Nastaveni jazyka palubniho pocitace aj.

Discovery I, II, III

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Kabtova
tel.: 602314749
auto: Discovery3

Nastaveni jazyka palubniho pocitace aj.

#1 Příspěvek od Kabtova » 06 led 2010 22:52

Dobry den, jsem cerstvou majitelkou Discovery 3 s puvodem z Francie. Otazka zni, zda jde nejak prenastavit "žabožroutštinu", kterou na me mluvi palubni pocitac za anglictinu (v cestinu nedoufam). Jaksi me znervozuji varovne hlasky, kterym za mak nerozumim.

Zaroven mam problem s osvetlenim interieru. To funguje pouze po manualnim zapnuti vypinacu ve stropni casti. Nereaguje na otevreni dveri a nastupovani do temneho vozu v noci neni uplne prijemne.

Poradite, prosim?

OC
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastaveni jazyka palubniho pocitace aj.

#2 Příspěvek od OC » 06 led 2010 23:01

V RR je (a) možno jazyk přepnout pomocí diagnostiky (a nijak jinak), (b) delší přidržení toho tlačítka zapne/vypne automatické osvětlení.

Zda cokoli z toho platí pro Disko netuším. Ale mohlo by.
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

Kabtova

#3 Příspěvek od Kabtova » 06 led 2010 23:03

Pardon, nevim jestli to dobre chapu. Takze jazyk prenastavit jen v servisu? A ktere tlacitko vypne a zapne to osvetleni interieru?

OC
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od OC » 06 led 2010 23:16

No... kdekoli, kde je k mání diagnostika. Což jsou dneska i hodně malé "servisy" (např. Mareda -- ten ji má dávno --, nebo Karel Sláma -- ačkoli tam nevím, jakou diagnostiku má, a jestli zrovna tohle umí, ale měla by). Větší servisy jako třeba Eliott ji mají dávno (ale dalo práci ho k tomu dokopat! :mrgreen:)

Totéž tlačítko, jímž se rozsvěcí a zhasíná, podržet cca 5 sekund. Konsole pípne a řekne "vypnuto/zapnuto" (což tedy v žábožroutštině bude asi dost nesrozumitelné, ale prostě pípne, něco řekne, a od té doby to bude fungovat).

(Opět pro jistotu upozorňuji, že obojí jistě platí pro P38, u DIII je to jen střelba naslepo.)
OC ~ http://www.ocs.cz/oc/RangeRover.html
Insured at Steyr&Mannlicher
Ostatně soudím, že registrace zbraní musí být zrušena: http://ocs.cz/Guns/halbrook/registrace.html

RudaK
tel.: SONY Xperia Z3
auto: D III + D 1

#5 Příspěvek od RudaK » 07 led 2010 07:19

Kabtova píše:Pardon, nevim jestli to dobre chapu. Takze jazyk prenastavit jen v servisu? A ktere tlacitko vypne a zapne to osvetleni interieru?

Jestli je tam navigace,tak se jazyk mění na tom displeji v nastavení ( pozor angličtinu má 3x,jednou anglickou a dvakrát americkou :wink: američanům mluví buďto ženský nebo mužský hlas - jsou s tou demoškou hold dál )
No a o tom osvětlení už bylo poraděno.Podržet až to světlo problikne ( nic to neříká ) ale funguje :Sorry: podrží se ten střední vypínač na přední konzoli osvětlení kabiny - v zadu sem to neskoušel :roll: taky proč......
Jinak ještě pokud nechceš aby pípali pásy ( pokud nejsou zaplý , dobrá věc v terénu),tak myslím osumkrát po sobě zasunout a vytáhnout pás ze zámku ( mě to dělal Petrs )
vic nevím :Sorry: proto,že nečtu manuály :coze: sice nečtu,ale telefonuju kamarádům,nebo do servisu :lol:
D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "

Kabtova

#6 Příspěvek od Kabtova » 07 led 2010 07:40

Jezis diky moc. Ta svetla zkusim za okamzik a dam vedet.

Navigace je to jedine, co mi ve voze chybi (vlastne chybi vozu a ne me ;)) Takze s jazykem budu muset asi skutecne do servisu.

RudaK

#7 Příspěvek od RudaK » 07 led 2010 07:46

Já to hlasové upozorňování jen intuitivně,bo umím jen česky,slovensky a nemnožko pa rusky ( ěště ze školy ) :mrgreen:

Kabtova

#8 Příspěvek od Kabtova » 07 led 2010 07:59

Velike diky, svetla jiz funguji automaticky po otevreni dveri.

Ja mam hlasove info asi vypnute. Ale palubni pocitac mi pise nejake zpravy na tom display u budiku. Vcera mi to treba celou cestu neco psalo a az slovnik doma rozhresil, ze pry jsem celou cestu jela s otevrenym kufrem. Tak si myslim, ze by bylo fajn, abych tomu rozumnela. Hehe.

BeerRudolf
auto: Tak akorát

#9 Příspěvek od BeerRudolf » 07 led 2010 08:11

Memáte náhodou někdo tušení jestli lze takto (nebo jinak) vypnout vnitřní osvětlení na Freelanderu Td4 2006 :Sorry:
ČZ 150,Černá1951BABUŠKA/Ford Granada L MkI, 2,3V6 Automatic,SaturnGold1977PROFESOR/Simson S50 N,Červená1978MOPED/ Simca-Talbot Solara LS 1,3,ZelenáMetalíza1980TAŤKA/Simson S51 Enduro,Šedá1984SÍMA/Oltcit Club 11,Červená1988OLDÍK/Fiat Panda 4X4,Stříbrná2010

RudaK

#10 Příspěvek od RudaK » 08 led 2010 06:58

BeerRudolf píše:Memáte náhodou někdo tušení jestli lze takto (nebo jinak) vypnout vnitřní osvětlení na Freelanderu Td4 2006 :Sorry:

Chce to zkusit podržet :P třeba to funguje taky tak ..... :Sorry:

RudaK

#11 Příspěvek od RudaK » 08 led 2010 07:03

Kabtova píše:Velike diky, svetla jiz funguji automaticky po otevreni dveri.

Ja mam hlasove info asi vypnute. Ale palubni pocitac mi pise nejake zpravy na tom display u budiku. Vcera mi to treba celou cestu neco psalo a az slovnik doma rozhresil, ze pry jsem celou cestu jela s otevrenym kufrem. Tak si myslim, ze by bylo fajn, abych tomu rozumnela. Hehe.

I když se jedná o D III ,tak tam hlasové info není ( teda pokud se nebavíme o navigaci,která ji jasně že má i s hlasovým ovládáním :mrgreen: )
Jinak s tím si nic nedělej ( taky sem se nechal poprvé překvapit informací,že mám špatně zavřenou haupnu motoru ) pochopil sem to za cca hoďku ( i když neumím anglicky,tak sem pochopil ,že open je otevřeno :D )

Odpovědět