FreeI a tezky prives
Moderátor: Safraporte
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
FreeI a tezky prives
Mam dotaz na chytre hlavy, co se muze prihodit pri tlaceni (rozumej couvani) s tezkym privesem (2 baliky sena cca 350kg/ks) v mokrem snehu. Na konci unora jsem dovezl seno a pri couvani do mirneho prevyseni (kratkeho) u domu a v mokrem snehu, kdy se to obcas dostalo na blato, samozrejme hned byla citit spojka, s tim jsem pocital. Obcas se stalo, ze motor tocil, ale auto stalo (ani kola nehrabala). Nakonec se podarilo, ale.. Druhy den jsem zjistil, ze zacalo neco hucet, prislo mi to od visko spojky. Hadal jsem, ze to budou loziska - tady se o tom psalo http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... 72&start=0" onclick="window.open(this.href);return false; . Pri prolezani spodku jsem objevil prasklou manzetu na prednim kardanu viz tady http://landroverforum.klape.cz/forum/vi ... f=7&t=9448" onclick="window.open(this.href);return false; ale to je asi spise shoda okolnosti. Takze premyslim, co se mohlo podelat. Prvni zkusim shodit kardan a VC, abych zjistil, zda to huci loziska ci ne. Pak zkusim vypustit IRD, co se na me vyvali. A pak jiz nevim, proto sem pisu, abych se dozvedel, co se muze v tomto pripade projevit:
1/ spojka
2/ IRD ??
3/ loziska na kardanu
4/ visko spojka ??
Byl jsem se radit i v Nove Pace, ale tentokrat jsem z jejich pristupu docela rozpacity, prvni, co rekl technik pri jizde, ze to je na Free jeste tiche a ze to vypada na loziska IRD. Loziska na kardanu pry asi ne, ze sami davaji jenom nahrady a nikdy nebyl problem, ale co pak ti, co o tom pisou na UK forech..
Takze doufam, ze to budou jenom ta loziska na kardanu, zitra se ho chystam shodit. Visko se asi nemuze upect, nebo ano? To by byl pech, kdyz jsem ji daval v prosinci novou..
1/ spojka
2/ IRD ??
3/ loziska na kardanu
4/ visko spojka ??
Byl jsem se radit i v Nove Pace, ale tentokrat jsem z jejich pristupu docela rozpacity, prvni, co rekl technik pri jizde, ze to je na Free jeste tiche a ze to vypada na loziska IRD. Loziska na kardanu pry asi ne, ze sami davaji jenom nahrady a nikdy nebyl problem, ale co pak ti, co o tom pisou na UK forech..
Takze doufam, ze to budou jenom ta loziska na kardanu, zitra se ho chystam shodit. Visko se asi nemuze upect, nebo ano? To by byl pech, kdyz jsem ji daval v prosinci novou..
Free Td4 2004 HSE automat
Re: FreeI a tezky prives
Těžko hádat,že ti zasmrádla spojka,tak ji máš slabou. Zbytek je taková hádaná,když to nevidim. Pokud si nebudeš vědět rady tak se zastav nebo zavolej.
- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:
vydím to spíš na tu spojku ,visco určitě ne , a 700 kg není zase tak moc
já to tahám v klidu, ale mám automat 

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- Hunter
- Kontaktovat uživatele:
Tak huci to lozisko na kardanu, jedno. Takze bude vymena. Nicmene ta spojka je fakt bidna, Tagr ma vyhodu s automatem
Nekde tu je myslim o spojce vlakno, tak se tam presunu ..

- tagr
- auto: Freelander 2004
- Kontaktovat uživatele:

Učím se a snažím se dostat ,,DRÁČKA" dál tak FREE A VŠEM ostatním LAND ROVERŮM šťasné ježdění. 6x6 je sen ,ale i ty se někdy splní.
- Hunter
- Kontaktovat uživatele:
Jak moc se da s takovym nacnutym loziskem na tom kardanu jezdit? Do servisu se dostanu az pristi tyden a potrebuji do te doby jezdit 

-
- tel.: 739634575
- auto: noLR
dlouhoHunter píše:Jak moc se da s takovym nacnutym loziskem na tom kardanu jezdit? Do servisu se dostanu az pristi tyden a potrebuji do te doby jezdit

tak dlouho dokud se nevysype ,včera jsem je nechal demontovat a jedno už nemělo ani jednu kuličku(podotýkám že jsou dva měsice staréHunter píše:Jak moc se da s takovym nacnutym loziskem na tom kardanu jezdit? Do servisu se dostanu az pristi tyden a potrebuji do te doby jezdit

- Hunter
- Kontaktovat uživatele:
Nestras, ted jsem se vratil z hor a v nedeli od tam tud musim jeste odvezt rodinu. Jinak jsme na tom stejne, take je mam dva mesice stare. Huci to huci, tak doufam, ze to jste do pondelka vydrzi.. Ale zda se mi, ze mi od te doby, co mam to lozisko nacnute, tedy od toho tlaceni privesu, zacalo auto plavat v zatacach - ujizdi trochu zadek. Tak nejak se choval jeden UAZ, ktery mel na obou napravach samosvorny diferak, kamos to pojmenoval, ze to ridi jako lod. Ale treba mi z toho uz hrabe a vidim problem, tam kde neni.