diferenciál vestavba automatické uzávěrky

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
tagr
auto: Freelander 2004
Kontaktovat uživatele:

Re: diferenciál vestavba automatické uzávěrky

#21 Příspěvek od tagr » 09 úno 2010 10:49

Maci :D jak jinak už mám vymišlený vozík i to že mně kamarád na něj udělé podložky aby jsem měl všechna kola tedy jak na free tak na vozíku stejná vemu 2 rezervy taky stejné , na střeše budou výjezdové plechy + rozkládací plošinka na stan - jen si musím vybrat nějakou klasiku a bud ji postavím na střeše , nebo na zemi :D Na vozíku bude zasobník na naftu a vodu včetně malé kuchynky a lednice cca plný 700 kg a měl by jsem projet opravdu dost a hlavně daleko :D prostě tam povezu klasický plechový sud s naftou tedy 200l voda stejný objem 2 menší plastové sudy , a vše bude vestavěno v ,,kontejneru na míru pro vozík , mohu to kdykilov sundat a mít vozík pro normální potřebu :D
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

tagr
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od tagr » 09 úno 2010 10:54

omlouvám se za překlepy jedu na not 10" s malou klávesnicí :(
Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.

tagr
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od tagr » 09 úno 2010 15:08

Nevíte jak to rozbalit , kamarád to stáhnul a vypálil, ale nejde to načíst :(

macejky1
tel.: 736245909
auto: EX Freelander, RRC
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od macejky1 » 09 úno 2010 15:26

tagr píše:Nevíte jak to rozbalit , kamarád to stáhnul a vypálil, ale nejde to načíst :(

Rave je normálne zabalený v raru. Rozbalit a nainstalovat pak to prohlízís jako PDF.
A ten microcat by mel být jako image CD. V cem se dá potom prohlízet zatím nevím jeste jsem to nezkousel. Mozná autocad nebo neco podobného.
EX-FREELANDER 2.0Di - lift 2", zátěž. pruž., 29" AT/MT, polybush, CB, webasto, zahrada, HELLA, šnorchl
RRC 3.5V8 EFI MY1986 - Barnabáš ve fázi vývoje
Harley Davidson Street 750 MY2018 - custom

tagr
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od tagr » 09 úno 2010 20:53

jo už to šlape je tam toho hafo o výkendu to prozkoumám :)

tagr
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od tagr » 16 úno 2010 13:21

Samosvorný diferenciál typu TORSEN /šnekový/se dodává komplet s
košem.Naše uzávěrka se instaluje do původního koše,proto nevím
jestli tam půjde.Samozřejmě jsme schopni vyrobit úplně nový koš
do kterého bychom vložili naši uzávěrku.Na přední by ten šnekáč
asi nebyl špatný. Tak že ted jsem se rozhodl , že na zadní diferenciál dám hezké české za 12 000,- kč jeden a s předkem počkám na angličany co na to řeknou. Při předelání tam budou rovnou nová ložiska , gufera i vymezení takže vlasně nový dif za cca 30 000,- s uzávěrkam, což není tak špatné.
přední by vyšla kolem 50 000,- pokud vubec a to už je celkem dost.

tagr
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od tagr » 18 úno 2010 20:32

Pokud by se nás sešlo více , asi by byla možná sleva :). Pokud tedy máte zájem napište sem , at to složíme a ušetříme , třeba někam na pivo ,ale až po ježdění samozřejmně :) Podle množství by se pak stanovovala konečná cena .

Land Jirka
tel.: +420731913431
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Land Jirka » 20 úno 2010 07:33

Držím ti palce, ale myslím, že je to blbost.
TC do terénu stačí a automatická špéra na free... nevím, nevím a to jsem jich už pár na auta namontoval.
Land Rover 4x4 SERVIS, PRODEJ DÍLŮ LAND ROVER, DIAGNOSTIKA, OPRAVY A ÚPRAVY LAND ROVER, RENOVACE VETERÁNŮ
Tel: 731913431

tagr
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od tagr » 20 úno 2010 09:31

AHOJ JIRKO, DO ZADU NENÍ POTÍŽ :D TAM TO PUJDE V POHODĚ , DĚLÁ SE TO A JE TO ZNÁT. :D

Jinak třeba V3s má uzávěrku taky jen na zadcích - :Sorry: vím je to jiná kapitola- :Sorry: , ale stačí tam bohatě , mimo kolejí tam by to chtělo i na předku .

Záměrem je aby zadek pomáhal víc než ted a v záloze TC zustalo na předku . Jinak mám dotaz jak jsi na tom po 19.4. tak na 2 dny u tebe na dílně , - výměna turba,žhaviček a vstřiků,pumpy a řetězu,řemene při tom vyčištění hlavy ,a výměna oleje . Neboj nádrž si udělám u strýce už bude teplo , nebo že by jsme si troufly oba ve dvou :D ale to tam budu rovnou dávat ten upravený diferák . tak že by jsi si to jako 1 vyzkoušel ? :D
Dík za odpověd rád by jsem se něco přiučil :) venku si pomužu tak leda sám :(

Maxsel
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Maxsel » 20 úno 2010 20:30

Land Jirka píše:Držím ti palce, ale myslím, že je to blbost.
TC do terénu stačí a automatická špéra na free... nevím, nevím a to jsem jich už pár na auta namontoval.
Tam, kam se Free dostane, mu TC bohatě stačí. Myslím, že takovou sodu jako já, mu dává málokdo a pokud mi něco při ježdění chybí, tak je to redukce (na světlou výšku už mám lift od Macejkyho, i když ještě není na autě).
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

tagr
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od tagr » 20 úno 2010 21:22

Ahoj Maxsel , já přeci neříkám že mu nestačí , ale že je to další vylepšení , stejně tak jako zvednutí , rozšíření a zvýšení točáku a výkonu motoru. Někdy narazíš na ,,blátíčko" a jiné radosti , ale vška ti stačí no a pak jsou klasické špéry zapotřebí. Ano kdyby jsem jen jezdil tady tak by jsem s tím taky váhal, ale když jedu tam kam jedu , tak si myslí že to má opodstatnění a TC mně pořád zůstává v záloze :) na předku :)
Každý kdo se špérama jezdil ví že TC je TC a špéra je špéra :Sorry: nic proti tvému názoru :) Jen se domnívám že takhle prostě dojedu dál a výš a více v klidu než bez nich :) a o to přeci při upravě jde :)

Maxsel
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Maxsel » 20 úno 2010 22:39

Vím, jak se jezdí se špérama a vím i jak se jezdí v Africe, kam se dle tématu chystáš, ale špéra na Free jsou vyhozené peníze. Dej ale vědět, až jí budeš mít, můžem to vyzkoušet...
Discovery 4 TDV6 HSE
Discovery 2 TD5

http://www.youtube.com/maxselcz

tagr
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od tagr » 20 úno 2010 23:01

:wink: jo jo klidně , někdy v květnu to už snad bude :) Máme jet ze severu na jih tak to tamnebude jen o písku a kamení , ale i o mokru a bahně .Mně Free celkem vyhovuje, ale to TC často není úplně ono :( . Je to třeba jen muj subjektivní názor .
Bude i navyják na vytažení se , ale radši pojedu s upraveným zadkem u kterého budu vědět že zabírá na plno co může, když je potřeba a TC pomáhá předním :)

Rád to porovnám na stejné trati jen s TC a uvidíme :) Vím kde jsou limity free a proto pojede ještě trochu větší stroj pro případ pomoci :).
Ale určitě to bude trochu lepší free než jak ho předváděli na camelce:)

Dusan
auto: LR Defender 110 TD5

#34 Příspěvek od Dusan » 02 bře 2010 08:43

Uz dlouho jsem se tak nezasmal jako pri cetbe tohoto vlakna, a to jsem do sekce freelander zavital asi poprve nebo podruhe, nechci nikomu brat sny, ale nektere veci mi zde prijdou jako nesmysl a neralne, asi jako kdybych defa chtel upravit pro zavod formule 1, na nektere veci to chce proste asi jine auto. Ale proc ne.
.... ALEA IACTA EST

geršák

#35 Příspěvek od geršák » 02 bře 2010 09:39

Dusan píše:Uz dlouho jsem se tak nezasmal jako pri cetbe tohoto vlakna, a to jsem do sekce freelander zavital asi poprve nebo podruhe, nechci nikomu brat sny, ale nektere veci mi zde prijdou jako nesmysl a neralne, asi jako kdybych defa chtel upravit pro zavod formule 1, na nektere veci to chce proste asi jine auto. Ale proc ne.

Nejseš sám Dušane komu to příjde úsměvné :lol:
FREE 1,8i r.99

tagr
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od tagr » 02 bře 2010 10:54

no jo no pokud to máte na leštění a ne na práci tak jo, auto má dělat na 100% jinak se nevyplatí a mužu mít břichoplaza :D

Dusan
auto: LR Defender 110 TD5

#37 Příspěvek od Dusan » 02 bře 2010 11:00

No, kdo me zna, tak vi, ze ja to rozhodne na lesteni nemam... :-)
.... ALEA IACTA EST

low
Admin fóra
tel.: +420 603462950
auto: def 110 + L322
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od low » 02 bře 2010 11:01

tagr píše:no jo no pokud to máte na leštění a ne na práci tak jo, auto má dělat na 100% jinak se nevyplatí a mužu mít břichoplaza :D
oukej, nechces nam to predvest ted o vikendu na Siklaku??
http://www.offg.cz expediční poradenství, offroad expedice na míru po celém světě, offroadškola, http://www.offroadskola.cz

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Hunter » 02 bře 2010 11:05

Tagr - stale nechapes, o co lukum jde, oni se snazi rici, ze proste Free jiz samotnou konstrukci neni srovnatelny s Defem a neni opravdu urceny na to, co z neho chces udelat. Pokud by jsi se tu snazil predelat tak, jak planujes sve Free, Defa, nebo i Disco, asi by nikdo nic nerekl, ale takto.. A to se tu nebavime o financni strance cele veci..
Free Td4 2004 HSE automat

tagr
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od tagr » 02 bře 2010 11:41

Ahoj: :wink:
1 - nemám předěláno, připravuju , kupuju ,scháním trvá to a taky čekám na teplo, protože při tom budu i dělat udržbu spodku ( vytříkání dutin,nátěr spodku), když už tak už
2 - upravy budou a na cestování po nezpěvněných cestách a terénech bude určitě připraven dobře
3- nebudu s ním jezdit cros ani dělat zbytečné voloviny, ale rozumný terén( tedy takový na jaký to bude uděláno) klidně pojedu
4 - protože mám naježděno kolem 170 000 a stejně je potřebana autě spousta věcí už udělat tak to beru jedním zátahem, ušetří T čas v budoucnu a po finanční stránce mně to vyjde jen asi o 30% dráž, ale to auto bude taky trochu jinde než je ted
5 - defa z toho nedělám, protože ho nechci mimo 6x6 , když už by to měla být 4x4 tak disco, v dnešní době se má a dá i v terénu jezdit trochu pohodlně a ne jak na žebřináku , ale pořád ještě řeším motorizaci a dalších spoustu věcí.
6 - nic proti defum, mně fakt mrzí že to automobilka trochu zaspala a jak jsem psal jinde mohl by to být nádherný stroj , plně funkční a i pohodlný.
7 - vše co dělám je že se snažím posunout hranice kousek dál a to snad není nic špatného.Hledám a pátrám a pak to teprve kupuju. Nikoliv opačně :D

Odpovědět