Naprogramování světel D3
Moderátor: Miky_CZ
- Tomas K (tkala)
Naprogramování světel D3
Ahoj lidi s diagnistkou...
U auta mám naprogramovaná světla tak, že na polohu "O" svítěj denní světla, (pak další poloha parkovačky a normální světla) a na AUTO svítěj buď denní nebo potkávačky. Jinými slovy u toho auta nejdou vypnout světla... Není možné je nastavit tak, aby na AUTO zůstaly denní a potkávačky a na "O" nesvítilo nic?
Díky moc
Tom
U auta mám naprogramovaná světla tak, že na polohu "O" svítěj denní světla, (pak další poloha parkovačky a normální světla) a na AUTO svítěj buď denní nebo potkávačky. Jinými slovy u toho auta nejdou vypnout světla... Není možné je nastavit tak, aby na AUTO zůstaly denní a potkávačky a na "O" nesvítilo nic?
Díky moc
Tom
Re: Naprogramování světel D3
Ano - to "denne svietenie" sa da deaktivovat - len potrebujes niekho s diagnostikou k LR D3 - ked budes v Bratislave mozem Ti to vypnut 

Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
http://www.landroverforum.cz/forum/view ... =12&t=8896
- Tomas K (tkala)
A není to potom tak, že poloha "O" je zhasnuto a poloha "AUTO" je zhasnuto nebo potkávačky?
Já bych chtěl "O" zhasnuto a "AUTO" automaticky denní nebo potkávačky.
Díky
Tom
Já bych chtěl "O" zhasnuto a "AUTO" automaticky denní nebo potkávačky.
Díky
Tom
hmm - nerozumiem. ake mas "denni svetla"? nie su to tie iste ako "potkavaci" svetla?
Diagnostika na LR: diagnostika, aktivacie pridavnych funkcii, upravy konfiguracie auta
- Tomas K (tkala)
Jsou, ale svítěj trochu jinak a pokud je "AUTO" zrovna přepnuté na denní svícení, nesvítí přístrojovka.
Pokud je přepnuto na "AUTO" tak
- při vypnutém zapalování nesvítí nic,
- když běží motor a je světlo pak svítěj o něco míň světla a nesvítí přístorojovka,
- když je tma tak světla svítěj víc a svítí i přístrojovka.
No a když přepnu na "O" tak je to teď jeko když je to na AUTO a je světlo.
Je to jasný?
Tom
Pokud je přepnuto na "AUTO" tak
- při vypnutém zapalování nesvítí nic,
- když běží motor a je světlo pak svítěj o něco míň světla a nesvítí přístorojovka,
- když je tma tak světla svítěj víc a svítí i přístrojovka.
No a když přepnu na "O" tak je to teď jeko když je to na AUTO a je světlo.

Je to jasný?

Tom
ok. to ze by svietili svetla slabsie a silnejsie som si nevsimol.
teraz mas nastavene v konfiguracii tzv. daytime running lights - ked sa to v konfiguracii vypne tak to bude svietit takto:
O - vypnute
I - parkovacie + pristrojovka
II - stretavacie (potkavaci) + pristrojovka
AUTO - stretavacie a pristrojovka sa zapnu a vypnu podla intenzity vonkajsieho svetla - tj zapnu sa Ti same vtedy ked bude sero alebo tma;
este je moznost nastavit tzv Canadian Daytime Running Lights - tam je to trochu inak - ja mam zapnuty tento system:
poloha O; motor nastartovany a zaradeny D,N alebo R - stretavacie svetla svietia; ak je P (Park) alebo rucna brzda - nesvietia
AUTO: vonku je dost svetla - motor nastartovany a zaradeny D,N alebo R - stretavacie svietia; ak je P (Park) alebo rucna brzda - nesvietia;
vonku je malo svetla - tak sa to sprava tak isto ale sa Ti rozsvieti aj pristrojovka
teraz mas nastavene v konfiguracii tzv. daytime running lights - ked sa to v konfiguracii vypne tak to bude svietit takto:
O - vypnute
AUTO - stretavacie a pristrojovka sa zapnu a vypnu podla intenzity vonkajsieho svetla - tj zapnu sa Ti same vtedy ked bude sero alebo tma;
este je moznost nastavit tzv Canadian Daytime Running Lights - tam je to trochu inak - ja mam zapnuty tento system:
poloha O; motor nastartovany a zaradeny D,N alebo R - stretavacie svetla svietia; ak je P (Park) alebo rucna brzda - nesvietia
AUTO: vonku je dost svetla - motor nastartovany a zaradeny D,N alebo R - stretavacie svietia; ak je P (Park) alebo rucna brzda - nesvietia;
vonku je malo svetla - tak sa to sprava tak isto ale sa Ti rozsvieti aj pristrojovka
- Tomas K (tkala)
Tak toho jsem se bál...
Nicméně díky za info.
Tom

Tom
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
to autozapinani svetel je fajn a nemenil bych to... a kdyz jdes do vody pres svetla, tak si prepni na parkovacky- to tak nehreje a neprasknou ti skla
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
Discovery 3 ,bez skrabancu
- Tomas K (tkala)
Taky mi to zapínání vyhovuje. I když ta kanadská verze není špatná, aspoň se dá nechat nahozený auto s vypnutejma světlama... Jinak žádný sklo na těch světlech není, je to všechno umělá hmota a ta by měla vydržet.erik píše:to autozapinani svetel je fajn a nemenil bych to... a kdyz jdes do vody pres svetla, tak si prepni na parkovacky- to tak nehreje a neprasknou ti skla
Tom
jojo - tu kanadsku mam prave preto aby motor mohol bezat a svetla ostali vypnute. plus mi vadilo pri "normalnom" dennom svieteni to prebliknutie xenonov pri zapnuti zapalovania.tkala píše: ... I když ta kanadská verze není špatná, aspoň se dá nechat nahozený auto s vypnutejma světlama...
Naposledy upravil(a) evo828 dne 13 dub 2010 15:04, celkem upraveno 1 x.
- Tomas K (tkala)
Najde se, prosím, někdo v Praze nebo okolí s diagnostikou, kdo by mi světla do kanadského režimu přepnul?
Díky
Tom
Díky
Tom
- erik
- tel.: +421905448329
- auto: D90 td5,/D2-3/D4,D5
- Kontaktovat uživatele:
tkala píše:Taky mi to zapínání vyhovuje. I když ta kanadská verze není špatná, aspoň se dá nechat nahozený auto s vypnutejma světlama... Jinak žádný sklo na těch světlech není, je to všechno umělá hmota a ta by měla vydržet.erik píše:to autozapinani svetel je fajn a nemenil bych to... a kdyz jdes do vody pres svetla, tak si prepni na parkovacky- to tak nehreje a neprasknou ti skla
Tom

Tak to jsem mel zbytecne bobky, kdyz jsem projizdel zaplavami a voda sla pres svetla/ asi jak RudaK ve videu s kANGAREM
Defender 90 Td5 171k Old Man Emu,Warn 8274, M 6000 ,ARB nárazník, Safari Snorkel,2xWebasto,Garmin nuvi 660, CB.MATADOR WISENTTA M/T 235/85 R 16 MP-75., Roll cage,retezy PEWAG,2xARB uzaverky,
- RudaK
- tel.: SONY Xperia Z3
- auto: D III + D 1
No mě to automatické svícení nevadí do doby,něž světla nepotřebuju ( jedu tak aby mě nebylo zbytečně vidět ).
Radeji bych měl tak nastaveno svícení,že bych měl možnost světla vypnout,nebo to nechat,aby svítily za dne podle vyhlášky při nastartovaném autě ( bez nuceného zapnutí - teda automaticky ) . Ale jestli nechci moc
Radeji bych měl tak nastaveno svícení,že bych měl možnost světla vypnout,nebo to nechat,aby svítily za dne podle vyhlášky při nastartovaném autě ( bez nuceného zapnutí - teda automaticky ) . Ale jestli nechci moc

D III - 2,7 TDV - The end result of a lot of hard work.
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
D 1 - 300 TDI 33x12.5R15 - už konečně nesmrtelná " SPIDERMAN "
- Tomas K (tkala)
No to chceš právě moc... Bohužel.RudaK píše:No mě to automatické svícení nevadí do doby,něž světla nepotřebuju ( jedu tak aby mě nebylo zbytečně vidět ).

Tom