Keram píše:Tomik píše:
No tak já si koupil auto v House of England v brně, asi jedno z prvních D4 u nás, už tehdy od rakouského importéra )což je dnes oficiální importér do ČR). Návod, to byla samostatná story, protože já ho dostal jen v němčině - byť ofiko dodané na ČR trh - a pak si ho složitě zajišťoval z Anglie/Rakouska aspoň v angličtině. Auto jsem koupil v Brně, protože jsem ho a) chtěl hned - tam mi ho slíbili dodat před koncem roku, což se nakonec povedlo 22.12., b) při porovnání cen v Evropě - nemám problém se domluvit anglicky a rusky, německy a švédsky "odezírám" ze rtů

- jsem zjistil, že rozdíl ve srovnatelné výbavě je do 50 tisíc, což dávám na vrub toho, že jsem kupoval úplně nový model těsně po uvedení na trh. Takže nakonec Brno. A jezdí to parádně - tím se dostávám k otázce toho třílitru - nevím, jak má kdo co zajeté, ale mohu zodpovědně prohlásit, že tenhle 3,0 jezdí jako z partesu, měl jsem 3,2 DID v Pajeru, 3litr v Land Cruiseru, jezdil jsem třílitry diesely v BMW a Audi, a vážně, jezdí to skvěle. Kdysi jsem už psal o jediným problému co mám s převodovkou, při přehazování 1-2 a 2-3, pokud na to trochu šlápneš, tak je cítit jisté škubnutí, ale to jednak přičítám nezajetosti (cca 7000 km nyní) a jednak tomu, že halt se ten krouťák u těchle nižších převodů musí nějak srovnat do zubů

Řazení od 3 výše už je bez problémů.
Já teda v D4 ještě nejel, ale dovoluju si nesouhlasit s tím co píšeš. Jezdil jsem s 3,0 Tdi v Audi A4, A6 a Q7 a ve všech těch autech to byl užasnej motor. Je vyladěnej do detailu, ma suprovej průběh otaček, jede jako střela i s tou dvoutunovou Q7. A tedka jsem jel před dvoumi měsíci v A6 3,0 TFSi , já vím je to benzín, ale ten motor byl naprosto dokonalý, opravdu na ten motor nemužu říct ani jednu špatnou věc a byl spojen s převodovkou S-tronic ( dvouspojková) prostě pecka. Tímto nechci říct, že by 3,0 TVD6 od LR byl nějak špatnej, ale ty diesly co děla Audi, mají přejatou technologii z Le Mans kde vyhrávají, takže jsou fakt vychytaný.
Jenom Kerame, můžeš mi prosím napsat s čím, jak píšeš, nesouhlasíš? Jediný co jsem napsal "A jezdí to parádně - tím se dostávám k otázce toho třílitru - nevím, jak má kdo co zajeté, ale mohu zodpovědně prohlásit, že tenhle 3,0 jezdí jako z partesu, měl jsem 3,2 DID v Pajeru, 3litr v Land Cruiseru, jezdil jsem třílitry diesely v BMW a Audi, a vážně, jezdí to skvěle." No a to je tak všechno. Význam mých slov si přelož "třílitr v D4 je naprosto srovnatelnej se skvělejma třílitrama v BMW a Audi". A to tady můžu podepsat. A technologie z Le Mans - jojo, taky jsem si četl reklamní materiály od Audi. A možná tam ta technologie snad i je

. Ale co já s tím - jezdil jsem třílitr diesel A6 Avant, třílitr diesel X5 a mám třílitr diesel v D4 a říkám ti, že jsou to srovnatelný mašinky. Jo a k tomu TFSi - jasně, v BMW trojce kupátku mám 335ku, třílitr benzin s biturbem, tak ten bych vážně nechtěl srovnávat s žádným dieselem. To je totiž úplně jiná kategorie.