jdou na free xenony?
Moderátor: Safraporte
-
- auto: RR L322 TD6
Re: jdou na free xenony?
Znám pár lidí co už je vymontovávali z auta pryč... Řekl bych ,že se na to orgáni poslední dobou hodně zaměřují. Jde to jednoduše poznat za jízdy. Říká se jim "svařeči"
- Hunter
- auto: Free I Td4 AT
- Kontaktovat uživatele:
Pokud myslime stejny Philips (jiný asi neníOldman píše:Já mám obyčejné H4 s xenonovým efektem od Phillipsu, 300 Kč jedna, modré jasné světlo. Na potkávačky to svítí lépe, na dálku se světlo malinko víc rozplizneXenon to asi není, nicméně na pohled to vypadá stejně a na technické proti tomu neměli ani Ň.

Free Td4 2004 HSE automat
tak možná to není úplně modrá, ale hodně se to xenonům blíží 

- PavelU
- tel.: +420 603716996
- auto: Land Rover
- Kontaktovat uživatele:
Nemyslíš tyto viz odkaz, měly by být jenom jako xenon...
http://cgi.ebay.co.uk/PHILIPS-BLUEVISIO ... 452wt_1009" onclick="window.open(this.href);return false;

http://cgi.ebay.co.uk/PHILIPS-BLUEVISIO ... 452wt_1009" onclick="window.open(this.href);return false;
LAND ROVER náhradní díly, doplňky a offroad příslušenství. Distributor dílů ALLMAKES, TERRAFIRMA, BRITPART, BEARMACH, ALLISPORT
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
Kontakt: E-SHOP http://www.litep4x4.cz ** E-MAIL info@litep4x4.cz ** MOBIL (+420) 603716996 ** FACEBOOK - facebook.com/litep4x4
jj, to jsou ony. Jsou plněné xenonovým plynem. Taky se dají v Makru koupit dvě žárovky v sadě s podobným efektem, ale za třetinovou cenu
Svítí stejně, mám to odzkoušené 

- jeanes
- auto: Freelander TD4 2005
Ono jde taky o to, ze jde porad jenom o klasickou zarovku, ktera ma modre sklo... Ve vysledku to vytvori ocekavanou (zluta + modra) nazelenalou... Klasickou halogenovou zarovkou se modre nedosahne (taky na co modrou ne?
)... Xenonovy vybojky maji teplotu barvy jakou si zvolite - tzn. zhruba bila (4300K), lehce namodrala (6000K), modro-fialova (8000K), spis fialova (12000K) atd... Kdyz pojedete v noci a je jasno tak nebude prilis rozdil jestli mate 4300K, 6000K nebo 8000K, ale pokud bude prset/chumelit/apod. tak nejlip bude svitit 4300K a pak cim vyssi cislo tim horsi viditelnost... Idealni volba je 4300K nebo max. 6000K... Na efekt samozrejme lepsi 6000K... Na minulym aute jsem to resil, takze jsem o tom uz neco nacetl... Na Free o tom uvazuju
Z praktickyho hlediska by mi uplne stacili do potkavacek (pochopitelne z designovyho hlediska by byly super tzv. tri-xenony => potkavacky, dalkovy a mlhovky, ale kupovat kvuli tomu 3 sady - na to se muzu...)
Jinak pokud mate jeste nekdo nejaky foto jak vypada Vase Free s xenony, tak se urcite - verim, ze nejen ja - radi podivame
Jinak co se tyka tyhle diskuze okolo ne/vhodnosti xenonovych prestavbovych H.I.D. sad, tak original fabie nebo oktavky to maji opravdu uplne na hovno a dost casto me oslnovali (ted s Free - jelikoz sedim vys - tak je to lepsi)! Kazdopadne oslnuji i pres to ze jsou to originaly, takze nevim proc bych stejne tak jako oslni oktavka me origonalama za 30000 tis nemohl oslnit ja oktavku xenonama za 15 stovek!!
Co se tyka STK, tak si proste dam pred kontrolou tu 10ti minutovou praci a zapojim tam normalni halogeny a pak to napojim zpet! Ne ze bych byl socka, ale vyhazovat nesmyslny prachy za orig xenony nebudu a kupovat si kvuli tomu auto s orig xenonama taky nehodlam - kdo tady nadhodil tuhle myslenku by se mozna mel trochu zamyslet...
Co se tyka vykonu xenonovy vybojky oproti halogenovy zarovce, tak myslim, ze neni potreba resit, ktera sviti lip - samozrejme xenonova - na krasky konkretni priklady se muze kazdy podivat treba na youtube.
Zaznelo tady taky to, ze xenony sviti dal protoze jsou namireny vys - to neni pravda... Laser taky sviti daleko a nemusim s nim mirit buhvi kam... Zkratka tok svetla z paraboly s xenonovou vybojkou je vyssi a tim padem pri stejnem sklonu dosviti dal - zadna veda
Abych to zakoncil, tak el. naklapeni na aute mam a ostrikovace ne... Na cidlo kaslu jelikoz i auta s cidlem oslni - je to jen kokotina, ktera se hold musi splnit aby to dostalo homologaci - to ze je to v realu na ho*no uz nikdo neresi... Ostrikovace dodelavat nebudu jelikoz s myslim ze spina na skle svetlometu rozptyli svetlo z neho vystupujici a to at uz je jeho zdrojem halogenova zarovka nebo xenonova... Pokud na me 2 auta bliknou protoze je budu oslnovat tak to preklapnu o stupen niz a mam pokoj...
Toto muj nazor - ktery samozrejme nikomu nenutim

Jinak co se tyka tyhle diskuze okolo ne/vhodnosti xenonovych prestavbovych H.I.D. sad, tak original fabie nebo oktavky to maji opravdu uplne na hovno a dost casto me oslnovali (ted s Free - jelikoz sedim vys - tak je to lepsi)! Kazdopadne oslnuji i pres to ze jsou to originaly, takze nevim proc bych stejne tak jako oslni oktavka me origonalama za 30000 tis nemohl oslnit ja oktavku xenonama za 15 stovek!!

Co se tyka STK, tak si proste dam pred kontrolou tu 10ti minutovou praci a zapojim tam normalni halogeny a pak to napojim zpet! Ne ze bych byl socka, ale vyhazovat nesmyslny prachy za orig xenony nebudu a kupovat si kvuli tomu auto s orig xenonama taky nehodlam - kdo tady nadhodil tuhle myslenku by se mozna mel trochu zamyslet...

Co se tyka vykonu xenonovy vybojky oproti halogenovy zarovce, tak myslim, ze neni potreba resit, ktera sviti lip - samozrejme xenonova - na krasky konkretni priklady se muze kazdy podivat treba na youtube.
Zaznelo tady taky to, ze xenony sviti dal protoze jsou namireny vys - to neni pravda... Laser taky sviti daleko a nemusim s nim mirit buhvi kam... Zkratka tok svetla z paraboly s xenonovou vybojkou je vyssi a tim padem pri stejnem sklonu dosviti dal - zadna veda

Abych to zakoncil, tak el. naklapeni na aute mam a ostrikovace ne... Na cidlo kaslu jelikoz i auta s cidlem oslni - je to jen kokotina, ktera se hold musi splnit aby to dostalo homologaci - to ze je to v realu na ho*no uz nikdo neresi... Ostrikovace dodelavat nebudu jelikoz s myslim ze spina na skle svetlometu rozptyli svetlo z neho vystupujici a to at uz je jeho zdrojem halogenova zarovka nebo xenonova... Pokud na me 2 auta bliknou protoze je budu oslnovat tak to preklapnu o stupen niz a mam pokoj...

Jak se do lesa volá,...
Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...
Land Rover FREELANDER TD4, 2005, černá metalíza, světlá kůže, audio Harman/Kardon, 18"ALU, xenony, přední + boční rámy...
- vladob8
- tel.: +421905582959
- auto: D2 Td5
Xenonova vybojka nepatri do paraboly, neda sa dosiahnut pri tlmenych svetlach osrte rozhranie svetla a tmy, preto sa montuje len v reflektoroch s cocku. Policajti za to beru technicaky a na STK to neprejde ani cez vratnicu.
Zdravim Vlado.
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
Discovery II Td5, r.2000, manual, SLS, ACE, 2" lift, winch, At2 265/75R16
Sharan 2011 2,0TDi 4motion
- MILUNAK
- tel.: 777314741
- auto: nevejde se
- Kontaktovat uživatele:
Subaru také montuje do nových modelů xenony a nemají čočky. Já xenony mám a jěště jsem s tím něměl žádný problém. A na STK to vždy přehodím na H7 je to otázka 10 min.vladob8 píše:Xenonova vybojka nepatri do paraboly, neda sa dosiahnut pri tlmenych svetlach osrte rozhranie svetla a tmy, preto sa montuje len v reflektoroch s cocku. Policajti za to beru technicaky a na STK to neprejde ani cez vratnicu.
Ex-Free Td4-2005 facelift na 18",Ex- DII Td5-2003 facelift na 20",Ex- Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD 2011,Ex- BMW 530d E61 2006, Ex- RR P38 4.6 HSE 2000, BMW X3 2.0D F25 2012, DIII 2.7 TDV6 HSE-2005,Ex- RR L322 3,6 TDV8 Vogue 2007.
- MILUNAK
- tel.: 777314741
- auto: nevejde se
- Kontaktovat uživatele:
Plně souhlasímjeanes píše:Ono jde taky o to, ze jde porad jenom o klasickou zarovku, ktera ma modre sklo... Ve vysledku to vytvori ocekavanou (zluta + modra) nazelenalou... Klasickou halogenovou zarovkou se modre nedosahne (taky na co modrou ne?)... Xenonovy vybojky maji teplotu barvy jakou si zvolite - tzn. zhruba bila (4300K), lehce namodrala (6000K), modro-fialova (8000K), spis fialova (12000K) atd... Kdyz pojedete v noci a je jasno tak nebude prilis rozdil jestli mate 4300K, 6000K nebo 8000K, ale pokud bude prset/chumelit/apod. tak nejlip bude svitit 4300K a pak cim vyssi cislo tim horsi viditelnost... Idealni volba je 4300K nebo max. 6000K... Na efekt samozrejme lepsi 6000K... Na minulym aute jsem to resil, takze jsem o tom uz neco nacetl... Na Free o tom uvazuju
Z praktickyho hlediska by mi uplne stacili do potkavacek (pochopitelne z designovyho hlediska by byly super tzv. tri-xenony => potkavacky, dalkovy a mlhovky, ale kupovat kvuli tomu 3 sady - na to se muzu...)
Jinak pokud mate jeste nekdo nejaky foto jak vypada Vase Free s xenony, tak se urcite - verim, ze nejen ja - radi podivame
![]()
Jinak co se tyka tyhle diskuze okolo ne/vhodnosti xenonovych prestavbovych H.I.D. sad, tak original fabie nebo oktavky to maji opravdu uplne na hovno a dost casto me oslnovali (ted s Free - jelikoz sedim vys - tak je to lepsi)! Kazdopadne oslnuji i pres to ze jsou to originaly, takze nevim proc bych stejne tak jako oslni oktavka me origonalama za 30000 tis nemohl oslnit ja oktavku xenonama za 15 stovek!!![]()
Co se tyka STK, tak si proste dam pred kontrolou tu 10ti minutovou praci a zapojim tam normalni halogeny a pak to napojim zpet! Ne ze bych byl socka, ale vyhazovat nesmyslny prachy za orig xenony nebudu a kupovat si kvuli tomu auto s orig xenonama taky nehodlam - kdo tady nadhodil tuhle myslenku by se mozna mel trochu zamyslet...![]()
Zaznelo tady taky to, ze xenony sviti dal protoze jsou namireny vys - to neni pravda... Laser taky sviti daleko a nemusim s nim mirit buhvi kam... Zkratka tok svetla z paraboly s xenonovou vybojkou je vyssi a tim padem pri stejnem sklonu dosviti dal - zadna veda![]()

Ex-Free Td4-2005 facelift na 18",Ex- DII Td5-2003 facelift na 20",Ex- Mitsubishi Outlander 2.2 DI-D 4WD 2011,Ex- BMW 530d E61 2006, Ex- RR P38 4.6 HSE 2000, BMW X3 2.0D F25 2012, DIII 2.7 TDV6 HSE-2005,Ex- RR L322 3,6 TDV8 Vogue 2007.
Ahojk. Plně nsouhlasím s Milunakem. Jen bych doplnil, že co se oslňování týče, tak podle mé zkušenosti má cca každé dvacáté auto s klasickýma halogenama buď jedno nebo obě světla "seřízený pro osvětlování báně nebeské" a svícení do očí protijedoucím řidičům. Jak ti můžou projít STK ? A takových "špeků" vidí denně člověk desítky ( tmavý skla - někdy snad podle stylu jízdy i to přední, pajduláci na skle apod.) co můžou fakt ohrozit. Ale hlavně - tady je to zase jenom o prachách ! Ať za STK nebo za nový auta s xenonama. Život je v poslední době jen o tom, jak občana ještě důkladněji podojit. 

Landy je pro fandy !!!
- jeanes
Tak a xenony jsou konecne doma! Sehnal jsem nahodne a za super cenu!:) Co nejdriv nainstaluju, dam fotky z montaze a konecny vysledek 

Jak se do lesa volá,...
- jeanes
Tak se s mensim odstupem casu vracim k tomuto tematu, abych ho trochu doplnil. Xenony jsou namontovane a spokojenost maximalni!
Montaz trvala cca hodku a pul (z toho cca hodinu vymysleni kam umistit balasty a zbyvajici pulhodinu samotna montaz). Balast v pravem svetle je umisteny pod nadrzkou odstrikovace a druhy balast na leve svetlo je umisteny k plastu co na nem sedi baterka. Nemusel jsem pri tom vrtat zadnou diru a vyuzil jsem der, ktere tam uz jsou. Jedine co se samozrejme musi vyvrtat jsou diry (o prumeru cca 20-25mm) na zadni kryci poklicky svetlometu kudy jdou kabely z balastu do xenonove vybojky. Toto vedeni kabelu je od vyroby opatreno gumovou pruchodkou, ktera presne sedne do vyvrtane diry a perfektne ji utesni, takze vybojky budou v suchu. Moje Free (nevim jak ostatni ale bude to asi stejne) ma zarovky typu H7 (vsechny - potkavaci, dalkove i v mlhovkach), takze sadu jsem koupil H7 a protoze jsem nenasel senzor prasknuti zarovek tak je sada na 35W (tzn. i lehke setreni baterky pri sviceni). Jo a teplota barvy je 10.000K. Takze nize jsou cerstve fotky auta v momentalnim stavu. Navic si uvedomuju, ze jsem jeste auto nefotil s novymi bocnimi ochrannymi nerez ramy, takze jsou tam taky celkem hezky. Jinak jako bonus prikladam i foto zazadu

Jak se do lesa volá,...