jdou na free xenony?

Freelander I, II

Moderátor: Safraporte

Zpráva
Autor
pan klobouk
auto: RR L322 TD6

Re: jdou na free xenony?

#21 Příspěvek od pan klobouk » 29 bře 2010 08:42

Znám pár lidí co už je vymontovávali z auta pryč... Řekl bych ,že se na to orgáni poslední dobou hodně zaměřují. Jde to jednoduše poznat za jízdy. Říká se jim "svařeči"

Hunter
auto: Free I Td4 AT
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Hunter » 29 bře 2010 11:02

Oldman píše:Já mám obyčejné H4 s xenonovým efektem od Phillipsu, 300 Kč jedna, modré jasné světlo. Na potkávačky to svítí lépe, na dálku se světlo malinko víc rozplizne :) Xenon to asi není, nicméně na pohled to vypadá stejně a na technické proti tomu neměli ani Ň.
Pokud myslime stejny Philips (jiný asi není :lol: )tak to sice svítí pěkně, ale určitě né modře - na krabičce je uvedeno teplota 4300K, což je ta jasně bílá. Pokud víš o jiném typu, sem s tím .
Free Td4 2004 HSE automat

Oldman
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Oldman » 29 bře 2010 12:29

tak možná to není úplně modrá, ale hodně se to xenonům blíží :)

PavelU
tel.: +420 603716996
auto: Land Rover
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od PavelU » 29 bře 2010 13:29

Nemyslíš tyto viz odkaz, měly by být jenom jako xenon... :wink:

http://cgi.ebay.co.uk/PHILIPS-BLUEVISIO ... 452wt_1009" onclick="window.open(this.href);return false;
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4

Oldman
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Oldman » 29 bře 2010 16:50

jj, to jsou ony. Jsou plněné xenonovým plynem. Taky se dají v Makru koupit dvě žárovky v sadě s podobným efektem, ale za třetinovou cenu :) Svítí stejně, mám to odzkoušené :)

jeanes
auto: Freelander TD4 2005

#26 Příspěvek od jeanes » 29 bře 2010 17:01

Ono jde taky o to, ze jde porad jenom o klasickou zarovku, ktera ma modre sklo... Ve vysledku to vytvori ocekavanou (zluta + modra) nazelenalou... Klasickou halogenovou zarovkou se modre nedosahne (taky na co modrou ne? :wink: )... Xenonovy vybojky maji teplotu barvy jakou si zvolite - tzn. zhruba bila (4300K), lehce namodrala (6000K), modro-fialova (8000K), spis fialova (12000K) atd... Kdyz pojedete v noci a je jasno tak nebude prilis rozdil jestli mate 4300K, 6000K nebo 8000K, ale pokud bude prset/chumelit/apod. tak nejlip bude svitit 4300K a pak cim vyssi cislo tim horsi viditelnost... Idealni volba je 4300K nebo max. 6000K... Na efekt samozrejme lepsi 6000K... Na minulym aute jsem to resil, takze jsem o tom uz neco nacetl... Na Free o tom uvazuju :wink: Z praktickyho hlediska by mi uplne stacili do potkavacek (pochopitelne z designovyho hlediska by byly super tzv. tri-xenony => potkavacky, dalkovy a mlhovky, ale kupovat kvuli tomu 3 sady - na to se muzu...) :wink: Jinak pokud mate jeste nekdo nejaky foto jak vypada Vase Free s xenony, tak se urcite - verim, ze nejen ja - radi podivame :mrgreen:

Jinak co se tyka tyhle diskuze okolo ne/vhodnosti xenonovych prestavbovych H.I.D. sad, tak original fabie nebo oktavky to maji opravdu uplne na hovno a dost casto me oslnovali (ted s Free - jelikoz sedim vys - tak je to lepsi)! Kazdopadne oslnuji i pres to ze jsou to originaly, takze nevim proc bych stejne tak jako oslni oktavka me origonalama za 30000 tis nemohl oslnit ja oktavku xenonama za 15 stovek!! :idea:

Co se tyka STK, tak si proste dam pred kontrolou tu 10ti minutovou praci a zapojim tam normalni halogeny a pak to napojim zpet! Ne ze bych byl socka, ale vyhazovat nesmyslny prachy za orig xenony nebudu a kupovat si kvuli tomu auto s orig xenonama taky nehodlam - kdo tady nadhodil tuhle myslenku by se mozna mel trochu zamyslet... :hmm:

Co se tyka vykonu xenonovy vybojky oproti halogenovy zarovce, tak myslim, ze neni potreba resit, ktera sviti lip - samozrejme xenonova - na krasky konkretni priklady se muze kazdy podivat treba na youtube.

Zaznelo tady taky to, ze xenony sviti dal protoze jsou namireny vys - to neni pravda... Laser taky sviti daleko a nemusim s nim mirit buhvi kam... Zkratka tok svetla z paraboly s xenonovou vybojkou je vyssi a tim padem pri stejnem sklonu dosviti dal - zadna veda :wink:

Abych to zakoncil, tak el. naklapeni na aute mam a ostrikovace ne... Na cidlo kaslu jelikoz i auta s cidlem oslni - je to jen kokotina, ktera se hold musi splnit aby to dostalo homologaci - to ze je to v realu na ho*no uz nikdo neresi... Ostrikovace dodelavat nebudu jelikoz s myslim ze spina na skle svetlometu rozptyli svetlo z neho vystupujici a to at uz je jeho zdrojem halogenova zarovka nebo xenonova... Pokud na me 2 auta bliknou protoze je budu oslnovat tak to preklapnu o stupen niz a mam pokoj...

Toto muj nazor - ktery samozrejme nikomu nenutim :yes
Jak se do lesa volá,...

Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...

vladob8
tel.: +421905582959
auto: D2 Td5

#27 Příspěvek od vladob8 » 29 bře 2010 22:04

Xenonova vybojka nepatri do paraboly, neda sa dosiahnut pri tlmenych svetlach osrte rozhranie svetla a tmy, preto sa montuje len v reflektoroch s cocku. Policajti za to beru technicaky a na STK to neprejde ani cez vratnicu.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion

MILUNAK
tel.: 777314741
auto: nevejde se
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od MILUNAK » 01 dub 2010 21:16

vladob8 píše:Xenonova vybojka nepatri do paraboly, neda sa dosiahnut pri tlmenych svetlach osrte rozhranie svetla a tmy, preto sa montuje len v reflektoroch s cocku. Policajti za to beru technicaky a na STK to neprejde ani cez vratnicu.
Subaru také montuje do nových modelů xenony a nemají čočky. Já xenony mám a jěště jsem s tím něměl žádný problém. A na STK to vždy přehodím na H7 je to otázka 10 min.
Ex-Free Td4-2005 facelift na 18",Ex- DII Td5-2003 facelift na 20",Ex- Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD 2011,Ex- BMW 530d E61 2006, Ex- RR P38 4.6 HSE 2000, BMW X3 2.0D F25 2012, DIII 2.7 TDV6 HSE-2005,Ex- RR L322 3,6 TDV8 Vogue 2007.

MILUNAK
tel.: 777314741
auto: nevejde se
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od MILUNAK » 01 dub 2010 21:20

jeanes píše:Ono jde taky o to, ze jde porad jenom o klasickou zarovku, ktera ma modre sklo... Ve vysledku to vytvori ocekavanou (zluta + modra) nazelenalou... Klasickou halogenovou zarovkou se modre nedosahne (taky na co modrou ne? :wink: )... Xenonovy vybojky maji teplotu barvy jakou si zvolite - tzn. zhruba bila (4300K), lehce namodrala (6000K), modro-fialova (8000K), spis fialova (12000K) atd... Kdyz pojedete v noci a je jasno tak nebude prilis rozdil jestli mate 4300K, 6000K nebo 8000K, ale pokud bude prset/chumelit/apod. tak nejlip bude svitit 4300K a pak cim vyssi cislo tim horsi viditelnost... Idealni volba je 4300K nebo max. 6000K... Na efekt samozrejme lepsi 6000K... Na minulym aute jsem to resil, takze jsem o tom uz neco nacetl... Na Free o tom uvazuju :wink: Z praktickyho hlediska by mi uplne stacili do potkavacek (pochopitelne z designovyho hlediska by byly super tzv. tri-xenony => potkavacky, dalkovy a mlhovky, ale kupovat kvuli tomu 3 sady - na to se muzu...) :wink: Jinak pokud mate jeste nekdo nejaky foto jak vypada Vase Free s xenony, tak se urcite - verim, ze nejen ja - radi podivame :mrgreen:

Jinak co se tyka tyhle diskuze okolo ne/vhodnosti xenonovych prestavbovych H.I.D. sad, tak original fabie nebo oktavky to maji opravdu uplne na hovno a dost casto me oslnovali (ted s Free - jelikoz sedim vys - tak je to lepsi)! Kazdopadne oslnuji i pres to ze jsou to originaly, takze nevim proc bych stejne tak jako oslni oktavka me origonalama za 30000 tis nemohl oslnit ja oktavku xenonama za 15 stovek!! :idea:

Co se tyka STK, tak si proste dam pred kontrolou tu 10ti minutovou praci a zapojim tam normalni halogeny a pak to napojim zpet! Ne ze bych byl socka, ale vyhazovat nesmyslny prachy za orig xenony nebudu a kupovat si kvuli tomu auto s orig xenonama taky nehodlam - kdo tady nadhodil tuhle myslenku by se mozna mel trochu zamyslet... :hmm:

Co se tyka vykonu xenonovy vybojky oproti halogenovy zarovce, tak myslim, ze neni potreba resit, ktera sviti lip - samozrejme xenonova - na krasky konkretni priklady se muze kazdy podivat treba na youtube.

Zaznelo tady taky to, ze xenony sviti dal protoze jsou namireny vys - to neni pravda... Laser taky sviti daleko a nemusim s nim mirit buhvi kam... Zkratka tok svetla z paraboly s xenonovou vybojkou je vyssi a tim padem pri stejnem sklonu dosviti dal - zadna veda :wink:

Abych to zakoncil, tak el. naklapeni na aute mam a ostrikovace ne... Na cidlo kaslu jelikoz i auta s cidlem oslni - je to jen kokotina, ktera se hold musi splnit aby to dostalo homologaci - to ze je to v realu na ho*no uz nikdo neresi... Ostrikovace dodelavat nebudu jelikoz s myslim ze spina na skle svetlometu rozptyli svetlo z neho vystupujici a to at uz je jeho zdrojem halogenova zarovka nebo xenonova... Pokud na me 2 auta bliknou protoze je budu oslnovat tak to preklapnu o stupen niz a mam pokoj...

Toto muj nazor - ktery samozrejme nikomu nenutim :yes
Plně souhlasím :D
Ex-Free Td4-2005 facelift na 18",Ex- DII Td5-2003 facelift na 20",Ex- Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD 2011,Ex- BMW 530d E61 2006, Ex- RR P38 4.6 HSE 2000, BMW X3 2.0D F25 2012, DIII 2.7 TDV6 HSE-2005,Ex- RR L322 3,6 TDV8 Vogue 2007.

Petr

#30 Příspěvek od Petr » 14 dub 2010 10:24

Ahojk. Plně nsouhlasím s Milunakem. Jen bych doplnil, že co se oslňování týče, tak podle mé zkušenosti má cca každé dvacáté auto s klasickýma halogenama buď jedno nebo obě světla "seřízený pro osvětlování báně nebeské" a svícení do očí protijedoucím řidičům. Jak ti můžou projít STK ? A takových "špeků" vidí denně člověk desítky ( tmavý skla - někdy snad podle stylu jízdy i to přední, pajduláci na skle apod.) co můžou fakt ohrozit. Ale hlavně - tady je to zase jenom o prachách ! Ať za STK nebo za nový auta s xenonama. Život je v poslední době jen o tom, jak občana ještě důkladněji podojit. :cool
Landy je pro fandy !!!

jeanes

#31 Příspěvek od jeanes » 29 dub 2010 22:54

Tak a xenony jsou konecne doma! Sehnal jsem nahodne a za super cenu!:) Co nejdriv nainstaluju, dam fotky z montaze a konecny vysledek :wink:
Jak se do lesa volá,...

Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...

jeanes

#32 Příspěvek od jeanes » 24 kvě 2010 10:58

Tak se s mensim odstupem casu vracim k tomuto tematu, abych ho trochu doplnil. Xenony jsou namontovane a spokojenost maximalni! :) Montaz trvala cca hodku a pul (z toho cca hodinu vymysleni kam umistit balasty a zbyvajici pulhodinu samotna montaz). Balast v pravem svetle je umisteny pod nadrzkou odstrikovace a druhy balast na leve svetlo je umisteny k plastu co na nem sedi baterka. Nemusel jsem pri tom vrtat zadnou diru a vyuzil jsem der, ktere tam uz jsou. Jedine co se samozrejme musi vyvrtat jsou diry (o prumeru cca 20-25mm) na zadni kryci poklicky svetlometu kudy jdou kabely z balastu do xenonove vybojky. Toto vedeni kabelu je od vyroby opatreno gumovou pruchodkou, ktera presne sedne do vyvrtane diry a perfektne ji utesni, takze vybojky budou v suchu. Moje Free (nevim jak ostatni ale bude to asi stejne) ma zarovky typu H7 (vsechny - potkavaci, dalkove i v mlhovkach), takze sadu jsem koupil H7 a protoze jsem nenasel senzor prasknuti zarovek tak je sada na 35W (tzn. i lehke setreni baterky pri sviceni). Jo a teplota barvy je 10.000K. Takze nize jsou cerstve fotky auta v momentalnim stavu. Navic si uvedomuju, ze jsem jeste auto nefotil s novymi bocnimi ochrannymi nerez ramy, takze jsou tam taky celkem hezky. Jinak jako bonus prikladam i foto zazadu :wink:

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Jak se do lesa volá,...

Odpovědět