Koupil jsem classica, co dál?

Classic, 1995, 2002, 2006, Sport
Odpovědět
Zpráva
Autor
alap
auto: RRC LSEi
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupil jsem classica, co dál?

#81 Příspěvek od alap » 02 úno 2010 20:22

Ahoj,
zrovna jsem to řešíl s anglií.
Píšou mi mail o neautorizaci karty, tak jsem jim teď poslal mail co to má znamenat a co musím udělat. Protože tady v bance mi nejsou schopni nic říct, jen to, že jsem si podal žádost o zjištění příčiny a mají na její vyřešení 30 až 60 dní. Ach ty banky.
Ale doufám, že z té anglie přijde odpověď podstatně rychleji.
Už se taky těším, až mi přijdou ty díly a budu moct zase jezdit normálně.
Jsme měli vyndat ty sondy z toho vraku a třeba by se na nich zatím dalo jezdit.
ex. Range Rover Classic 4,2 LSE 93 LPG
ex. RR P38 4,0 A SE LPG

Mišák
tel.: 777234710
auto: Classic LSEi, Mini

#82 Příspěvek od Mišák » 03 úno 2010 10:28

Neee, to jsou ptáci. Tuším, že se asi jedná o to že není karta embasovaná. už jsem to jednou řešil. Nakonec jsme se dohodli na běžnou úhradu a až jim došli prachy věci poslali. V případě embasované karty jsou jen vyrozuměni, že máš dostatek prostředků a peníze jim banka pošle až po odeslání. V UK je to myslím běžné. Zkus se s nimi nějak dohodnout.
Mě to celkem teď fungovalo, až včera zlobil. Zase se mi ty lambdy nějak přenastavili a žere to celkem málo, ale zas mi přijde že nejede. Taky jsem ho včera snad 5 minut startoval. Možná jsme to mohli s těmi z toho poláka zkusit, ale jak to vypadalo na celkem krátký čas, tak se mi to nechtělo řešit.
Držím palce a uvidíme. :wink:

Mišák

#83 Příspěvek od Mišák » 06 úno 2010 20:00

Čua Aleši, tak jak podařilo se jim to v té Anglii. Včera mi zas nechtěl chytnout. Možná bych zkusil příští týden ty tvoje lambdy. Jestli to bude na dýl.
Co jinak jak ti drandí P38. Ten můj kámoš taky půjde do té P38 asi i do 2000. Docela se těším v té 4,6 jsem nikdy nejel.

Mirko
auto: RRC´s
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Mirko » 10 úno 2010 08:33

Ahoj Míšáku,
Lambdy můžeš ale i vyhodit z toho systému. Stačí změnit jeden odpor na řídicí jednotce (tzv. tune resistor) a pojede v režímu jako ostrovní Range před zavedením katalyzátoru. Směs pak řídí jenom váha vzduchu. Z tohoto procesu mi zbyl ještě pár lambda sond, sháníš-li použité.
Mirko

Mišák

#85 Příspěvek od Mišák » 10 úno 2010 09:59

Ahoj Mirko,
díky za tip. Já mám sondy už objednané v UK ale nějak se to zadrhlo. tak nevím kdy dojdou. S autem potřebuju jezdit, takže bych ten tvůj postup vyzkoušel. popravdě ale nevím jak přesně na to a nerad bych něco odpálil. Takže pár dotazů: která je to řídící jednotka, pod sedadlem mám asi 3, jestli musím nějak do ní a případně která je to pozice?
Díky

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od PavelU » 10 úno 2010 10:11

Kde máš ty sondy objednané, je to docela oříšek je v UK sehnat... :wink:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

Mišák

#87 Příspěvek od Mišák » 10 úno 2010 10:16

Dělali jsme s Alapem společnou obj. tuším že je to na tomto obchodě: http://www.britishparts.co.uk/
Na jejich webu se tvářili, jako že je mají skladem.

Mirko
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od Mirko » 10 úno 2010 11:07

Tady na stránce RPi uprostřed (tune resistors and more)je popsáno o co zhruba jde...
http://www.v8engines.com/carbs-2.htm
Tune resistor se nachází v kabeláží vedoucí k řídicí jednotce motoru (černá krabice LUCAS CUX 14) pod sedačkou spolujezdce (u LHD). Uvidíš ho, protože tam trčí jak nějakej nedodělek na modrým konektoru, bývá přichycen izolepou ke kabeláži. Ty tam teď máš odpor 3900 ohmu, a pokud ho předěláš na non cat verzi, tak by tam měl být odpor 470 Ohmu, vyřádíš tím lambdy. Nechal jsem to předělat v elektře za 5 minut a 28 korun. Akorát, že až koupíš lambdy, tak to budeš muset předělat zpátky. nepovím ti ovšem, co ti na řeknou katalyzátory, já jsem to vyhodil i lambdy i katalyzátory.
Mirko

alap
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od alap » 10 úno 2010 13:27

Rozhodně dobré k zamyšlení?
Co ti potom udělala spotřeba a výkon? Myslím tím po odpojení lambd a vyhození katalizátorů? Já uvažuji, že se jich taky zbavím.
ex. RR P38 4,0 A SE LPG

Mirko
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od Mirko » 10 úno 2010 13:57

Spotřeba jde navrch, zvlášť asi na sekvenční LPG, já tam ale mám směšovač bez mozku, takže je mi to poměrně volný... Výkon jde taky navrch, asi o šest koní dle výrobce, krouťák nevím. Směs už v tu chvílí určuje jen váha vzduchu a na tu u mě zrovna spoleh není...Říká se, že auta bez sond jezdí s bohatší směsi, s toho asi ta spotřeba. Ale za to klidnějí, protože neupravují neústale volnoběh, což jsem nijak nepoznal. Zvuk je asi nepatrně jiný.
Já jsem to tak řešil, protože moje katalyzátory už byly vykuchané, a měl jsem Y-pipe z anglána bez ních a bez sond, navíc mám přiškvařené konektory jedné sondy. Do budoucna ale plánuju při upgradu plynu ty lambdy vrátit, ovšem bez katalyzátoru.

HamrDol

#91 Příspěvek od HamrDol » 13 úno 2010 21:26

:hmm: Alape pomoooc EAS :hmm:
Od té doby co mám RR chodím spát jen málokdy!!!

HamrDol

#92 Příspěvek od HamrDol » 13 úno 2010 21:55

Chtěl bych taky jezdit bez sond,katů,měchů,klima,vyhřejvanejch sedadel a asi bez zubů! KOUPIM SI MOTORKU!? :roll:

Mišák

#93 Příspěvek od Mišák » 19 úno 2010 09:42

Souhlasím, že pokud to jde měl by zůstat co nejvíce origo. Mě to ještě občas nejde nastartovat když zhruba 2 hodiny stojí po jízdě. Bál bych se že by to po té demontáži sond taky blblo, protože to tam vyhodnocuje PC. Včera jsem RRC koupal a dost mě vyděsilo jak mi vykvetl zadní rám dvěří. Nemáte tip na výměnu té spodní příčky???

alap
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od alap » 21 úno 2010 10:12

Jeden takový průzkum pro mé rozhodování. Mám se při rekonstrukci classica LSE držet původního vnitřku a nebo si ho upravit do pohodlnějšího a hezčího interiéru, jako třeba Neklan?
Stále uvažuji a nějak se to ve mě stále rve, budu s tím jezdit denně, tak jestli se stále dívat na tvrdé plasty a nebo si vnitřek upravit aby to vypadlo k světu?
Děkuji za pomoc při rozhodování, aspoň to potom budu moct svést na toto fórum.
ex. RR P38 4,0 A SE LPG

Mišák

#95 Příspěvek od Mišák » 05 bře 2010 22:03

Ahoj,
já bych do jiného interiéru nešel. Podle mého tak jak to je, je nejhezčí. Možná jen nějak přečalounit sedák a trochu ho prodloužit.
Jednu dobu jsem zvažoval obšít přístrojovku kůží. Myslím že by to byl mazec. Asi se do toho pustím spolu se stropem až budou nějaký kačky navíc.
Jinak ke Slámovi můžu kdykoli kromě pondělí a úterý. Mám to k němu kousek.
Zítra jedu pořádně protáhnout lambdy, tak se to snad už srovná.
Jo v emailu máš překvápko.

skritekcrx
tel.: 777 27 35 35
auto: RRC

#96 Příspěvek od skritekcrx » 06 bře 2010 08:19

Mišák píše: Včera jsem RRC koupal a dost mě vyděsilo jak mi vykvetl zadní rám dvěří. Nemáte tip na výměnu té spodní příčky???

ja ji mel taky dost na kasi a tak nezbilo nez si ji vyrobit az dodelam sveho RRC mozna jich par vyrobim na prodej kdyz by byl zajem

http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 9&start=80" onclick="window.open(this.href);return false;

Neklan

#97 Příspěvek od Neklan » 06 bře 2010 20:30

Mišák píše:Ahoj,
já bych do jiného interiéru nešel. Podle mého tak jak to je, je nejhezčí. Možná jen nějak přečalounit sedák a trochu ho prodloužit.
Jednu dobu jsem zvažoval obšít přístrojovku kůží. Myslím že by to byl mazec. Asi se do toho pustím spolu se stropem až budou nějaký kačky navíc.
Jinak ke Slámovi můžu kdykoli kromě pondělí a úterý. Mám to k němu kousek.
Zítra jedu pořádně protáhnout lambdy, tak se to snad už srovná.
Jo v emailu máš překvápko.
U mě prakticky o nic jiného nešlo - sedačky jsou původní, jenom přečalouněné a přední mají prodloužený sedák, což je opravdu prima věc. Palubka je také původní, obšitá kůží a akorát z kapličky s přístroji zbyl jenom zadní kryt, opět obšitý kůží. Původní zbytek kapličky se nedochoval - bylo ta natolik popraskané, že to vůbec nedrželo pohromadě, navíc jsem chtěl otáčkoměr...

Zmiňovaný zadní vrchní tailgate (vrchní prosklená část vstupu do kufru) mně také kvetl, což obvykle znamená, že to rezne zevnitř a chce to tedy vyrobit kus rámu, jako to udělal skritekcrx (mimochodem tvůj Rangie je fakt pěkný :hmm: ). U mě ještě byl další klasický problém tohoto dílu - byl dole prohnutý a mechanizmus zavírání ochozený, takže se pořád otevíral levý zámek. Řešil jsem to zgruntu - Rangie k prvním narozeninám dostal celý nový, hliníkový včetně celého nového mechanizmu a centrálu od http://www.rangerovertailgates.com" onclick="window.open(this.href);return false;. Není to tedy žádná láce, ale až na pár nepřesností (vždyť hrdě nese nálepku "Hand crafted in the UK" :lol: :mrgreen: ) vypadá moc pěkně, no, jako nový :D .
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250

alap
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od alap » 10 bře 2010 19:06

Nemáte někdo schéma zapojení zásuvky u přípojky vleku?
Dnes jsem to zapojoval a jen pro kontrolu:
1 žlutá levý blikač
2 modrá zadní mlhové světlo
3 bílá kostra
4 zelená pravý blikač
5 hnědá pravé světlo
6 červená brzdová světla
7 černá levé světlo
ex. RR P38 4,0 A SE LPG

HamrDol

#99 Příspěvek od HamrDol » 10 bře 2010 20:05

Ahoj taky jsem to teď řešil:

http://paja-trb.unas.cz/elektronika/nav ... _vlek.html" onclick="window.open(this.href);return false; :beer

pošli prosím odkas na tu prodejnu děkuji

alap
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od alap » 10 bře 2010 22:26

HamrDol píše:pošli prosím odkas na tu prodejnu děkuji
Posílal jsem ti je na tvůj mail už někde minulý týden
ex. RR P38 4,0 A SE LPG

Odpovědět