Nápravy z hlítky
Moderátor: Miky_CZ
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
A to má být jako výhra? Patrol je všude vychvalovanej, akorát nevím proč, nechtěl bych ho ani za nic, když jsem viděl, jak je udělanej. Takový uchycení př. ramen na př. nápravě je tak slabý, že bych se to bál mít na Samuraji, natož na 2tunové bestii, Taky jsme je každou chvíli museli rovnat a vyztužovat. A nemluvě o tom, že pro sundání vany je třeba vyndat převodovku, ale to je asi ten nejmenší problém motoru 3.0...
Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
konzultace +420608021838 --- E-SHOP s náhradními díly http://www.eliott.in --- email : landrover.eliott@gmail.com
- eliott
- tel.: +420608021838
- auto: několik
- Kontaktovat uživatele:
No ještě že takStavros píše:ja myslel jako ze to je ksindl prave

Zastoupení ALLMAKES 4x4, TERRAFIRMA 4x4, prodejce BRITPART, specializovaný servis, renovace a přestavby na přání.
Re: Nápravy z hlítky
Taky je pod diskoškou mám už nějakej pátek. I já si myslel jak mám všechno vymyšlený. Vzpomínám si, že jsem se prsil před Karlem, že to mám vymakaný a bude to šlapat jak švýcary. On se smál a já si v duchu představoval jak bude čumět až mu sdělím,jak přesně na to jít. Dneska už na to seru :Ja blb, protože po pár tis km se vždycky něco začne ozývat. Když vezmu v úvahu ten čas strávenej předělávkama, ty utopený prachy, blbý keci ortodoxních patrolistů a dnešní možnosti jednoznačně nedoporučuji.
discoverydejf nemáš k tomu nějaké nové poznatky?
- Sláma Karel
- tel.: +420608333403
- auto: to se mi sem nevejde
Děkuju za pochvalu.Pospy píše:Taky je pod diskoškou mám už nějakej pátek. I já si myslel jak mám všechno vymyšlený. Vzpomínám si, že jsem se prsil před Karlem, že to mám vymakaný a bude to šlapat jak švýcary. On se smál a já si v duchu představoval jak bude čumět až mu sdělím,jak přesně na to jít. Dneska už na to seru :Ja blb, protože po pár tis km se vždycky něco začne ozývat. Když vezmu v úvahu ten čas strávenej předělávkama, ty utopený prachy, blbý keci ortodoxních patrolistů a dnešní možnosti jednoznačně nedoporučuji.
Dejf se taky určitě výjádří. Neboj. Teď už je mu to jedno jeho Disco je vyměněná, tak může říct čistou pravdu a nic než pravdu.

K
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
- shimi
- tel.: NOKIA vyšupovací :o)
- auto: SAMEC
- Kontaktovat uživatele:
Re:
tvrdší taky neni,nerez je proti pořádný oceli bláto a je nakalitelnej tak proto
default píše:Pokud se nemýlím tak nerez je tvrdší než běžná ocel. Tvrdší ovšem neznamená pevnější na namáhání
- Sláma Karel
Tady máte řešení zadní nápravy. Můžu potvrdit, že to fungovalo perfektně. S Honzou hodně jezdíme, žakže to vím, ne jen z doslechu.
http://offroadforum.cz/viewtopic.php?f=22&t=31229
K
http://offroadforum.cz/viewtopic.php?f=22&t=31229
K
POUŽITÉ NÁHRADNÍ DÍLY NA VŠECHNY LAND ROVERY --- tel 608333403 --- email rangerover@volny.cz --- http://www.lrslama.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
28 let praxe
28 let praxe
J
ak moc se to třepe když ten diferák neposunu,protože mi nepříjde jako štastné řešení vařit poloosy.Dejve,prosím o tvé postřehy.Díky

- Sláma Karel
Nikdo poloosy nevaří. Jak jsi na to přišel?
Hlavně to auto pořád na těch nápravách někde vysí. Jsou hrozně velký a těžký. Jak ty diffy nejsou za sebou tak si musí udělat oba svojí dráhu a to většinou nejde. Myšleno ve měkém, nebo třeba v kolejích. Kde člověk na nápravách z LR (obě špéry) ještě projede, tam většinou, při stejných kolech, na nápravách z patrola (obě špéry) zůstane. Mluvím ze svých vlastních zkušeností. Mám oboje nápravy. Ty vybrace když máš všechno nově udělaný nejdřív nejsou moc znát, ale stačí jedno Rumunsko a můžeš to dělat znovu. Při takovém tom mezi plynu ani záběr ani brždění motorem, to začne dost vybrovat. A potom čím dál víc se to zhoršuje až to dělá už i při brždění motorem, takže kdykoliv ubereš plyn.
A to pokud nedáš dopředu kardan se třema křížema, tak ti to bude vybrovat rovnou.
Hodně dlouho jsem se to snažil vychytat, ale podle mě to nejde.
Takže pokud někdo budete chtít, prodám vám upravené nápravy z Patrola na LR. Je k tomu všechno co budete potřebovat k namontování a zprovoznění. Můžu vám to prodat i s přední ARB uzávěrkou.
Budu je sundavat z mojí Mammutky a dávat tam origo nápravy s pevnostníma poloosama a koubama. Je to pro mě dneska už lepší řešení.
K
Hlavně to auto pořád na těch nápravách někde vysí. Jsou hrozně velký a těžký. Jak ty diffy nejsou za sebou tak si musí udělat oba svojí dráhu a to většinou nejde. Myšleno ve měkém, nebo třeba v kolejích. Kde člověk na nápravách z LR (obě špéry) ještě projede, tam většinou, při stejných kolech, na nápravách z patrola (obě špéry) zůstane. Mluvím ze svých vlastních zkušeností. Mám oboje nápravy. Ty vybrace když máš všechno nově udělaný nejdřív nejsou moc znát, ale stačí jedno Rumunsko a můžeš to dělat znovu. Při takovém tom mezi plynu ani záběr ani brždění motorem, to začne dost vybrovat. A potom čím dál víc se to zhoršuje až to dělá už i při brždění motorem, takže kdykoliv ubereš plyn.
A to pokud nedáš dopředu kardan se třema křížema, tak ti to bude vybrovat rovnou.
Hodně dlouho jsem se to snažil vychytat, ale podle mě to nejde.
Takže pokud někdo budete chtít, prodám vám upravené nápravy z Patrola na LR. Je k tomu všechno co budete potřebovat k namontování a zprovoznění. Můžu vám to prodat i s přední ARB uzávěrkou.
Budu je sundavat z mojí Mammutky a dávat tam origo nápravy s pevnostníma poloosama a koubama. Je to pro mě dneska už lepší řešení.
K
28 let praxe
28 let praxe
Ten kdo chce namontovat na Land Rover nápravu z Nissanu Patrol, prodám upravené zadní poloosy, které jsou z GRY60 33drážek, ale jsou:
1-pevnostní
2- je upravena jejich délka tak, aby se dal posunout diferenciál proti vývodu z převodovky
(ideální úhel kardanu)
- pokud neposunete diferencal do strany, vibruje kardan, malá životnost křížů,... - Toto je řešení
Můžu prodat, nebo vyměnit i takto upravený obal - nápravu (vyměnit za neupravenou)
+ náhradní sada
nebo samostatněe 2x
To je z offfora.
A pokud posune diferák do strany tak musí být jedna delší a jedna kradší,né?Já nevím a právě proto se ptám
1-pevnostní
2- je upravena jejich délka tak, aby se dal posunout diferenciál proti vývodu z převodovky
(ideální úhel kardanu)
- pokud neposunete diferencal do strany, vibruje kardan, malá životnost křížů,... - Toto je řešení
Můžu prodat, nebo vyměnit i takto upravený obal - nápravu (vyměnit za neupravenou)
+ náhradní sada
nebo samostatněe 2x
To je z offfora.
A pokud posune diferák do strany tak musí být jedna delší a jedna kradší,né?Já nevím a právě proto se ptám

- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
fik17: ano, ale ja sem z toho pochopil ze kdyz ty poloosy jsou pevnostni ze si je nechal udelat na miru k te naprave
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál
Já jsem z toho pochopil,že prodá upravené poloosy z GR Y60.K těm pevnostním,na GR praskají jen klouby,nebo alespon já jsem neviděl ještě praskou poloosu.Vždy praskl kloub,ale té jedno.Jen mě zajímá jestli je nutné ten diferák posunout.Jinak s tebou jsem měl v plánu,že tě někdy na Vřesině poprosím jestli bys mě nesvezl.Stále přemyšlím nad D1.Aspon myslím že jsi s náma občas jezdil na Vřesině a v Sosnové,né?
Na Vřesině jsme se s Mikym potkali, v Sosně jsi už nejsem moc jistý.fik17 píše:Aspon myslím že jsi s náma občas jezdil na Vřesině a v Sosnové,né?
Minimálně jsme se bavili na www.ostravajetady.cz
- Miky_CZ
- tel.: 603 975 234
- auto: DI, D3 V8, XK8
V sosnove jsem nejezdil, tam byl s vama trojec se stribrnou disco, na vresine jsme seasi potkali tam sem byl furt, neni problem te na nake akci svezt, staci kdyz se prihlasis, protoze nevim kdo jsi:-Druta píše:Na Vřesině jsme se s Mikym potkali, v Sosně jsi už nejsem moc jistý.fik17 píše:Aspon myslím že jsi s náma občas jezdil na Vřesině a v Sosnové,né?
Minimálně jsme se bavili na http://www.ostravajetady.cz
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
Ohnivý patrol,ten nejde přehlédnout
Jinak zpět k věci.

Jinak zpět k věci.
- Sláma Karel
K jaké_
Jestli myslíš ty poloosy od Honzy, tak ty jsou vyrobené obě nové, nebo možná je ta co je delší zkrácená a na tu krátkou je udělaný takový nástavec. Určitě nejsou svařované. A fungují bezvadně. Stačí Honzovi přeci napsat dotat a né se tady ptát na to co nikdo neviděl. A já to znám akorát vcelku v nápravě a perfektně funkční.
Nebo co přesně ještě potřebuješ vědět.
K

Jestli myslíš ty poloosy od Honzy, tak ty jsou vyrobené obě nové, nebo možná je ta co je delší zkrácená a na tu krátkou je udělaný takový nástavec. Určitě nejsou svařované. A fungují bezvadně. Stačí Honzovi přeci napsat dotat a né se tady ptát na to co nikdo neviděl. A já to znám akorát vcelku v nápravě a perfektně funkční.
Nebo co přesně ještě potřebuješ vědět.
K
28 let praxe
28 let praxe
Jestli je nezbytně nutné ten diferák posunout?