Dneska se mi stala divná věc s brzdama, mám D1 automata, takže brzdový pedál musím používat vlastně pořád, dojížděl jsem na červenou ke křižovatce a najednou cítím, že pedál nezabírá, musel jsem ho sešlápnout skoro do půlky, aby brzdy začaly reagovat, pak jsem to zkoušel další asi 1 km, než jsem zastavil na parkovišti a chovalo se to pořád stejně, prostě mi brzdy nereagoval hned, ale muselo se víc šlápnout na pedál, navíc jsem měl pocit, že i když jsem pedál sešlápnul úplně, tak brzdný účinek nebyl 100%-tní. Když jsem to pak chcípnul a nechal hodinu odstáty, tak se pedál choval už zase normálně a dalších 20 km, než jsem dojel domů se nic podobného neopakovalo a to jsem i zkušebně šlapal na pedál, abych se ujistil, že pořád funguje (dost nepříjemnej pocit).
Provedl jsem kontrolu brzdovky a ta je v pohodě, po telefonické konzultaci s Karlem Slámou, by to mohlo vypadat na nějakou pumpu a pak na nějaky ložisko, ale musím se přiznat, že tomu moc nerozumím. Pak mě napadlo, jestli nebylo něco s destičkama, ale to by asi dělalo pak pořád.
Napadá někoho důvod, proč se to dělo a proč to pak zase přestalo dělat? Během následujících 14 dnů půjde auto určitě na servis kvůli unikajícímu oleji, tak by bylo fajn, kdybych byl už trošku moudřejší a mohli by jsme se na to mrknout.