Free 1 repas visko
Moderátor: Safraporte
- Allan
- tel.: 731584386
- auto: Freelander 1
- Kontaktovat uživatele:
Re: repas visko
Helé kuci help
Potřebuji se obědnat u p.Baláže a nějak mi to nejde se tam dovolat ,to číslo co jsem zde vyčet nereaguje prý neexistuje .Nemáte někdo čerstvé spojení.Díky

- Allan
- Kontaktovat uživatele:
A něco jsem našel na webu tak doufám ,že to bude ono
http://www.azet.sk/firma/256903/emil-balaz-renova/

- Allan
- Kontaktovat uživatele:
Tak sory já blbec jsem měl špatnou předvolbu 

Zdarec, ty su super clen..
v podstate si na vsetko zareagujes a odpovies sam... 

Vojto
LR D3, r.v. 06
LR D3, r.v. 06
to víš je prostě šikovnej...nikoho neotravuje a všechno si zařidí sámcvirik_ke píše:Zdarec, ty su super clen..v podstate si na vsetko zareagujes a odpovies sam...

- Allan
- Kontaktovat uživatele:
Ve čtvrtek jedu tak jsem zvědav. 

nazdar, nazdar
v prvom rade by som Vas chcel poprosit o postrehy a skusenosti po repase.
V druhom pripade ma zaujima ci mi niekto nevie poradit, alebo nema podobnu skusenost ako ja.
vyssie som uz nieco aj spominal. Ale k veci:
mam repasovanu vyskospojku od p. Balaza. V IRD komplet nove loziska-teda g.o. IRD a tiez nove loziska ulozenia kardanu-podotykam orig., lebo nahrady som menil hned po nasadeni koli hluku. No a prave v tom hluku je problem- no proste to neviem diagnostikovat. napada ma ci ten hluk kt.je podobny ako ked je chytene lozisko nemoze vydavat viskospojka. ked zhodim kardan tak hluk sa znizi. takze loziska prednych kolies mozem vylucit. A tie by asi mali aj pri zmene smeru jazdy stichnut. ten valivy hluk neprestava ani pri jazde na neutral. Fakt neviem co to moze byt. Ci je to zle opravena IRD, alebo co vlastne. len ma to se..e, ked som dal do toho uz dost penazi. A vlastne este jeden postreh ma napada. pri dojazde do krizovatky na neutral je auto jemnucko ale uplne jemnucko ako keby pribrzdene ale fakt veeeelmi jemnucko. Skuste prosim poradit ak ma niekto podobnu skusenost. DAKUJEM
v prvom rade by som Vas chcel poprosit o postrehy a skusenosti po repase.
V druhom pripade ma zaujima ci mi niekto nevie poradit, alebo nema podobnu skusenost ako ja.
vyssie som uz nieco aj spominal. Ale k veci:
mam repasovanu vyskospojku od p. Balaza. V IRD komplet nove loziska-teda g.o. IRD a tiez nove loziska ulozenia kardanu-podotykam orig., lebo nahrady som menil hned po nasadeni koli hluku. No a prave v tom hluku je problem- no proste to neviem diagnostikovat. napada ma ci ten hluk kt.je podobny ako ked je chytene lozisko nemoze vydavat viskospojka. ked zhodim kardan tak hluk sa znizi. takze loziska prednych kolies mozem vylucit. A tie by asi mali aj pri zmene smeru jazdy stichnut. ten valivy hluk neprestava ani pri jazde na neutral. Fakt neviem co to moze byt. Ci je to zle opravena IRD, alebo co vlastne. len ma to se..e, ked som dal do toho uz dost penazi. A vlastne este jeden postreh ma napada. pri dojazde do krizovatky na neutral je auto jemnucko ale uplne jemnucko ako keby pribrzdene ale fakt veeeelmi jemnucko. Skuste prosim poradit ak ma niekto podobnu skusenost. DAKUJEM
taky mám podobný problém,když jedu šedesátkou a jenom to tak lechtám tak to tak divně chrčí ale když trochu přidám tak ten zvuk zmizí,před výměnou visko to nedělalo a taky mám všechno nové tak nevím zkoušeli jsme všechno možné a nepřišli jsme na to(zatím to řeším hlasitou hudbou)
tvoj problem by som skor videl ako volu na ozubeni v IRD. uz sa to tu riesilo niekde. pisal tu o tom autoland. alebo to moze byt este aj vybity ten tripoidny klb na kardani, hned za vystupom z ird. mne to jemne citit aj po oprave Ird. najviac to vsak hrci ked das dole kardan.will.26 píše:taky mám podobný problém,když jedu šedesátkou a jenom to tak lechtám tak to tak divně chrčí ale když trochu přidám tak ten zvuk zmizí,před výměnou visko to nedělalo a taky mám všechno nové tak nevím zkoušeli jsme všechno možné a nepřišli jsme na to(zatím to řeším hlasitou hudbou)
ale mne sa problem prejavuje ako hluk nejakeho loziska, alebo nejake trenie a preto rozmyslam ci sa to nemoze sirit z viskospojky. po repase ide sice auto pri plnom vitoceni lahsie, ale zacalo mi to hucat ked som nasadil repas.
uvazujem: ze pred repasom viskospojka prakticky bola akoby zopnuta na pevno. po repase sa zacala pretacat a tym padom sa z nej moze sirit ten hluk. predpokladam ze repas spociva iba v tom ze do viskospojky sa navrta do obalu diera cez kt. sa vymeni olej. ten olej bude taky isty ako sa pouziva do SUV kt. maju viskospojky v zadnych diferakoch a v kt. sa aj pravidelne meni po najazdeni 30.000-50.000 km- honda crv, tusim ze aj kia sorento a pod. potom tu dieru iba zavari a zabrusi a pretrie obal farbou. teda sa mi to zda logicke, ale mozno sa mylim.
inac s tou vymenou oleja vo viskospojke to usudzujem preto, lebo brat ma novu hondu crv s 30.000km a pri plnom vytoceni sa mu to auto priecilo podobne ako free. stalo sa to pred tyzdnom a po vymene oleja v dife. je to uz o.k.
- Maxsel
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Ta náplń by mohla být stejná s obsahem viskospojky z VW T4 4x4...
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
ten samý problém mám také, já jen doufám, že to vyřeším výměnou ložisek v difu, páč v autě to nelze určit, ale když jsme to měli na zdviži a otáčeli kolama, tak to hučení jde od ložiska uložení kardanubajo433 píše: ... mne sa problem prejavuje ako hluk nejakeho loziska, alebo nejake trenie a preto rozmyslam ci sa to nemoze sirit z viskospojky. po repase ide sice auto pri plnom vitoceni lahsie, ale zacalo mi to hucat ked som nasadil repas...
a jsi si 100% jistý, že jsi to tím origo ložiskem opravdu vyřešil? to ložisko je co jsem koukal konusové, takže předpokládám nějakou míru dotažení ... nebo...tiez nove loziska ulozenia kardanu-podotykam orig., lebo nahrady som menil hned po nasadeni koli hluku...

nooo neviem ci sme sa pochopili. ja mam na mysli loziska ulozenia kardanu co su pri viskospojke a tam sa mi nezda aby mali loziska konus. tam je klasicke lozisko vlisovane do gumy drziaka kardanu. dokonca original lozisko je slovenskej vyroby. tak neviem, ale zajtra pre istotu pozriem este na stare.
-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
to jo no, já mám na mysli ložisko v diferenciálu (výstup na kardan) 

Co takhle diferenciál? Ale ten mi hučel jasně zpod zadních sedaček. I když rámus byl v celém autěbajo433 píše:nooo neviem ci sme sa pochopili. ja mam na mysli loziska ulozenia kardanu co su pri viskospojke a tam sa mi nezda aby mali loziska konus. tam je klasicke lozisko vlisovane do gumy drziaka kardanu. dokonca original lozisko je slovenskej vyroby. tak neviem, ale zajtra pre istotu pozriem este na stare.

- macejky1
- tel.: 736245909
- auto: EX Freelander, RRC
- Kontaktovat uživatele:
Delá mi to taky neco podobnýho. IRD, visco i loziska ulození mám nové + nové silentbloky na zadním difu a samezrejme vsechny náplne vcetne té v difu. Ted kdyz jsou mrazy tak je to výraznejsí. Takové hucení a jemné bouchání asi tak v rychlosti okolo 80 - 90. Neco pricítám zimním gumám a neco bud zadnímu difu nebo mírné nevyvázenosti kardanu. ( On kdyz je kardan obalenej leden tak mu to taky nepridá ).will.26 píše:taky mám podobný problém,když jedu šedesátkou a jenom to tak lechtám tak to tak divně chrčí ale když trochu přidám tak ten zvuk zmizí,před výměnou visko to nedělalo a taky mám všechno nové tak nevím zkoušeli jsme všechno možné a nepřišli jsme na to(zatím to řeším hlasitou hudbou)
Nlastne ted tak vzpomínám ze to zacalo az s príchodem mrazu. Predtím nic. Tak mozná trochu primrzá visco nebo je olej v difu moc tuhej ...

EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Bajo - olej v diferaku maze loziska a olej vo visko brzdi lamely, je to nieco uplne ine, tie oleje su uple rozdielne. Visko je jeden tuhy blok, ktory sa toci otackami kardanu a vyrovnava maly rozdiel otacok predneho a zadneho kardanu. Neviem si predstavit ze by samotna visko sposobovala hluk!
Moze to byt jedine nevyvazenost alebo nejake lozisko.
Inak si myslim ze o tom hluku vedeli aj konstrukteri v LR preto je tam plno tlmicov vibracii - jeden na IRD, dva na zadnom dife a jeden na visko.
Mal som tiez velky hluk, bolo vadne lozisko v IRD, po kompletnej generalke pohonu je to v pohode ale stale citit jemne vibracie, myslim si ze je to v norme.
Moze to byt jedine nevyvazenost alebo nejake lozisko.
Inak si myslim ze o tom hluku vedeli aj konstrukteri v LR preto je tam plno tlmicov vibracii - jeden na IRD, dva na zadnom dife a jeden na visko.
Mal som tiez velky hluk, bolo vadne lozisko v IRD, po kompletnej generalke pohonu je to v pohode ale stale citit jemne vibracie, myslim si ze je to v norme.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
jasne, super, my ostatni si precitame a co to sa priucime..will.26 píše:to víš je prostě šikovnej...nikoho neotravuje a všechno si zařidí sámcvirik_ke píše:Zdarec, ty su super clen..v podstate si na vsetko zareagujes a odpovies sam...

Vojto
LR D3, r.v. 06
LR D3, r.v. 06
Tak nam to tam pekne povyzvedaj, ako to meni, co tam dava, nech potom vieme, ci je po oprave zarucena funkcnost visko spojky ako u novej, lebo cena je, v porovnani s vymenou celeho dielu, velmi lakava...Allan píše:Ve čtvrtek jedu tak jsem zvědav.

Ocenime strucny referat z tvojho vyletu u nas! A drzime palce, nech to klapne ako ma!

Vojto
LR D3, r.v. 06
LR D3, r.v. 06
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Mna by velmi zaujimalo ci ten olej vymeni alebo ho len nariedi. Podla mna ho len zriedi, skus nenapadne vyzistit.Allan píše:Ve čtvrtek jedu tak jsem zvědav.

Zdravim Vlado.