Dotaz začátečníka.....

Všeobecné rady a informace

Moderátor: Acon

Odpovědět
Zpráva
Autor
Rover
tel.: 736173373

#41 Příspěvek od Rover » 08 črc 2007 10:26

Teda Chevy nemám slov, to je krása... S tím, že jsi maminka i tatínek je to krásný, myslím, že ty maminky s kterýma se vídáš musí být z vás dvou úplně hotový...

To co jsi psal si musím ještě přečíst několikrát v klidu... Vždycky jsem chtěl takhle někam odejít, ale nikdy jsem neměl sílu ten krok udělat.

Četl jsem článek, že tam má nějaká češka koňskou farmu (jsem trochu přes koně), jen si nepamatuju na jakém ostrově. Neznáš jí?

Jak se tam u vás potápí? Musí to být krása co?

Díky moc za krásné vyprávění. Nechceš někdy udělat u vás sraz Land Roverů? Rád bych přijel... :wink:
Country boy...

eliott
tel.: +420608021838
auto: několik
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od eliott » 08 črc 2007 10:51

:hmm: že jsem se vůbec na něco ptal, teď tady budu nasranej ještě víc :evil: Jediný co mi tady může připomínat tenhle ráj je snad ta technická, ale to jen za známosti... No, ráj, ty daně a omezení na dovoz nic moc, na můj vkus
Nechceš někdy udělat u vás sraz Land Roverů? Rád bych přijel... Wink
Jsem pro, taky bych přijel... a už asi neodjel :D ...a nebo sraz Verunek, tu mám taky, jen trochu mladší.

Jinak jsem na tom stejně jako Rover, taky jsem nikdy neměl odvahu odjet. Resp mám moc závazků...

eliott
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od eliott » 08 črc 2007 12:27

Tak jsem narazil na stejnou konverzi jako máš ty...

http://cgi.ebay.co.uk/Engine-3-litre-Fo ... dZViewItem

Potapěč

#44 Příspěvek od Potapěč » 08 črc 2007 15:51

eliott píše:...Auta budu plavit na zaoceánských lodích.
To by se ti, ale takové to převržení krapet prodražilo. :lol: :lol: :lol:

Potapěč

#45 Příspěvek od Potapěč » 08 črc 2007 16:05

Teda Chevy nenacházím slof, jak je možný, že žiješ muj sen? :wink: :lol:

eliott
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od eliott » 08 črc 2007 16:12

Myslí ty mamiky, protože má auto od Helmutů :lol: Nebo snad to potapění :idea:

chevrolet

Re: Rover

#47 Příspěvek od chevrolet » 08 črc 2007 16:51

Tak už jsem zpět. Rovere s maminkama máš pravdu.(přiznávám, že toho sem tam i zneužiji.....znáš to :wink: Chudáček je tady sám s holčičkou.... :lol: :lol: ) Jinak sílu k odchodu jsem hledal několik let, ale chceš-li recept, pořiď si miminko a zůstaň s ním doma na rod. dovolené. Má to hned tři výhody. Za prvé(a to je myslím nejdůležitěší) máš už li nějaké dítě, začneš si vážit jeho matky. Nemáš-li, budeš si jí vážit při dalším. Za druhé, získáš tak nepředstavitelnou psychickou sílu a odolnost, že si troufneš téměř na cokoliv a do třetice nezbude ti než se odtrhnout od podnikání a přerušit většinu kontaktů, aby jsi se osamostatnil a zbavil závazků a zodpovědnosti za ostatní. Staráš se jen o svojí rodinu a to je nejvíc.(stejně nakonec zjistíš, že to ostatní bude fungovat i bez tebe....).
Co se týče koní, je tu Barbara. Je to dcera našeho honorálního konzula (Mudr. Panovský). Má tu hezkou farmu, kde chová výhradně arabské plnokrevníky.(Občas tam zajedem s Verunkou. Líbí se jí to.) Pak-li že máš přez 80 kg nebudeš se smět projíždět po pláži. Pouze v buši(i to je ale krásné) Já koním moc nerozumím a bojím se jich, ale prý je to jeden z nejlepších chovů. Nedávno tu byl nějaký Princ z nevím odkud a daroval Sey nějaký chovný párek. Tak to prý dostala Barbara...... :) Přijde mi jako fajn holka a koně má v každém případě hodné a čisté......... :wink:

chevrolet

#48 Příspěvek od chevrolet » 08 črc 2007 17:18

Sakra teď si to po sobě čtu a přijdu si jako nějaký mentor. :evil: Tak jinak. Verunku beru sebou od dvou měs. všude. Na serf, paraglaiding, potápění.......... zvykla si a dnes už se potápí bez problémů sama.(vzhledem k jejímu věku jí nepustím pod dva metry, ale znalosti má, že by mohla dělat instruktorku) Je to pohodářka. Dokonce dnes už i chválila LR. Jo to jsem se zapoměl pochlubit. Sklidil jsem veliký úspěch u maminek......... :D Mohla to být i ostuda, ale velbloud(tak jsme ho pokřtili) mě z toho vytáhl. :wink: Dělal jsem páska a zajel jsem s ním do moře (bohu žel na písečné pláži :cry: a nemohl jsem se dostat ven. Neumím totiž ovládat ty řadící páky. Velká je jasná, ale ta malá nevím, má dvě polohy nebo tři? pak je tam ještě taková pidi, která má na sobě pružinku. Když jí zmáčknu, zase se vrátí :o co to je? a k čemu to je? Myslel jsem že uzávěkka diferenciálu, ale jak to zmáčknu, vrátí se to zpět.... :shock: Také mi možná pomohl odliv, nicméně vyvázl jsem jako hrdina a ještě jsem se dokázal tvářit, že je to normální........ :lol: Teď si drbu hlavu a tuším, že ráno vstanu a půjdu mu Wapkou umýt spodek a ty jeho obnažená kolena na přední nápravě.......... :wink:

eliott
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od eliott » 08 črc 2007 17:40

Tak nejdřív trochu školy offroadění :twisted:

Páka s červenou hlavicí (delší) je na redukci - dopředu rychlý převod, dozadu redukce

Páka se žlutou hlavicí (kratší s pérem) je uzávěra mezinápravového diferenciálu. Řadí se zatlačením dolů, vyřazuje se přeřazením na redukci a zpět na rychlý chod.

Předpokládám že když svoje hlavice odšroubuješ a budeš omýlat pískem na pláži, vrátí se jim barva :lol:

chevrolet

#50 Příspěvek od chevrolet » 08 črc 2007 17:44

eliott díky za odkaz. Potápění je tu bomba. Hlavně velrybí žraloci a žraloci vůbec. Je jich tu spoustu. Momentálně jen není extra viditelnost, ale celově paráda. Je to jiné než v rudém moři. Je to oceán....... horší viditelnost a míň korálů. Zato ale hodně velkých ryb a ohromná hejna malých.

eliott
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od eliott » 08 črc 2007 17:49

Doufám že to omezení pohybu tlouštíků po pláži platí pouze na koňském hřbetu, jinak nemá smysl, aby jsme tam s Roverem jezdili :mrgreen:
Já pořád přemýšlím, jestli je výhoda přežívat tady v ''civilizaci'' nebo žít od civilizace trochu dál. Počítáš, že tam zůstaneš, nebo se budeš vracet až půjde Verča do školy? Jaký je tam u vás vůbec časový posun oproti nám? Tak +2hod?

Ten spodek opláchnout můžeš, ale v prostředí jako Sey to asi nemá velký efekt, tam bude soli ve vzduchu až dost...

chevrolet

Re: eliott

#52 Příspěvek od chevrolet » 08 črc 2007 17:51

Možná si myslíš, že jsem úplný blb, ale předpokládám, že když řadím pomalý převod, musím být na neutrále.??? Ano či ne? Když zamáčknu tu žlutou žlutou páku musím mít zařazeno červenou na pomalo???

chevrolet

#53 Příspěvek od chevrolet » 08 črc 2007 18:07

:lol: :lol: :lol: Co se týče tlouštíků, vztahuje se to jen na koně a to ještě na Arabské(jsou trochu subtilnější a mohli by si v písku zlomit kopýtko) :wink: Co se týče civilizace, tady je také(většinou bohužel). Blíží se sem mílovými kroky a opět musíš mít na paměti, že jsme Britská kolonie. Je tu bezvadné školství, zdravotnictví, infrastruktura........Britský právní systém a funguje!!! dokonale. Verča už do školy chodí. British international school. Jsou tu čtyři britské školy(vše uznávané EU), ale tahle má tu výhodu, že je po celém světě vč. Prahy. Všechny školy mají stejné osnovy i načasování osnov. Tudíž v pátek dostane Verunka tady domácí úkol a v pondělí ho musí odevzdat ve škole v Praze. Přijde mi to docela chytré. Můžeš cestovat po celém světě a dítě to co se týče školní docházky nijak nepoznamená. Jo s časovým posunem máš pravdu. Momentállně jsme 2 hod. napřed. Až se vám změní čas, budeme o tři.

eliott
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od eliott » 08 črc 2007 18:11

No teď si nejsem úplně jistý odpovědí, ale myslím že na redukci stačí vyšláplá spojka. Uzávěra jde zařadit i při rychlém převodu a měla by jít zařadit i při pomalé jízdě a to i bez spojky.

chevrolet

#55 Příspěvek od chevrolet » 08 črc 2007 18:22

jenom moc nechápu, proč tady zápisné pro Verču je 80 Eur a v Praze 500 Eur. Školné vychází na cca 12.000 Kč za trimestr (3 měsíce) a v Praze na cca 15000 měsíčně?!? :shock: Asi tam máte něco extra :lol: To je také jedem z důvodů, proč tu být. Poskytneš dítěti vzdělání a nemusíš se u toho cítit jako úplný blbec..........nebo ryba?_? :wink:

chevrolet

#56 Příspěvek od chevrolet » 08 črc 2007 18:25

Uzávěra jde zařadit i při rychlém převodu a měla by jít zařadit i při pomalé jízdě a to i bez spojky.
Tak to je asi něco špatně. Mě se ta páčka vdycky vrátí nahoru

eliott
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od eliott » 08 črc 2007 18:26

No je fakt že v dnešní době už se před civilizací utíká těžko, ale to školství je pecka!! Protože jediné na čem mi už v životě záleží je potomstvo (hned pak moje LR stáj :lol: ), pořád jsem řešil jak při případném cestování řešit vzdělání, tohle je opravdu skvělé řešení :coze: .
No k tomu britskému zdravotnictví, kamarádka doktorka (porodník-gynekolog) pracuje v současné době v nemocnici u Brightonu a řikala, že se nemám za žádnou cenu nikdy nechat léčit v UK, že úroveň dost bída. Ale oproti původnímu domorodému zdravotnictví šamanů určitě pozitivní posun. Ono asi kvůli turistům to úroveň mít musí...

eliott
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od eliott » 08 črc 2007 18:30

Tak to je asi něco špatně. Mě se ta páčka vdycky vrátí nahoru
Tak to je třeba požádat o radu Krytena, ten zná mechanizmus nazpaměť a bude vědět, kde hledat případný problém. A při zařazení v klidu zůstane zařazená?

chevrolet

#59 Příspěvek od chevrolet » 08 črc 2007 18:51

Já moc na takové řeči nedám. Občas se tu tké vyskytne nějaký ten felčar pracující v britániii........ také má chytré rady....... já jenom vím, že je tu několik českých lékařů a když se jich zeptáš, zjistíš, že tu nejenom mají všechno vybavení a léky, ale umějí to i používat. Pravda. Občas se stane, že nějaká úřednice špatně objedná léky.....nicméně to je přesně to, co Češi umí. Byli tak školení bolševikem. Dokážou nahradit, obejít..... Chce to jen myslet. Co ti budu povídat, každý měl plnou hubu Havla a jeho operace střeva..... Tady jí odvedl český doktor na mém kamarádovi a jeho diagnoza byla daleko horší. Kdepak. I když svým způsobem z Čech utíkám, bez českého doktora bych asi nepřežil......... :lol: :wink: :lol:

chevrolet

#60 Příspěvek od chevrolet » 08 črc 2007 18:56

Vyzkouším to. Jak poznám, že je zařazená? To jako že zůstane zamáčknutá?

Odpovědět