dub 2007 10:06

Stava se mi to same. Chtel jsem odpoved z AMT ... pry mam vadne cidlo ABS na jednom zadnim kole. Moc se mi to nezda, ale jinou odpoved jsem nikde nedohledal.

Po vypnuti motoru a znovu nastartovani mi sviti na palubce kontrolka ABS i TC. Po dosazeni tech 10km/h obe zhasnou.

Freelander 2.0 DI · 20TN2 · 72 kW

Škoda Octavia 1.9TDI · AGR · 66 kW
Volvo C70 2.4T · B5244T · 142 kW

Admin
Admin fóra
tel.: +420 777 883 488
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Admin » 05 dub 2007 09:33

vlabar píše:.... po vypnuti motoru a znovu nastartovani mi sviti na palubce kontrolka ABS i TC. Po dosazeni tech 10km/h obe zhasnou.
Na modelech do r.v. 2000 svítí ABS po nastratování každému. Po dosazeni 8km/h má zhasnout.

vlabar

#12 Příspěvek od vlabar » 05 dub 2007 09:52

No jasny, to si nerozumime. Mam problem, ze paklize prudce zabrzdim nebo couvam ci jedu vpred velkym rejdem, rozsviti se mi najednou kontrolky ABS, TC a ORANZ AUTICKO S VYKRICNIKEM.

Vse zustava svitit az do okamziku nez vypnu motor a znovu nastartuji. Pak sviti mimo obvykle ABS i TC, tedy sviti obe dve kontrolky. Zhasnou az po dosazeni rychlosti 8Km/h.

Otazka je, nevi nedo co je opravdova pricina rozsveceni kontrolek ABS, TC, ORANZ AUTICKA ... ?
Admin píše:
vlabar píše:.... po vypnuti motoru a znovu nastartovani mi sviti na palubce kontrolka ABS i TC. Po dosazeni tech 10km/h obe zhasnou.
Na modelech do r.v. 2000 svítí ABS po nastratování každému. Po dosazeni 8km/h má zhasnout.

vlabar

#13 Příspěvek od vlabar » 03 črc 2007 11:16

nikdo nevi ...

Miloš II
tel.: سوني اريكسون
auto: لاند روفر ديسكفري 2
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Miloš II » 03 črc 2007 11:35

vlabar píše:nikdo nevi ...
Problem bude asi v snímači v náboji kola. Zajeď na diagnostku a měli by ti říc který kolo to dělá. MilošII
Kgalagadi Transfrontier Park,Central Kalahari Game Reserve,Hurungwe Safari Area,Charara Safari Area,Mana Pools National Park,Chizarira National Park,Namib-Naukluft National Park,Lower Zambezi National Park

vlabar

#15 Příspěvek od vlabar » 03 črc 2007 12:18

Diky moc. Jedna se o prave zadni kolo ... ted otazka jak se k cidlu dostat ... je to doma resitelne (myslim bez stahovaku atp.)

Admin
Admin fóra
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Admin » 03 črc 2007 21:52

vlabar píše:Diky moc. Jedna se o prave zadni kolo ... ted otazka jak se k cidlu dostat ... je to doma resitelne (myslim bez stahovaku atp.)
Řešitelné to je. Pokud se stím chceš trápit a nakonec mít dobrej pocit z vykonané práce, nebo Freelandra svěřit do péče servisákům. Pak tě to bude stát nějakou kačku.

Svoboda

#17 Příspěvek od Svoboda » 02 pro 2007 17:20

Ahoj, včera se mi stal podobný problém, rozsvítlo se mi TC, ABS, HDC a už to nezhaslo. Ani po vychladnutí brzd. Mám zkusit odpojit baterku pomohlo by to, nemám poblíž žádnou diagnostiku, alespoň o žádné nevím. Jsem z Plzně.

Admin
Admin fóra
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Admin » 03 pro 2007 09:40

Svoboda píše:Ahoj, včera se mi stal podobný problém, rozsvítlo se mi TC, ABS, HDC a už to nezhaslo. Ani po vychladnutí brzd. Mám zkusit odpojit baterku pomohlo by to, nemám poblíž žádnou diagnostiku, alespoň o žádné nevím. Jsem z Plzně.
Odpojení baterie ti asi nepomůže.

Svoboda

#19 Příspěvek od Svoboda » 03 pro 2007 09:58

Nevíš co by mohlo být příčinou????? S tou baterkou mě to jen tak napadlo. Myslýš, že je nevyhnutelná návštěva servisu, nebo bych to zvládl sám.

vlabar

#20 Příspěvek od vlabar » 03 pro 2007 10:39

Svoboda píše:Ahoj, včera se mi stal podobný problém, rozsvítlo se mi TC, ABS, HDC a už to nezhaslo. Ani po vychladnutí brzd. Mám zkusit odpojit baterku pomohlo by to, nemám poblíž žádnou diagnostiku, alespoň o žádné nevím. Jsem z Plzně.
V mem pripade staci vypnout zapalovani a opet nastartovat. Po nastartovani sviti ABS a TC ... po dosazeni tech 7 ci 9 km/hod obe kontrolky zhasnou ...

Odpovědět