Zachraňme Karlův most !

Moderátor: Miky_CZ

Odpovědět
Zpráva
Autor
Zanzibar
tel.: +420602286657
Kontaktovat uživatele:

Zachraňme Karlův most !

#1 Příspěvek od Zanzibar » 29 led 2010 17:33

Přátelé.
Tak naši zemi navštívila komise UNESCO a když viděla zvěrstva, která se v Praze dějí, rozhoduje o vyškrtnutí Prahy ze seznamů UNESCO :evil:
Jeden z nejznámějších Pražských symbolů-Karlův most opravuje parta diletantů a zatím (kupodivu) nepoužili beton a ocel .
Pražáci i nePražáci- ČEŠI ! podpořte petici na pomoc záchraně Karlova mostu na : www.zachrante-karluv-most.cz
Provozovali jsme náš Pražský Zanzibar vedle mostu skoro 15 let a je to jedno z nejkrásnějších míst světa ( obzvláště z Malostranské strany )

Pro ilustraci připojuji dopis F.R.Čecha ( naštěstí exČSSD ) :mrgreen:
Díky

MOJI PRAŽANÉ!

Je jen málo možností jak své jméno vepsat do historie a uchovat ho v paměti budoucích generací. Nejjednodušší cestou je žhářství. Sultán zapálil Alexandrijskou knihovnu, Jiří Dimitrov Říšský sněm, zbabělci utíkající před Napoleonem Moskvu, dva klempíři, bezpochyby Sparťani zapálili Národní divadlo, Nero zapálil Řím, ale Karlův most Bémovi né a né chytit!
Ani Kaplického infarkt mu nezajistil vytoužený přídomek ,,Bém veliký,, a udělal chybu, protože knihovna panečku – ta by hořela! Když neprošel na magistrátu Kněžínkův návrh na umístění Bémovi sochy na mostě, obrátil se hněv horolezce proti Karlovi IV. neoprávněně a nezaslouženě nazývaným otec vlasti! Kvůli blbý universitě, nevkusnému hradu a pitomému mostu.
A tak se zrodila pomsta!

Já ti dám most samozvaný diktátore poctivým výběrovým řízením neprošlý! Opravím ti ho, až se z toho posereš! A Bušek z Velhartic taky! Já ti dám most ty samozvaný otče vlasti! Já ti dám pilíře! Já ti dám zábradlí! Já ti dám středověkou dlažbu slepcův synku!
Windischkretz nebyl takový sekáč jako já ,,Bém veliký,, netroufl si na tebe ty královská nulo, když dal svým dělostřelcům rozkaz – Neues Muhle ja! Karlsbricke nicht!
( Novoměstské mlýny ano! Karlův most né!)

Nebohý moste! Vlasti skvoste! Kdeže jsou Malostranští řezníci, aby tě bránili? Bruncvík se ze strachu ani nehne a jak říká Cimrman zatím co na mostě si smlsne všelijaká havěť – jeleni se klidně pasou!
Nejhorší z primátorů! I tvůj předchůdce soudruh Vacek most ušetřil! Ani soudruh Gottwald opravu nenařídil! Ani Brežněv nám opravu nevnutil! Ani KGB se neodvážila sáhnout na náš most! Ani Trofim Denisovič Lysenko který z výše jmenovaných je jediný na tvé odborné úrovni si na most netroufl! Až jsi přišel ty! BÉMEN UND MÉREN!

Zlatej Kondr! Hlasoval jsem proti němu a teď bych ho na rukou nosil! Vrať nám most Béme! Nakuř nám zpátky starobylé kvádry!
Proklínám tě jménem svého předka praotce Čecha! Béme! Ty liško ryšavá!
Ano! Staneš se nesmrtelným! Všechno co jsi napáchal bych ti odpustil, ale s tím mostem jsi mě nasral!
Pražané moji Vltavou křtění…kde jsou časy slavných defenestrací?
Nechceme opraváře ani Mc Donald, ani Kentucky Fried chicken!
I velkou vodu jsi zahanbil a svým architektonickým masakrem odsunul jako katastrofu daleko za sebe! Apage satanas! Ať tě svatý otec – rabín Sidon a nejvyšší brněnský Muftí navždy proklejou! Ať nenajdeš klidu ve svém hrobě! Opovaž se myslet na Slavín! Proklínáme tě jménem Přemyslovců, Slavníkovců i Vršovců! Otevři se země a pohlť škůdce městského! Judito! Choď ho strašit! Svatý Václave pros za most Boha!

P.S. Byl jsi vůbec na tom Everestu? Nemohu tomu uvěřit! Člověk který překonal hranici smrti by přeci nedokázal za sebou nechat takovouhle spoušť!
BÉME! NIČITELI KRÁSNA! TY LIŠKO RYŠAVÁ! POLIB SI BRUSEL!
Psáno v městě Praze nad Vltavou řekou L.P. 2010 Bůh ochraňuj Prahu a most!

František Ringo Čech císař českého hardrocku – bič Boží!
tři series, jedna devadesátka a jedno disco :-)

Zanzibar
Kontaktovat uživatele:

Re: Zachraňme Karlův most !

#2 Příspěvek od Zanzibar » 29 led 2010 17:42

bubak
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od bubak » 29 led 2010 19:34

No nedá mi se nevyjádřit...veškerý problém ohledně mostu je vytvořen skupinou,která nevyhrále konkurz na jeho opravu...každé uterý se totiž učastním kontrolního dne se všemi kompetentními složkami které na mostě i mimo něj pracují a p.R.Čech at ho mám jakkoli rád jako bigbítáka a něco jsme se na prknech nastřídali se jaksi zapoměl zmínit že je velmi zadobře se skupinou p.Vitzániho který právě nevyhrál již zmíněný konkurz...no nic neni v té Prahéé tak jednoduché ani v celé té naší zemi je mi spíš na :Ale fuuj: jak média do lidí nabuší co chtějí.....a my ovečky jdem a jdem a jdem...ověřujme si informace a nenechme se strhávat proudem........ale každý má právo na svuj názor...p.s. taky se v dopise zabudol zmínit že v 70letech tam bolševik vylil celou mostovku železobetonem a komplet tím přerušil př.vzlínání a odpařovaní vody a pohyb celého mostu,tím by mohlo proběhnout pár desetiletí a z našeho mostu by zbyl jen ocelobetonový mostík....doplnuji jen že nejsem zainteresován a nepobírám žádné finance z opravy a muj pohled je nestranny....

Zanzibar
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Zanzibar » 29 led 2010 19:46

Díky za odbornou reakci, vyjádřit se je správné, už naštěstí můžeme. :!:
Nicméně stanovisko nezávislých komisí typu Unesco a to, že si radnice vloni sama sobě "udělila" pokutu 54 tis. Kč něčemu napovídá. A to, že rekonstrukce Karlova mostu byla cca po 6-ti měsících v reálném ročním skluzu, je taky divný.
Byla by škoda, kvůli boji o kšeft, dát všanc něco takovýho, jako je národní památka. :evil:
Neodborník a nezávislý pozorovatel.

bubak
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od bubak » 29 led 2010 20:09

Já taky nechci lobovat za někoho nebo td.....jsem pozorovatelem cca 4 roky před započetím a pak následnou dobu neb mám s tim naším mostem už dlouhou společnou pout cca od r1986....pokuta byla za špatné místo uložiště kamenu skutečně historických/těch tam bylo před začátkem cca 65procent...ten zbytek neustále obnovovali kameníci dole na kampě zajisté si na ně pamatuješ/...jo to uložiště každý origo kámen je očíslován a když se nerozdrobí tak se z něj pokouší odstranit beton co tam nablil do spár bolševik a odvezli některé do radotína jiné do jinonic a byl bordel v papírech...no a skluz netěší ani SMP /stavby mostu praha/neb mají sankce jako blázen za nedodržení termínu ale stavbu zastavil ust,pam,péče ohledně pruzkumu ....já jen že vím že tady žádný penízky netečou ale šlo o ně na počátku a ted už je to o politice....ten kdo prosadil rekonstrukci jí měl naplánovanou na konec volebního období :lol: no a ti druzí prostě nechtějí aby se tím mohl pochlubit a získat body.....prostě vše je jen o politice a zvlášt v Praze ja z toho prostě bllllll :Ale fuuj: :Ale fuuj: :Ale fuuj: :Ale fuuj: a chudáci ti chlapi co tam makaj a brali si to za čest že takovou práci mužou dělat...ahjo..jinak rekonstrukce mostu se prosazuje již od roku 1998!!!!a to ještě zdaleka nikdo kdo sedí nyní kde sedí neseděl a seděl třeba jinde :ty jeden...: :ty jeden...: už mne zas ta zk...politika unavila že mne dostala alespon tím že o tom píšu a proto LR ZDAR ZDAR ZDAR a těm všem hajzlum ZMAR ZMAR ZMAR

paia
tel.: mám ;o)
auto: Audi Allroad
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od paia » 30 led 2010 11:10

Já prostě nemůžu souhlasit s bubakem. Na Karlově mostě se občas projdu s přítelkyní a oba jsme viděli na vlastní oči, jak je rekonstrukce prováděná mizerně. Kameny jsou z jiného materiálu už na první pohled a omak a to jsem poznal i já amatér, který stavitelství nerozumí. Na některých místech přibyly ocelové trubky (tuším, že jsou i u nového památného místa, co požehnal papež), jejichž význam mi dodnes uniká. Když jsem to viděl, tak se mi chtělo skoro brečet, jak někdo dokáže zmrvit historicky cennou věc. Při dalších vycházkách už to radši nevnímám a užívám si alespoň panorama Hradčan, dokud to ještě jde.
bývalá Discovery I 300Tdi v automatu, nyní Audi Allroad

bubak
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od bubak » 30 led 2010 13:02

Podotýkám s nikým se nepřu....kameny jsou jiné skutečně neb Kája byl natolik chytrý že most se stavěl z pískovce s vysokým obsahem křemíku a následné opravy byly prováděny z jiného kamene,jaké bylo překvapení když se zjistilo že ubytek nového kamene je větší než kamenu puvodních!!!!!!z toho duvodu se dlouho hledalo naleziště než se našel stejný materiál i v čr a dlouho se tajil pruzkum než se vše zaregistrovalo aby náhodou danou lokalitu nezakoupil někdo NÁHODNÝ....jinak by se kámen musel vozit z polska...pískovec je nový tak nemuže mít takovou patinu jako stávající a proto se kvádry následně patinují a až bude hotovo tak i odborník bude mít co dělat aby pouhým okem zjistil co je jak staré...dlouho nám trvalo vrátit puvodní mřižku j.nepomuckého svržení do vltavy na puvodní místo kde se kdysi nalézala a domluvit svěcení ale vše se povedlo, ohledně trubek v současné době jsou pouze ochranného rázu jinak se SMP musí prát s takovými věcmi jako např tažení plynu což vubec nebylo v projektu ale to už je jiné loby že se vrátí na KM plynové lampy ...já když jsem tam byl na zkoušce svítivosti ohledně zkoušky systému tak se projevili jako nejlepší stávající světla,přesto byly prolobovány lampy plynové které když svítí tak tě oslnují že z hradčan nic mít nebudeš a pod nimi šátráš nohama a plasticita je jako když zavřeš jedno oko...no loby zase politika a ohledně opravy...představ si starý unikát LR s patinou a historii...máš možnost dát ho do muzea do vitríny se stálou teplotou/to most nejde/a nebo ho nejcitlivěji opravit aby tam zbylo co nejvíce puvodních dílu ale funkčních aby jsi s tím autem mohl jezdit/aby most mohl dále sloužit svému učelu/mj.stanovisko památkářu bylo most zavřít sochy zabednit a provozovat jen v sezoně jako je to na mnoha místech v Paříži...no naštěstí je to vedeno jako pěší komunikace tak to neprošlo....já to vidím tak...každá oprava nebo zásah je bolestný a je na nás co si vyberem/bud ho necháme spadnout/nebo ho co nejcitlivěji opravíme/pak se snažme a kontrolujme at je ta práce ta nejlepší co jde udělat.....a chceme-li soudit dávat hlasy pro nebo proti atd atd zkoumejme to k čemu se chcem vyjadřovat at jsme fundovaní....mne osobně rekonstrukce vubec ale vubec netěší ale když je tak já osobně se snažím at o tom vím co nejvíc a at jsem alespon trošku platný k tomu že se něco neudělá špatně.....jinak na mne osobně šly mrákoty když jsem dlouho dlouho před započatou rekonstrukcí byl na symposiu kde fundovaní stavitelé a architekti kteří už stářím za stupínkem museli sedět se divili že ten most ještě stojí.....že umí stavět mosty na 99let..!!!!!!!!!no shrnu to chtěl jsem se vyjádřit neb jsem přímo u toho a to jsem udělal...at se hlasuje jak se hlasuje je jen každého věc...měli jsme hlasovat na začátku plánované rekonstrukce a počkat si na technologie a materiály klidně ještě 50let nic!!!!!!!!!by se nestalo,vždyt stávající hydroizolace má plnit svou funkci 30let!!!!!!na víc to nikdo zatím neumí a tak zas třeba za 30let se rozebere mostovka atd.....všechno je šalba a klam a loby...a na nás lidičky a proto já osobně skáču do defa a jedu do sněhu a :Ale fuuj: na ty panáky co nás tak pěkně řídí i přes média.......

Zanzibar
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Zanzibar » 31 bře 2010 11:22

http://www.novinky.cz/domaci/196319-pra ... mostu.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět