Pneumatiky
Moderátor: Acon
- beny
- tel.: 605905452
- auto: Defender 110
Re: Pneumatiky
Tak jsem teď přezbrojoval gumy a dovoluji si předložit krátké shrnutí. Měl jsem defekt na pneu (orig. 7,5/R16). Vzhledem k tomu, že zima ještě nějakou dobu bude, jsem zatoužil po zimních gumách. Prostudoval jsem net i Fórum i vyšla mě dvojice pneumatik. NOKIAN HKPL LT a COOPER DISCOVERER M+S. Vzhledem k tomu, že jsem nechtěl zmenšit vnější průměr (7,5/R16 má 79cm) jsem se rozhodl pro rozměr 235/85/16 (průměr 80,6 cm). Tento rozměr je možné ještě použít na disky 5,5".
Po dvoudenním shánění informací jsem zjistil, že gumy nejsou a nebudou. Jedinou konkrétní informaci jsem dostal na www.pneusky.cz . Gumy NOKIAN (zimní) by se měly začít zase vyrábět v březnu a nějak potom budou zase v prodeji.
Takže jsem si už dopřál nové letní pneu (i s novými ráfky) BF AT, které se naštěstí podařilo sehnat. No a zimní gumy začnu shánět na jaře, až sleze sníh ....
Po dvoudenním shánění informací jsem zjistil, že gumy nejsou a nebudou. Jedinou konkrétní informaci jsem dostal na www.pneusky.cz . Gumy NOKIAN (zimní) by se měly začít zase vyrábět v březnu a nějak potom budou zase v prodeji.
Takže jsem si už dopřál nové letní pneu (i s novými ráfky) BF AT, které se naštěstí podařilo sehnat. No a zimní gumy začnu shánět na jaře, až sleze sníh ....
Defender 110, 300 Tdi, auto pro svižné, pohodlné a dlouhé jízdy. http://www.kopane-studny.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- sloon
- tel.: 776189666
- auto: VW Amarok 4motion
- Kontaktovat uživatele:
Jaro se blíží tak budu kupovat nové pneu tak potřebuji poradit.
Máte někdo zkušenosti s pneu CONTINENTAL CrossContact AT, zajímá mě jak rychle se sjíždí a jak jsou na tom v terénu?
V rozměru(255/65 R16) který chci jsou skoro jediný co se mě zamlouvají.Jezdím 70/30 silnice terén.
Měl jsem předtím GOODYEAR WRANGLER A/TR a ty byli v terénu špatný hned se zalepily.
Něco už tady psal (moon13) ale jestli je někdo máte tak napište.Dík.
Máte někdo zkušenosti s pneu CONTINENTAL CrossContact AT, zajímá mě jak rychle se sjíždí a jak jsou na tom v terénu?
V rozměru(255/65 R16) který chci jsou skoro jediný co se mě zamlouvají.Jezdím 70/30 silnice terén.
Měl jsem předtím GOODYEAR WRANGLER A/TR a ty byli v terénu špatný hned se zalepily.
Něco už tady psal (moon13) ale jestli je někdo máte tak napište.Dík.
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
PneumatikyBFGoodrich LONG TRAIL T/A TOUR silnice – terén
Pneumatiky BFGoodrich ALL TERRAIN T/A těžký terén
Já jdu do těhle, jsou vyskoušené a vydrží rozhodni se sám , Beru je jako letní , na zimu budu mít zimní vyplatí se to
Já jdu do těhle, jsou vyskoušené a vydrží rozhodni se sám , Beru je jako letní , na zimu budu mít zimní vyplatí se to

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- sloon
- tel.: 776189666
- auto: VW Amarok 4motion
- Kontaktovat uživatele:
No BFGoodrich ALL TERRAIN T/A se mi tak líbí akorát nejsou v rozměru co potřebuji a BFGoodrich LONG TRAIL T/A TOUR ty budou spíš na silnici.
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
No já na ně koukal a přišlo mně že rozměrů je dost
neboj se trochu širších , já s nima mám lepší skušenost než s užovkama. mimo jediného typu
terénu jsou lepší širši

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- deff90
- tel.: 0915 888 686
- auto: deffender 90 td5
- Kontaktovat uživatele:
caf ja mam NOKIAN HKPL LT rozmer 235/85/16 su super ak chces tak ich viem zohnat do 24 hod a cena bola okolo 150 eur aj s dphbeny píše:Tak jsem teď přezbrojoval gumy a dovoluji si předložit krátké shrnutí. Měl jsem defekt na pneu (orig. 7,5/R16). Vzhledem k tomu, že zima ještě nějakou dobu bude, jsem zatoužil po zimních gumách. Prostudoval jsem net i Fórum i vyšla mě dvojice pneumatik. NOKIAN HKPL LT a COOPER DISCOVERER M+S. Vzhledem k tomu, že jsem nechtěl zmenšit vnější průměr (7,5/R16 má 79cm) jsem se rozhodl pro rozměr 235/85/16 (průměr 80,6 cm). Tento rozměr je možné ještě použít na disky 5,5".
Po dvoudenním shánění informací jsem zjistil, že gumy nejsou a nebudou. Jedinou konkrétní informaci jsem dostal na http://www.pneusky.cz . Gumy NOKIAN (zimní) by se měly začít zase vyrábět v březnu a nějak potom budou zase v prodeji.
LR defender Td5 90 150k,2*SUPERWINCH Ep9,Hi-Lift EXTREME,HELLA,SAFARI,QT,OME-teraz IRONMAN,GARMIN,KAM
- beny
- tel.: 605905452
caf ja mam NOKIAN HKPL LT rozmer 235/85/16 su super ak chces tak ich viem zohnat do 24 hod a cena bola okolo 150 eur aj s dph[/quote]
Moc dík, chvíli teď vystačím s letními. Chci i na zimáky nové ráfky, takže dohromady je to hafo peněz. Tak raději až po daních...
Moc dík, chvíli teď vystačím s letními. Chci i na zimáky nové ráfky, takže dohromady je to hafo peněz. Tak raději až po daních...
Defender 110, 300 Tdi, auto pro svižné, pohodlné a dlouhé jízdy. http://www.kopane-studny.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
- deff90
- tel.: 0915 888 686
- auto: deffender 90 td5
- Kontaktovat uživatele:
Moc dík, chvíli teď vystačím s letními. Chci i na zimáky nové ráfky, takže dohromady je to hafo peněz. Tak raději až po daních...[/quote]beny píše:caf ja mam NOKIAN HKPL LT rozmer 235/85/16 su super ak chces tak ich viem zohnat do 24 hod a cena bola okolo 150 eur aj s dph
ok ked budes potrebovat tak sa ozvi aj ine znacky
LR defender Td5 90 150k,2*SUPERWINCH Ep9,Hi-Lift EXTREME,HELLA,SAFARI,QT,OME-teraz IRONMAN,GARMIN,KAM
- stan
- tel.: +420 603 499 869
- auto: Discovery III - 4,4i
- Kontaktovat uživatele:
Znáte tyhle pneu?
Znáte někdo tyhle pneu?
http://www.tiptyre.cz/pneumatiky/protek ... -110S.html
Jak se chovají na silnici? Za mokra?
http://www.tiptyre.cz/pneumatiky/protek ... -110S.html
Jak se chovají na silnici? Za mokra?
Land Rover Discovery III - 4,4i V8 HSE - LPG, automat, rok 2006
nafta je palivo satanovo
nafta je palivo satanovo

- MOPADŽI
- auto: Def,Def a Def+Disco
- Kontaktovat uživatele:
Re: Znáte tyhle pneu?
Měl je Rosi. Směřuj dotaz na něho, nebo počkej, třeba napíše 

Čas a Land Rover, nezastavíš... www.mopadzi4x4.eu
-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Mám je na Disco2 v rozměru 235/70/R16 - už jsem to tak koupil a bez problémů. Mám takovej dojem že je to kopiie ATček od BFGoodrich. Osobně bych je ale nejspíš kvůli špatné zkušenosti s protektorama z dřívějška nekoupil. Na osobním autě mi jednou kus protektoru na dálnici uletěl a pod ním bylo vidět, že v tom místě vůbec nebyl přilepenej a podruhé praskla bočnice, když netěsnil ventilek a auto stálo pár hodin "na ráfku". Navíc se většinou nevyvažují úplně nejlépe.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
ty chces koupit protektor na auto za 1,5mil? Tomu nerozumim.
- stan
- Kontaktovat uživatele:
přesvědčoval mne na ně strýc, jezdí offroad závody a celkem úspěšně. Jezdí to na této značce a tvrdí mi, že tohle nejsou ty protektory, co dříve ulítávaly... Že prý jsou super spolehlivé...Stavros píše:ty chces koupit protektor na auto za 1,5mil? Tomu nerozumim.
tak proto se ptám...
nafta je palivo satanovo
nafta je palivo satanovo

tak tomu never, protektor je proste na auta, ktery jezdej pomalu a malo. A ty mas auto co jezdi rychle a dost. Fakt to nekupuj.
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Protektory TipTyre jsou pry opradu dobre, ale jak pise Stavros, na rychle auto, s kterym se bude rychle jezit po dalnici, bych to nedaval. Na DI, ktera bude prevazne do terenu, nebo pojizdeni, tak to jo, ale jinak asi ne. Navic ta cena, za kterou se prodavaji, je kolikrat jen o neco malo nizsi nez cena novych pneu.
Free Td4 2004 HSE automat
- stan
- Kontaktovat uživatele:
ok, uz mlcim

nafta je palivo satanovo
nafta je palivo satanovo

-
- tel.: 608 600 360
- auto: D2, Def 130
Jenom doplním - na D2 bych si radši koupil nové ATčka, ale když už tam byly, tak je nejdřív ojezdím. Na D3 bych protektory nedal - jezdí o dost rychleji než D2.
Jinak zatím na ně nemohu říct křivé slovo, auto na nich dle mého názoru jezdí dobře.
Jinak zatím na ně nemohu říct křivé slovo, auto na nich dle mého názoru jezdí dobře.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
Když ještě Pešlik jezdil cross-country rally se závodním RRC, který jel ale opravdu hoooodně rychle, obouval to Vraníkama, což jsou také protektory a nedal na ně dopustit.
Nicméně ty Black Stary mi nepřipadají až tak levné, takže bych si raději tisícovku na kus připlatil a koupil originály BFG AT, čímž se nikdy nic nezkazí.
Nicméně ty Black Stary mi nepřipadají až tak levné, takže bych si raději tisícovku na kus připlatil a koupil originály BFG AT, čímž se nikdy nic nezkazí.
Aktuálně: 1979 SIII 88" 2,25 l Petrol a 1983 two-door Range Rover V8; Dříve navíc: 1969 SIIa 88" 2,5 l Petrol, 2003 Discovery 2 TD5, 2005 Discovery 3 TDV6 S, 2011 Discovery 4 SDV6 SE, 2016 Discovery 4 SDV6 HSE a 2021 Defender 110 SE D250
-
- tel.: 737217284
- Kontaktovat uživatele:
Nespletl jsi se náhodou u těchto gum? BFGoodrich ALL TERRAIN T/A??tagr píše:PneumatikyBFGoodrich LONG TRAIL T/A TOUR silnice – terén
Tyto gumy mám a jako celoroční jsou super, ale do těžkého terénu se moc nehodí, v hlubším bahně hrabou a nevyhrabou. Doporučuji tyto: BFGoodrich Mud-Terrain T/A® KM2
http://www.bfgoodrichtires.com/overview ... /3930.html
Ty si plánuji v brzké době pořídit na Rumunsko

Landrover Defender 110 TD5
na rumunsko spis porid neco do terenu, ja mam ted tohle a je to teda vynikajici guma, na silnici v ramci mezi ticha a v terenu bere velmi dobre, je nutno odpustit aspon na 0,6. Proti BF Goodrich MT, ktery jsem mel predtim je to nebe a dudy.
Kazdopadne rychle nakoupit nejaky MT gumy, uz nyni by se pry spravne v EU prodavat nemely.

Kazdopadne rychle nakoupit nejaky MT gumy, uz nyni by se pry spravne v EU prodavat nemely.