Prosím o Vaše zkušenosti při extrémní zimě, sněžení atd.

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Odpovědět
Zpráva
Autor
Miky_CZ
tel.: 603 975 234
auto: DI, D3 V8, XK8

Re: Prosím o Vaše zkušenosti při extrémní zimě, sněžení atd.

#81 Příspěvek od Miky_CZ » 14 úno 2010 14:46

Mylda píše:nějak podobně jsem taky skončil nedávno ve škarpě, vyřešil to lesní traktor s navijákem. jinak v těch steelech musela bejt kolegovi sima jak sviňa!
ten s tema KMMkama na nohach sem ja, a jak mas hrube ponozky tak zima neni:-) a v te prikope je trojec ja sme ho tahal ven
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd
RRC 3,9 V8: závodní speciál

cesta
auto: Freelander I TD4

#82 Příspěvek od cesta » 15 úno 2010 06:41

Safraporte:To co popisuješ mám každý den,ale tím že mám ty KM2 tak z toho vyjíždím zatím teda sám :D jezdím teď už né po té moji polňačce ale přímo po poli 400m.Mám vyjetou stopu tak 50cm širokou pro každé kolo no nedej bože jak s ní sjedu :D to se pak dějou věci......No zatím to jde ale přestanou mrazy tak jsem skončil,je mi jasné že si lehnu na břicho,ale jak se znám tak tak stejně dopadnu :D vždycky to musím zkusit..........až pak říkám už tam nejedu!!!!! :D
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001

Bad

#83 Příspěvek od Bad » 15 úno 2010 12:58

No,zimu taky moc neřeším.Když mám teréní ambice,naložím lopatu,lano,mobil,něco pořádnýho na sebe ,vč.bot, a jde se lumpačit.Jelikož nevl. TR, tak po zapadnutí se obyčejně zadusí.Nevím,jak jsou na tom vlastníci TR. A pokud nechci z tepla ,hobluju okresky.

Miky_CZ

#84 Příspěvek od Miky_CZ » 15 úno 2010 15:10

cesta píše:Safraporte:To co popisuješ mám každý den,ale tím že mám ty KM2 tak z toho vyjíždím zatím teda sám :D jezdím teď už né po té moji polňačce ale přímo po poli 400m.Mám vyjetou stopu tak 50cm širokou pro každé kolo no nedej bože jak s ní sjedu :D to se pak dějou věci......No zatím to jde ale přestanou mrazy tak jsem skončil,je mi jasné že si lehnu na břicho,ale jak se znám tak tak stejně dopadnu :D vždycky to musím zkusit..........až pak říkám už tam nejedu!!!!! :D
ja kdyz sem zapadl na bricho tak sem to po hodine a pul vykopal a rek sem si ze zitra to urcite dam:-D no a mezitim mi to propluzili :(
DI 300 Tdi: 4"lift, bodylift 2,5cm, BFG MT 285/75 R16, pevnostní nárazníky, prahy, přídavné světla, snorchel, CB, 2 navijáky, roll cage, kryty dif., žebřík, nájezdový plech, axle lock, true track, bufík atd

tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od tagr » 15 úno 2010 18:56

Tak dnes jsem byl u Karla na poradu :) jestli def 130, nebo disco 2 , a při zpatečni cestě jsem si ustlal, jak jsem se otočil k malé a pohnul volantem :D . nu za 15 minut jsem se vysoukal, ale po 5 km jsem vytahoval octavii 4x4 z cesty když uhybala Nivě . Niva ji nevytahla a zapadla i ona :D Tak ja je sice vytah obe ale pak jsem si ustlal taky :D Protože mně nešlo obet , uzka prohrnuta cesta k chatam podel pole , kopec a jeste k tomu příčny sklon + naváto a jak jsem je tahal tak mne to tam podjelo, nastesti meli lopatu tak 10 min, hazení, sedel jsem v naveji celým předkem a pak jsem se opačnym rejtem proti kopci otčil o 180 stupnu a byl klid :D celkem fajn zabava :D
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

Miky_CZ

#86 Příspěvek od Miky_CZ » 15 úno 2010 19:04

ja dneska tahal favorita z prikopy, prvni sem urval zadni tazne oko, jako tomu favoritu samozrejme no a to predni sem urval rukou jak to bylo zrezle :shock:
tak za napravu a uz byl venku

faethor
tel.: 607140385
auto: Discovery1,Defender

#87 Příspěvek od faethor » 15 úno 2010 22:09

Jo, to já jsem taky tahal, offroad fabii, nějaký dva týpci si mysleli že to projedou po zasněžený neprojetý cestě :-) lano a během chvilky byli venku.
Disco I, se kterým jezdí táta.
Defender 110
RRC 76 v čekající renovaci

looserko
auto: Freelander TD4 2006
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od looserko » 16 úno 2010 13:06

U nas na okraji bratislavy, pod vinohradmi je vela miest kam sa da behat "gazikovat". Podla mna je to hlavne o pneumatikach - mam MP91 Nordicca od Matadoru, a som celkom spokojny. Na to ze niesu AT, sa celkom vedia hrabat. Len teraz jak sa topi sneh, treba dat jednotku, 2-3tis otacok, a ist pokial sa da. Spojku vobec neriesim. Z tych vasich reci mam paranoiu ze neznesie vobec nic, takze ju pustam tak rychlo ako sa len da. Ak sa neda, odhrabe, podkolesami pol metra na rozbeh, a ide sa dalej.
TC je dobra vec - uz niekolko krat som vyliezol aj tam, kde sa zdalo ze to uz nepojde - do polovice svahu sa TC ani neozvalo, az ked zacali kolesa viacej presmykovat, tak asi pod 5kmh a 3000 otackach, zapojilo sa TC, trosku pocvakalo, a zrazu auto islo - pomaly, ale islo. Kazdopadne chyba uzavierka (aj medzinapravova aj zadna), toz to bude chiet upgrejd na disko dvojku/trojku..
Ranne vtaca unavene kraca, chce kracat dalej, no tak mu nalej..

tagr
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od tagr » 16 úno 2010 13:14

Ahoj všem , tak to vypadá že zadní náprava bude mít automatické uzávěrky, předek ted řeším v anglii - čekám na odpověď. podrobnosti budou v tématu ,Tedy jinak řečeno vyhrbem se ještě dál :D
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

looserko
auto: Freelander TD4 2006
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od looserko » 16 úno 2010 13:48

Vzduchove uzavierky pripadne uzavierky v nabojoch sa daju dorobit - napriklad od ARB.. To asi nieje az take umenie ;-) Podstatnejsi je oplechovany podvozok...
Ranne vtaca unavene kraca, chce kracat dalej, no tak mu nalej..

Safraporte
tel.: 739634575
auto: noLR

#91 Příspěvek od Safraporte » 16 úno 2010 13:52

cesta píše:Safraporte:To co popisuješ mám každý den,...
je pěkné, že mi zde odpovídáš a že Miky na tebe navazuje, ale jsem zmaten ... nejsem si vědom, že bych se do tohoto topicu přispíval :twisted:

tagr
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od tagr » 16 úno 2010 16:20

Neboj na tom už se taky pracuje :) a k čemu oplechovaný, když nikam nevyjedeš :) , musí to být hezky ruku v ruce :D

cesta
auto: Freelander I TD4

#93 Příspěvek od cesta » 17 úno 2010 05:53

Safraporte:Sakra máš pravdu, :D to mělo být Hunterovi,já se poslední dobou nějak često pletu............tuž sa omluváám :D
Freelander TD4 2002+Discovery 2 TD5 2001

bubi26
auto: Freelander TD4 AT

#94 Příspěvek od bubi26 » 20 úno 2010 09:01

Zdravím všetkých, som čerstvým majitelom Landíka, celková spokojnosť, len v tom snehu som očakával viac... V inom vlákne je spomenuté chrčanie pri zapnutí TC, ja som si nič také nevšimol, je to OK? Kontrolka TC sa pri prešmykovaní rozsvecuje, ale nemám pocit, že by sa sila prenášala na druhé koleso. Zdá sa mi ako keby zadné kolesá ihned hrabali a auto vobec nedrží stopu a ide do boku.

Posúdte sami : http://www.youtube.com/watch?v=M4KQxlIxMxM

tagr
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od tagr » 20 úno 2010 09:22

Ahoj no nevím , ono ve sněhu je nejduležitější plynulost a ty jsi tam poskakoval :D , jinak to TC fakt zabírá když to držíš , stačí trochu hnout s plynem a odojí se , pak se zase zapne, ale už to ...
K tomu zadku pokud je pod sněhem vyjeto - koleje tak ,nebo ji si už koleje udělal tak ten lehký zadek má normálně tendenci spadnout do vyjetého, zkus at ti sedí vzadu ti 2 chlapíci a poznáš rozdíl :D
Jinak je fakt znát když jedeš naložený - to jezdek plnohodnotný, ale jak jedeš prázný tak je váha na předku a pak je to prostě poznat :)
Možná ti TC svítilo , ale asi jen pohotovost, nebo zadek mně jdou i ve předu obě dvě najednou :) No až dámdo zadu automatické uzávěry tak to bude jiné kafe :)

bubi26
auto: Freelander TD4 AT

#96 Příspěvek od bubi26 » 20 úno 2010 11:59

ono na tom videu to neni videt, ale " plynulost" skoncila vzdy zahrabaním a mimo cesty. Jedine ako sa dalo odtial dostat prec je sa po kuskoch rozhupavat. Tie useky kde som zostaval vysiet a nedalo sa vyhrabat su vystrihnute, aby nemal Landik zlu reklamu:)
K tej TC, takže plyn zaradit jednotku a plyn na podlahu?

tagr
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od tagr » 20 úno 2010 21:45

:hmm: ne ne tak ne to to právě zahrabeš , máš automat tak dej 2-ku a snaž se držet otáčky pomocí plynu v rozmezí 2000 - 2700 převodovka si to přebere sama. TC se sepne dle potřeby , ani o něm nebudeš vědět :)
:Pohoda: :Pohoda: :Pohoda:
Dnes jsme s Macejky projely tak 20-30 cm sněhu tohodle mokrýho v pohodě :D bez zaváhání . Ve sněhu to je o plynu - otáčky - síla a volantu - kompenzace změny směru- tedy o řidiči :D To chce jen zkoušet a nalézat .
:Sorry: nic proti tobě , ale sníh chce taky trochu rychlost , tedy aspon těch 10-15 km v hodině a jet nezastavovat pak je šance na projetí mnohe větší. Vlastní zkušenosti a dnes jsem si opět potvrdil , že v terénu je automat pružnější a stabilnější než manuál :) Takže máš trochu výhodu :) tak ji využívej .

Ale Macimu zatím závidím tu výšku tam kde jen škrtal o sníh já už těch 5 cm hrnul a sníh ze mně padal na dálnici ve 110 km/h ještě po 100 km :D :D :D :D

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od PavelU » 20 úno 2010 21:56

tagr píše:Dnes jsme s Macejky projely tak 20-30 cm sněhu tohodle mokrýho v pohodě :D bez zaváhání .
To ti moc nevěřím, nejsi náhodou rybář... :mrgreen:
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

tagr
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od tagr » 20 úno 2010 22:35

:hmm: :ty jeden...: Ne ne jsem. Maci jak to má zvedlé jel první já za ním , proto jsem viděl jak je hluboko a že se chytám , ale už spíš jak lod , prostě jsem to měl tak akorát to umačknout a projet. Kdyby jsem zastavil tak byly místa že by si to sedlo na spodek :cry: a bylo pár míst kde jsem to musel právě prorazit už rychlostí , tam zastavit tak jsem se zasek a šmytec :cry: . Pak jsem najel u Maciho na pár špalků a spodek byl jak od dědy Mráze samej sníh :D

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od macejky1 » 22 úno 2010 08:16

PavelU píše:
tagr píše:Dnes jsme s Macejky projely tak 20-30 cm sněhu tohodle mokrýho v pohodě :D bez zaváhání .
To ti moc nevěřím, nejsi náhodou rybář... :mrgreen:

Muzu potvrdit ze toho snehu tam bylo másty az 30 cm a takový tý polobrecky. Pod snehem mokrá louka. Puvodne se mi tam ani moc nechtelo vjízdet myslel jsem ze tam zustanem. Ale projeli jsme. Asi tak 0,5 Km po tý louce lehce do kopecka a pak asi 1/4 kiláku lesem uzounkou cestickou samá zatácka.

Já musel jet celou dobu na jednicku, pri pokusu o prerazení jsem se hned zastavoval a dusil to - ten automat je v terénu vázne daleko lepsí. Jo a TC se mi za celou dobu sepnulo asi jen 2x na malou chvilku, to bylo v kopecku kdyz jsem Tagrovy prorázel kolej :D
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

Odpovědět